Skiën en snowboarden in Les Trois Vallées Frankrijk + verblijftips

Koop de volledige reisgids voor € 10

Skiën en snowboarden in Les Trois Vallées Frankrijk + verblijftips

18 maart 2022 in Frankrijk0 reacties

Op zoek naar een leuke bestemming voor jouw volgende wintersportvakantie in Frankrijk? Wat dacht je van skiën of snowboarden in Les Trois Vallées? Les Trois Vallées behoort met zijn 600 km aaneengesloten pistes tot een van de grootste skigebieden ter wereld. Hier valt meer dan genoeg te beleven voor een onvergetelijke wintervakantie.

Benieuwd naar wat je mag verwachten in Les Trois Vallées? Lees gerust verder en ontdek de beste skigebieden en snowboardpistes, de charmantste dorpjes + de mooiste verblijven.

Praktische info & tickets voor Les Trois Vallées Frankrijk

Duur3 - 10 dagen ()
Bereikbaarheid
  • Auto: vanuit Antwerpen is het ongeveer 950 km rijden (10u onderweg)
  • Trein: met de TGV sta je op 8u in Les Trois Vallées
  • Vliegtuig: 1u30 vliegen naar Genève of Chambéry. Richtprijs € 75 via Cheaptickets of Momondo. Neem dan de bus van Mobisavoie of Alpskibus
PakketreizenGraag een pakketreis boeken? Kijk bij Sunweb (vanaf € 259) of bij TUI sneeuwvakantie (vanaf € 520)
VerblijvenAan te raden verblijven in Les Trois Vallées
HuurautoWil je een huurauto boeken dan kan dat bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

  1. Les Trois Vallées, grootste aaneengesloten skigebied ter wereld

Les Trois Vallées, hoog gelegen in de bergen van de Franse Savoie, is een beroemd skigebied. En dat is niet voor niets, want het is het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld dankzij de ruim 600 kilometer lange pistes. Het is een skiuniversum tot grote vreugde van alle niveaus van skiërs. Er zijn meer dan 140 liften, 2400 sneeuwkanonnen en vijf skistations. Routes met eindeloze mogelijkheden en adembenemende panorama's.

Populaire gebieden in Les Trois Vallées

De ruige vallei van Val Thorens – Les Menuires, het bijzondere en centraal gelegen Méribel en de authentieke vallei van La Tania in Courchevel zijn de meest populaire gebieden. Samen vormen deze gebieden een waar wintersportparadijs, waar zowel beginners als experts zich uitstekend kunnen vermaken! Bereid je maar vast voor op gemengde tracks in befaamde poedersneeuw afdalingen.

Extreem veel variatie in skipistes

Tijdens je vakantie in Les Trois Vallées zal je je geen moment vervelen. De keuze aan pistes is er enorm en extreem gevarieerd. Of je nu op zoek bent naar glooiende pistes tussen de bomen of hooggelegen afdalingen met een prachtig uitzicht, je vindt het hier allemaal. Het gebied heeft zoveel keuze aan pistes dat iedereen hier zijn hart kan ophalen. Naast de gewone pistes zijn ook de off-piste mogelijkheden onbeperkt.

  1. Verschillende valleien en dorpjes in Les Trois Vallées

Het skigebied van Les Trois Vallées strekt zich uit over, zoals de naam het al doet vermoeden, 3 valleien. Elk van deze valleien zijn nog eens onderverdeeld over verschillende kleinere skigebieden.

  • De noordelijkste vallei Saint-Bon bestaat uit Le Praz, La Tania en Courchevel.
  • In de middelste vallei Les Allules vind je Méribel en Méribel Mottaret.
  • De zuidelijkste vallei Belleville bestaat uit St. Martin de Belleville, Les Menuires en Val Thorens.

Stuk voor stuk zijn dit ideale dorpen om je wintersportvakantie in door te brengen. Of je nu kiest voor de rust of juist voor een levendige bestemming met après-ski; ieder wintersportdorp heeft zijn eigen karakter. Wat deze skidorpen wel allemaal gemeen hebben, is dat ze een snelle toegang tot de pistes van Les Trois Vallées bieden!

