5 x beste skibroek kopen? Wat is de ideale skibroek voor je wintersportvakantie: alle info + tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

5 x beste skibroek kopen? Wat is de ideale skibroek voor je wintersportvakantie: alle info + tips

9 november 2021 in Reisinfo0 reacties

Trek je binnenkort op skivakantie? Dan mag een warme comfortabele skibroek zeker niet ontbreken! Maar waar moet je eigenlijk op letten als je deze gaat aankopen? En hoe zorg je ervoor dat je bij alle mogelijke weersomstandigheden heerlijk droog en warm kan blijven?

Lees gerust verder en ontdek dé beste skibroeken voor je wintersportvakantie. Daarnaast hebben we ook nog enkele handige tips voor je verzameld waarop je zeker moet letten als je een skibroek gaat kopen.

Inhoud artikel

Onze favoriete skibroeken opgelijst

Ben je nog op zoek naar een goede skibroek? De dag van vandaag is het aanbod skibroeken enorm groot. Om je zoektocht naar de beste ski jas te vergemakkelijken, hebben wij alvast een selectie gemaakt van de beste skibroeken. Of bekijk het volledige aanbod skibroeken online.

  1. Protest Lullaby 20 Skibroek

  • Protest Lullaby 20 Skibroek (vrouwen) is een prachtige slim fit ski- en snowboardbroek die deel uitmaakt van de Geotech-serie.
  • Deze skibroek van Protest is uitgerust met tal van technische kenmerken, zoals 10.000 mm waterdichtheid.
  • De broek is gemaakt van softshell-stof en is winddicht, warm en waterdicht.
  • Een ander voordeel is dat de broek zeer flexibel is, zodat je niet beperkt wordt in je bewegingsvrijheid.
  • De hoge tailleband wordt gesloten met behulp van drukknopen.
  • Verder heeft de broek ritsen bij de enkel, zodat je je snowboots gemakkelijk aan en uit kan trekken.

Bestel je Protest Lullaby 20 Skibroek online. Deze skibroek is verkrijgbaar in twee kleuren.

  1. Protest Oweny skibroek

  • De Protest Oweny ski-snowboardbroek (heren) is een combinatie van stijl en functionaliteit.
  • De stevige, warme en coole broek heeft een slim fit pasvorm en maakt deel uit van de Protest Geotech 10.000 Fabric Series.
  • Deze broek is speciaal ontworpen om aan de eisen van snowboarders en skiërs in ruige berggebieden te voldoen.
  • De skibroek van Protest kan aan een waterdruk van 10 k/mm worden blootgesteld dankzij de waterafstotende coating.
  • Door het ademend vermogen van 10 k/g wordt transpiratievocht snel afgevoerd en blijf je warm.
  • Verder heeft de skibroek getapete naden, afneembare bretels en sneeuwvangers, een verstelbare tailleband met klittenbandsluiting, en handige zakken waar je al je eigendommen veilig kan opbergen.

Wacht niet langer en bestel Protest Oweny Skibroek nu online. Deze skibroek is verkrijgbaar in verschillende effen kleuren.

  1. Icepeak Freyung Wintersportbroek

  • De Icepeak Freyung Wintersportbroek (vrouwen) heeft alles wat je nodig hebt om in volle glorie van de skipistes te genieten.
  • Ook kan de sneeuw en koude niet in je broek kruipen, omdat deze skibroek is uitgerust met sneeuwvangers aan de onderkant van de beenuiteinden.
  • De gewatteerde broek rekt zich goed uit terwijl je bochten maakt, en dankzij de voorgevormde knieconstructie beperkt ze je buigen ook niet.
  • De waterdichte stof en getapete naden houden vocht buiten.
  • Verder valt deze skibroek van Icepeak normaal.

Bestel je Icepeak Freyung Wintersportbroek online. Deze skibroek is verkrijgbaar in vier kleuren.

  1. Brunotti Andras Wintersportbroek

  • De Brunotti Andras Wintersportbroek (heren) is ook een absolute aanrader.
  • De Brunotti Andras is voorzien van de revolutionaire Clo-i padding welke gemaakt is van gerecycled materiaal.
  • De buitenstof zorgt ervoor dat de skibroek ademt, maar ook water- en winddicht is..
  • Bovendien beschikt deze broek over vier zakken, anti-slip sneeuwvangers en zorgen de voorgevormde broekspijpen (met rits) voor extra draagcomfort.
  • Verder is het tailleband is verstelbaar en valt de pasvorm normaal.

Kan je haast niet wachten om deze broek uit te proberen? Bestel de Brunotti Andras Wintersportbroek online.