Lees ook ons uitgebreid blogartikel met allerlei handige tips voor je skivakantie in Frankrijk.
  1. Val Thorens

Het skigebied van Val Thorens is een unieke skibestemming! Het is namelijk hét hoogstgelegen skidorp van Europa met een hoogte van 2300 meter en daardoor zeer sneeuwzeker. Val Thorens is al jaren één van de populairste regio en dat is niet voor niets! In Val Thorens beginnen de liften vrijwel aan de deur van je accommodatie en aan het eind van de dag kan je zo weer tot aan de voordeur terugskiën!

Val Thorens is het walhalla voor freestylers en freeriders

Het off-piste aanbod lokt al jarenlang tal van freeriders naar de omgeving van Val Thorens. Er zijn diverse flanken voorzien in het gebied waar je prachtig off-piste kan skiën. In Val Thorens ligt er een prachtig snowpark van maar liefst 70.000m2 met tables (jumps), rails en boxes in allerlei vormen en maten. En ook naast het skiën, zijn er nog tal van andere dingen te ondernemen. Zo is er onder andere een 6 km lange rodelbaan, een zipline La Tyrolienne en kan je hier ook ijsduiken, ijskarten en fatbiken. Val Thorens is een bestemming waar iedere wintersporter zich zal vermaken.

  1. Méribel

Méribel is gelegen in het hart van het reusachtige skigebied Les Trois Vallées en wordt omgeven door 600 km aan pistes. Méribel is een gebied dat uit twee dorpen bestaat. Zowel Méribel (1450 m) als Méribel-Mottaret (1750 m), biedt directe toegang tot de pistes. Aangezien de liften aan beide kanten van de bergen omhoog gaan, kan je zowel de kant van Courchevel, als die van Les Menuires en Val Thorens op.

Hier is voor iedereen wat te doen met een geweldig uitzicht. Het gebied is ingedeeld in een aantal zones. Beginnelingen hebben genoeg aan de (groene en blauwe) pistes die direct bij de dorpen liggen en voor de gevorderden zijn er ook eindeloze mogelijkheden. Zo kan je lange skitochten maken richting Courchevel, Les Menuires en Val Thorens. Verder zijn hier zelfs twee Olympische afdalingen en een officiële slalom afdaling. Ook heeft men aan de freestylers gedacht die in de halfpipe en op de boardercross zich volledig kunnen uitleven!

Méribel biedt verschillende accommodaties die je kan boeken. Geniet van een verblijf in een luxe hotel of proef de authentieke sfeer in een gezellig chalet in de bergen. Bekijk het volledige aanbod hotels en chalets in Méribel.

  1. Courchevel

Courchevel is een ander bekend skigebied in de Franse Alpen dat deel uitmaakt van Les Trois Vallées. Wie op zoek is naar luxe en exclusiviteit heeft aan Courchevel een uitstekende wintersportbestemming! De 5-sterrenhotels sieren hier het straatbeeld en wat ook meteen het prijsniveau verklaard. De prijzen liggen hier namelijk een stuk hoger ligt dan in de andere skigebieden.

Courchevel bestaat uit 5 dorpen die vernoemt zijn naar de hoogteligging:

  • Courchevel 1850m ligt verscholen tussen de bomen en is als het ware de hoofdstad van luxe resorts.
  • Courchevel 1650m (Courchevel Moriond) is gelegen in het zuidwesten, heeft veel hoogbouw en is het zonnigst.
  • Courchevel 1550m (Courchevel Village) is gunstig gelegen in het skigebied en is een stuk goedkoper.
  • Courchevel 1300m (Courchevel Le Praz) en Courchevel 1100m zijn rustige en traditionele bergdorpen.
Weetje: In 2023 worden de Wereldkampioenschappen alpineskiën georganiseerd in Courchevel.

Courchevel biedt voor iedere skiër

Courchevel zelf heeft zo’n 150 km aan pistes. Deze bestemming is perfect voor een beginnende skiër of voor wanneer je op zoek bent naar een bestemming voor wintersport met kinderen. Het gebied bestaat uit 66 km groene en blauwe pistes, 66 km rode pistes en 18 km zwarte pistes. De laatste twee genoemde skipistes bieden dan ook genoeg uitdaging voor de gevorderde skiërs onder ons. Verder is er ook het Family Park Snowpark, het funpark ‘Woodpark’, een cross-route en een slalomroute waar freestylers en gevorderde skiërs zich kunnen uitleven.

Wil jij graag overnachten in Courchevel? Hôtel de la Loze werd gebouwd in 1850 en ligt op wandelafstand van de dichtstbijzijnde skilift. Het bijzonder mooie hotel beschikt naast elegant ingerichte kamers ook nog over een wellnesscentrum met een sauna, een hamam en een massageruimte. Meer info en boeken.

  1. Les Menuires

Te midden van Les Trois Vallées ligt het skigebeid Les Menuires. Op een hoogte van 1850 meter in Vallée des Belleville kan je skiën op zo’n 160 kilometer aan skipistes. Beginnende skiërs en kinderen kunnen naar speciale zones gaan waar blauwe en rode pistes te vinden zijn. Daarnaast kan je hier ook ski-lessen en cursussen volgen. Het resort is vooral gericht op families maar er is voor iedereen wat te doen.

Les Menuires is daarnaast niet alleen een ideale bestemming voor skiërs en snowboarders, want ook als je niet de skipistes opgaat, kan je je hier prima vermaken. In het berggebied van Les Menuires kan je namelijk enkele mooie sneeuwwandelingen maken op de winterwandelpaden. Daarnaast is er ook ruim 115 km aan snowshoetracks en crosscountrypistes. Als je een dagje wilt ontspannen kan je terecht in een van de vele spa-faciliteiten in het dorp.

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor tijdens je vakantie? Bekijk het volledige aanbod hotels en chalets in Les Menuires.

  1. Wat kan je nog meer doen in Les Trois Vallées naast skiën?

Les Trois Vallées is een gigantisch skigebied waar je meer kan doen dan alleen maar met je ski’s of snowboard van de piste razen. Je vindt er tal van andere leuke activiteiten, genoeg om na het skiën en snowboard bezig te blijven. Hieronder vind je alvast enkele activiteiten die je kan ondernemen:

  • Mountainbiken, wandelen of langlaufen in een adembenemende omgeving.
  • Helikoptervlucht of ballonvaart boven de besneeuwde bergen van Les Trois Vallées.
  • Verschillende rodelafdalingen voor jong en oud.
  • In Les Menuires heb je een 4 km lange rodelbaan met 22 Roc N Bob-bochten, een Speed Mountain-sensaties en Fat Bike-sneeuwafdalingen.
  • Dacht je dat je alleen in Lapland een hondensledetocht kan maken? Zeker niet! In Val Thorens kan je een huskytour boeken. Het toffe is dat je niet door de bossen glijdt, maar door de besneeuwde bergen.
  • Een zweefvlucht van 1.300 m lang aan bijna 100 km/u. Puur plezier in een adembenemend panorama! Vertrek op de top van de Bouchet-stoeltjeslift op het gebied van Orelle, op een hoogte van 3.230m.
  • Dompel onder het ijs van Lac du Lou in Les Menuires.
  • Breng een bezoekje aan het museum in Les Allues, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van het dal.
  • Na een dagje skiën kan je altijd terecht in de populaire après ski-bars van het skigebied.
  • Verder vind je hier ook verschillende zwembaden, bowlingbaden, winkelcentra en een bioscoop.
  • Nog meer activiteiten? Alle info vind je op de website van Les Trois Vallées.
  1. Na een dagje skiën, ontspannen in de spa

Na een hele dag skiën, zal je ongetwijfeld wat spierpijn voelen (zeker de eerste dagen). Een van de meest relaxte en fijnste dingen die je dan kan doen, is lekker ontspannen in een spa. Wat is er trouwens gezelliger dan bubbelen in het warme water terwijl er buiten sneeuw ligt en de temperatuur niet hoger komt dan het vriespunt?