  1. Icepeak Freiberg Wintersportbroek

  • Icepeak Freiberg Wintersportbroek (heren) kunnen we ook zeker aanraden.
  • De Icepeak Freiberg heeft een sportief design en heeft een regular fit.
  • De skibroek is waterdicht en door het ademend vermogen wordt transpiratievocht snel afgevoerd en blijf je warm.
  • Deze skibroek van Icepeak is een 2-laagse skibroek wat de broek soepel maakt. De voering zit nog los van de buitenstof waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt.
  • Daarnaast heb je ook verstelbare en afneembare bretels zodat je skibroek altijd op de juiste hoogte zit.
  • Verder kan je ook de lengte van je broekspijpen aanpassen, beschikt de broekspijp en sneeuwvangers en een rits zodat je je skischoenen makkelijker kan aan- en uittrekken.

Bestel je Icepeak Freiberg Wintersportbroek online. Deze skibroek is verkrijgbaar in vijf verschillende opvallende kleuren.

  1. Waarop letten bij het kopen van een skibroek?

Tijdens je zoektocht naar de beste skibroek voor je wintersportvakantie, houd je best rekening met enkele belangrijke aandachtspunten. Wij sommen de meest belangrijke even voor je op. Je kan zelf nagaan aan welke eisen jouw skibroek moet voldoen.

Functionaliteit is belangrijker dan de looks

Laat je bij het kopen van een skipak niet afleiden door het uiterlijk van je nieuwe ski-jas of skibroek. Het belangrijkste bij skikleding is dat het functioneel is. Schenk vooral aandacht aan het materiaal waaruit je skiuitrusting werd gemaakt.

Water- en winddicht

Een ander belangrijk aspect van je skiuitrusting is de waterdichtheid. Hiervoor kijk je best naar de zogeheten waterkolom die de mate van de waterdichtheid aangeeft. Hoe hoger de waterkolom (deze wordt uitgedrukt in millimeter), des te meer je skiuitrusting waterdicht is. Best ga je voor een skibroek met een minimale waterkolom van 5.000 - 10.000 millimeter. Let ook goed op of de skibroek getapete naden heeft. Dit zorgt voor de waterdichtheid van de naden waardoor het kledingstuk beter waterdicht is.

De wind is echter de grootste boosdoener als het gaat om afkoelen. Je wilt de wind geen invloed laten hebben op je lichaam. Daarom is een goede winddichte skibroek ook erg belangrijk. Er zijn verschillende soorten membranen die men op kleding toepast zodat deze winddicht zijn:

  • Een van de bekendste is het GORE-TEX membraan dat ervoor zorgt dat de wind niet kan binnendringen.
  • Daarnaast bestaan er ook alternatieven zoals E-Vent en Sympatex, die met een soortgelijk principe werken.

Pasvorm

Ook de pasvorm van je broek is vrij belangrijk. De skibroek moet goed aansluiten maar mag je niet in je bewegingsvrijheid beperken. Softshell skibroeken zijn vaak het meest flexibel. Onze tip? Pas je skibroek altijd eens voordat je hem koopt. Draai je bovenlichaam heen en weer en buig even door je knieën. Als de skibroek nog steeds comfortabel aanvoelt bij deze bewegingen dan is de pasvorm goed.

Let bij het kopen van je skibroek ook op dat hij niet te kort en niet te lang is. Een te lange skibroek zal altijd tegen de grond schuren tijdens het skiën, waardoor hij sneller zal slijten. Een te korte sneeuwbroek glijdt dan weer over je laarzen wat kan leiden tot natte of koude voeten. Om de perfecte lengte te vinden, pas je de broek met je laarzen aan.

Andere aandachtspunten bij het kopen van een skibroek:

Naast bovenstaande aandachtspunten, zijn er nog wat handige extra’s. Het is niet noodzakelijk om deze te hebben, maar het maakt je skiuitrusting wel comfortabeler. Hieronder vind je alvast een paar extra aandachtspunten waar wij zelf ook waarde aan hechten.

  • Verstelbare tailleband: Sommige skibroeken kan je eenvoudig op de optimale breedte instellen met behulp van een klittenband en bijbehorende lipjes. Dit vergroot de pasvorm en de skibroek groeit ook met je mee. Je kan er dus meerdere jaren geniet van hebben.
  • Beschikt jouw skibroek over beugels? Bretels zorgen er namelijk voor dat je broek niet kan afzakken.
  • Het gewicht van je skibroek: een goede skibroek is niet te zwaar. Tijdens het wintersporten wil je namelijk niet gehinderd worden in je bewegingsvrijheid door het gewicht van je skibroek.
  • Skibroeken met kniestukken: Snowboarders zitten vaak op hun knieën in de sneeuw daarom is het belangrijk dat je koude of kapotte knieën kan vermijden. Je kan er dan ook voor kiezen om een speciale broek aan te kopen of een skibroek te kopen die is uitgerust met extra kniebescherming voor optimale bescherming.
  • Een ander pluspunt bij een skibroek zijn zakken. Hier kan je persoonlijke bezittingen in kwijt zoals je sleutels, een skibril, zonnecrème of je ski-pas.
  1. Een ski jas én skibroek of een skipak?