Boek je een aangenaam verblijf met wellnessfaciliteiten in Les Trois Vallées of breng een bezoekje aan een van de vele wellnesscentra in de buurt. Zo heb je Le Grand Spa Thermal de Brides-les-Bains, Espace Aqualudique & Wellness in Les Bruyères of de Aquaspa in Les Menuires. Neem een duik in een van de binnen-en buitenzwembaden, kruip in een van de vele stomende jacuzzi’s of hamams en kom helemaal tot rust in een van de sauna’s. En als je dan toch bezig bent, kan je gerust ook nog een massage- of lichaamsbehandeling meepikken voor je terugkeert naar je chalet!

  1. Genieten van culinaire hoogstandjes

De dag afsluiten met een lekker diner? Dat kan zeker. Want, hoewel je in Franse skigebieden niet meteen de meest verfijnde gerechten op je bord moet verwachten, kan je in Les Trois Vallées letterlijk en figuurlijk van lokale culinaire hoogstandjes proeven. Er zijn tal van restaurants in de charmante dorpjes waar je terecht kan voor zowel gastronomische gerechten als voor typische Franse gerechten.

Hieronder vind je alvast een paar adresjes die we zeker kunnen aanraden:

  • Restaurants Le Chabichou in Courchevel met 2 Michelin sterren. Chef koks Michel Rochedy en Stéphane Buron bereiden inventieve, verfijnde en genereuze gerechten, met verse en natuurlijke producten. Meer info.
  • Restaurant La Bouitte wordt gerund door vader en zoon René en Maxime Meilleur. Zij hebben de eer om zich het hoogstgelegen restaurant te noemen met maar liefst 3 Michelin sterren! Samen creëren ze gastronomische meesterwerken. Het is er authentiek en karakteristiek en de gerechten staan bol van de sterke smaken en pure ingrediënten! Mmmm. Meer info.
  • La Marmite is een knus restaurant in hartje centrum van Les Menuires. Hier serveren ze typisch Franse gerechten maar ook westerse maaltijden zoals burgers en pizza’s. Meer info.
  • Het restaurant ‘Chez Pépé Nicolas’ ligt verscholen in een prachtig decor tussen Les Menuires en Val Thorens en is authentiek Frans. Je kan hier sfeervol racletten met een heerlijke streekwijn en als je uitgegeten bent, krijg je fakkels mee om terug naar je auto te lopen. Meer info.
  1. Waar overnachten in Les Trois Vallées?

Voor je wintersportvakantie in Les Trois Vallées, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Het is aan jou om de setting en de sfeer van je avontuur te kiezen, en daarvoor is de accommodatie bepalend: het zet namelijk de toon van je verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Les Trois Vallées online bekijken.

Le Refuge de la Traye (Méribel)

De ruime kamers, suites en appartementen van Le Refuge de la Traye zijn een absolute aanrader! De accommodatie kreeg een charmante authentieke inrichting en biedt uitzicht op de bergen vanop het balkon of terras.
Iedere ochtend wordt er een heerlijk continentaal ontbijt geserveerd en voor een lunch en diner kan je terecht in La Table de la Traye, het restaurant van de accommodatie dat gespecialiseerd is in Franse en Italiaanse gerechten.

Tijdens je verblijf kan je ontspannen in de spa met hamam, sauna, massages en een hot tub, evenals een grote selectie van schoonheidsbehandelingen. De omgeving van Le Refuge de la Traye is populair om te wandelen en de accommodatie ligt tussen een meer en een berg. Meer info en boeken.

Lodji Hotel (Saint-Martin-de-Belleville)

Lodji Hotel biedt ruime kamers met een kenmerkende inrichting in bergstijl, houten muren en een eigen badkamer. Iedere ochtend geniet je van een lekker ontbijtbuffet en nadien kan je zo de piste op. Het hotel biedt namelijk directe toegang tot de skipistes. Verder beschikt het hotel ook over een skiopslag en een gratis sauna. Meer info en boeken.