De meeste skipakken voor volwassenen bestaan uit twee delen, namelijk een ski-jas en een skibroek. De dag van vandaag kan je ook een skipak overall kopen. Zo’n overall is natuurlijk een stuk warmer dan een aparte skibroek en jas. Je profiteert meer van je eigen lichaamswarmte als je één geheel draagt. Daarnaast heb je normaalgezien ook geen last van sneeuw dat onder de jas of broek kruipt.

Wil jij toch graag zo’n skipak overall kopen? Bekijk het volledige aanbod overall skipakken.

Aparte ski jas en skibroek blijven het populairst

Over het algemeen kiezen de meeste mensen toch eerder voor een aparte ski jas en skibroek. Het voordeel hiervan is dat je dan een ski jas kan kopen die je ook als normale winterjas kan gebruiken. Daarnaast heb je ook niet meteen een compleet nieuwe outfit nodig als je bijvoorbeeld enkel je skibroek scheurt tijdens het skiën. Dat komt je dan ook veel voordeliger uit.

  1. Welke skibroek kies je het best?

Er zijn diverse soorten skibroeken die je kan kopen voor je wintersportvakantie. De dag van vandaag heb je keuze uit hardshells of softshells skibroeken. Ieder type jas heeft zo z'n voor- en nadelen, en de vraag is welke type broek het beste bij jou en je type vakantie past. Hieronder sommen we alvast de belangrijkste voor- en nadelen van skibroeken op:

Softshell skibroeken

  • Softshell skibroeken bestaan uit verschillende materialen die in twee tot drie lagen gelamineerd zijn.
  • Toch zijn skibroeken van softshell licht, elastisch en soepel, zodat ze gemakkelijk opgerold kunnen worden.
  • Daardoor zijn ze gemakkelijk op te bergen op weg naar je skivakantie.
  • Verder hebben Softshell skibroeken een ademend vermogen waardoor je niet veel zal zweten en heb je een grote bewegingsvrijheid.

Tip: Als de skibroek geen extra voering heeft, is het aangeraden om thermisch ondergoed te dragen. Softshell broeken zijn alleen waterafstotend, maar niet waterdicht. Ze dragen bij lichte neerslag is geen probleem, maar bij zware sneeuwval zal deze broek niet voldoende zijn.

Hardshell skibroeken

  • Hardshell skibroeken bestaan onder andere uit een membraan dat ofwel op de buitenstof gelamineerd is, ofwel tussen de buiten- en binnenstof zit. De buitenstof is meestal van een bestendig materiaal, zoals Gore-Tex.
  • Hardshell broeken zijn volledig water- en winddicht, dus voortdurende regen en sneeuwval zijn geen probleem.
  • Door de zeer goede water- en windbescherming is een hardshell skibroek vooral geschikt voor zeer slecht weer.
  • In het algemeen zijn deze broeken minder licht en soepel en daarom minder comfortabel om te dragen.
  • Daarnaast maken deze soort broeken het typische geluid van skikleding. Ga zelf even na of je dit stoort of niet wanneer je de skibroek gaat passen.
  1. Extra tip: accessoires voor tijdens het skiën

Naast een goede ski jas of een goede skibroek, zijn er nog een aantal andere zaken die handig zijn als je op wintersportvakantie vertrekt. Volgende ski-accessoires kunnen altijd van pas komen tijdens je ski- of snowboardvakantie:

  • Skihelmen: het dragen van een stevige skihelm tijdens het skiën voorkomt geen ongelukken, maar het vermindert wel de kans op (ernstig) hersenletsel.
  • Skihandschoenen: op wintersport zijn skihandschoenen erg belangrijk om je handen warm te houden tijdens het skiën.
  • Sneeuw- of skibrillen: met een skibril kan je je ogen goed beschermen tegen de zon en sneeuw.
  • Een goede zonnebrandcrème voor wanneer het zonnetje erdoor komt.
  • Skistokken helpen je om blessures te voorkomen. Daarnaast zorgt het ook voor je balans tijdens het skiën.
  • Sneeuwschoenen of snowboots: goede sneeuwschoenen zorgen voor warme en droge voeten. Je wilt natuurlijk niet dat jouw voeten nat en koud worden als je door de sneeuw loopt. Niets vervelender dan dat!
  • Skimutsen
  • Nekwarmers: iedere wintersporter weet dat het enorm koud kan zijn bovenaan de skipiste. Je goed aankleden, is daarom ook een must. Sjaals zitten al gauw in de weg en daarom is een nekwarmer net iets interessanter.
  1. Download je reisgidsen voor wintersportvakanties

Wil je graag zoveel mogelijk uit je wintersportvakantie halen? Gelijk heb je! Download onze reisgidsen en ontdek dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden. Liever alles in één? Koop dan onze digitale reisgidsen en geniet ten volle van je vakantie!

Franse AlpenOostenrijkSaarlandZwitserlandPyreneeënTsjechië
Reisgids Franse AlpenReisgids OostenrijkReisgids Zwarte WoudReisgids ZwitserlandReisgids PyreneeënReisgids Tsjechië
Franse Alpen

Gratis reisgids Franse Alpen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?