Chalet-appartement Résidence Val 2400 (Val Thorens)

Liever in een authentieke chalet overnachten? Dan raden we je een verblijf in de Chalet-appartementen Résidence Val 2400 aan. De ruime appartementen zijn voorzien van alle comfort en luxe en zijn ingericht in alpine-stijl. Tijdens je verblijf kan je gebruikmaken van de skiberging met schoendrogers en de vernieuwde wellnessruimte met sauna en hammam. Meer info en boeken.

  1. Nog op zoek naar een goede skiuitrusting?

Skimateriaal kopen of huren? Dat is natuurlijk de vraag die je je moet stellen. Ben je een beginnende skiër? Dan raden we je aan om skimateriaal te huren! Verhuurbedrijven hebben het perfecte materiaal voor beginnende wintersporters en kunnen je hierin goed adviseren. Ga je vaker skiën? Dan is het best interessant en ook fijner om je eigen skimateriaal te gebruiken. Houd alleen in je achterhoofd, dat dit best een dure investering kan worden.

Waar je skiuitrusting kopen?

Waar je skiuitrusting huren?

  • Skiset.nl is de nummer één in het verhuren van skiuitrusting en beschikt over een uitgebreid netwerk met 800 ski-en snowboardwinkels in 400 wintersportgebieden.
  • Netski heeft meer dan 120 winkels in Frankrijk en Europa. Geef je skigebied in op de website, selecteer de data van je verblijf, kies je skiuitrusting (van beginner tot experts) en reserveer je ski’s! Zo simpel en eenvoudig gaat het.
  • GO Sport Montagne heeft meer dan 90 winkels in Frankrijk en Andorra, in het hart van de populaire resorts en dicht bij accommodatie. Huur hier je ski- of snowboarduitrusting van de grootste merken.
  1. Handige tips voor de (beginnende) skiër

Om zo goed mogelijk te genieten van je wintersportvakantie, hebben we alvast enkele tips voor je opgelijst. Vooral voor de beginnende skiër kunnen onderstaande tips heel handig zijn.

  • Zorg dat je beschikt over goede kledij. De juiste wintersportkleding houdt je warm, droog en zorgt voor voldoende bewegingsvrijheid.
  • Als beginnende skiër neem je best eerst skilessen. Hierdoor leer je direct de juiste techniek aan. Wil je graag zoveel mogelijk genieten van je vakantie? Dan kan je eventueel op voorhand al eens een les nemen bij een indoor skibaan.
  • Beginnende skiërs huren best hun materiaal. Wanneer je overtuigd bent om vaker op wintersportvakantie te gaan, kan je een complete ski- of snowboarduitrusting kopen.
  • Kies niet meteen voor het hoogste gebergte maar ga op zoek naar een skigebied dat aan jouw niveau voldoet. De beste keuze is een skigebied waar groene pistes zijn, althans voor de beginnelingen. Eventueel kan je ook kiezen voor een blauwe piste maar dit kan voor sommigen alsnog een uitdaging zijn.
  • Probeer een gebied te vinden waar voldoende verschillende beginners pistes zijn voor de afwisseling.
  • Zorg dat je altijd in bezit bent van dagcrème en zonnebrandcrème.
  • Last but not least: vergeet vooral niet om plezier te hebben!
  1. Download je reisgidsen voor wintersportvakanties

Wil je graag zoveel mogelijk uit je wintersportvakantie halen? Gelijk heb je! Download onze reisgidsen en ontdek dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden. Liever alles in één? Koop dan onze digitale reisgidsen en geniet ten volle van je vakantie!

Franse AlpenOostenrijkSaarlandZwitserlandPyreneeënTsjechië
Reisgids Franse AlpenReisgids OostenrijkReisgids Zwarte WoudReisgids ZwitserlandReisgids PyreneeënReisgids Tsjechië
Franse Alpen

Gratis reisgids Franse Alpen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?