10 x mooiste glampings in Frankrijk: Onze favorieten van goedkoop tot luxe 2024

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x mooiste glampings in Frankrijk: Onze favorieten van goedkoop tot luxe 2024

29 januari 2024 in Frankrijk0 reacties

Zin om middenin de natuur te slapen, maar dan wel met de nodige luxe die je gewoon bent? Dan is glamping iets voor jou!

Glamping, dat is het vrije gevoel van kamperen met de luxe en het comfort van een hotelkamer of een vakantiehuisje. En ook in Frankrijk zijn er verschillende plekken waar je kan overnachten in een unieke glamping.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor glamping in Frankrijk? Wij zetten alvast onze favoriete, mooiste glampings op een rijtje.

Inhoud artikel

  1. Natuurhuisje in Coussac-Bonneval (Limousin)

Stel je voor, alleen jij en de natuur.. Zalig toch? Natuurhuisje in Coussac-Bonneval is gelegen aan een rivier in een rustige omgeving. De enige geluiden die je hier hoort is de zachte stroming van de rivier, de nabijgelegen waterval of het gezang van de vogels.

Fietsen, rennen, zwemmen, kanoën of gewoon vissen bij de rivier? Je kan het hier allemaal! 's Avonds kruip je in de doorzichtige koepel met een comfortabel verhoogd tweepersoons bed. Je kan het dak van de koepel eraf halen om te genieten van een nachtje sterrenkijken. Bij mooi weer kan je gebruikmaken van de barbecue en ontbijt, lunch en diner kan je vooraf bestellen. Meer info en boeken.

  1. Terragora Lodges - Hébergement atypique

Terragora Lodges ligt in de bossen in een natuurlijke omgeving en biedt bijzondere accommodatie in Les Épesses op 10 minuutjes rijden van het themapark Puy du Fou. Je kan overnachten in een van de houten hutten of zwevende lodges in de bomen. Vooraleer je de omgeving gaat verkennen, kan je nog genieten van een heerlijk continentaal ontbijt in de gemeenschappelijke lounge. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis Le Servière

Gelegen in een natuurlijke omgeving bestaande uit witte eiken, rotsen en zand, nodigt het vakantiehuisje Le Servière uit om even tot rust te komen. Je geniet van het uitzicht op Balazuc en je kijkt uit over een bosrijke vallei! De lodge is voorzien van alles wat je nodig hebt en ligt op enkele meters van het privéstrand waar je ook een kano kan huren om de omgeving te verkennen. Wil je graag een ontbijt of picknickmaaltijd van lokale producten? Dan kan je deze altijd aanvragen bij de verhuurders! Bij dit vakantiehuisje is rust en stilte gegarandeerd! Meer info en boeken.

  1. Prehistoric Lodge

Prehistoric Lodge is gelegen bij de ingang van het natuurreservaat Gorges de l'Ardèche, op slechts 100 meter afstand van de bekende grot Chauvet. De accommodaties zijn zelfstandige ecolodges met een elegante inrichting die geïnspireerd zijn op de omgeving. Elke kamer is voorzien van airconditioning en kijkt uit op de omliggende tuinen, heerlijk uitzicht! Er wordt dagelijks een continentaal ontbijt geserveerd en s' avonds kan je genieten van lokale gerechten in restaurant Le Chamane, waar je terecht kan voor brunch, lunch en diner. Wil je graag een tochtje maken met de kano? Dan kan je deze huren bij het hotel. Meer info en boeken.

  1. La Batelière sur Loire

Geniet heerlijk in één van de boomhutten of bootaccommodaties in Touraine, gelegen op 20 minuten van Tours en op slechts 2 ½ uur van het mooie Paris. Ontdek de originele accommodaties van Pension La Batelière sur Loire aan de oevers van de Loire, genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO en gelegen aan de fietsroute langs de Loire, en dat in het hart van het natuurpark Loire-Anjou-Touraine. Meer info en boeken.

  1. Écolodge Le Bruit de l’Eau (Saint-Quentin-en-Tourmont)

Le Bruit de l'Eau is een milieuvriendelijke accommodatie aan de Baai van de Somme, aan de rand van het natuurpark Marquenterre dat bekend staat om de vogels. Elke accommodatie is ingericht in Japanse stijl en voorzien van een selectie boeken over Azië.

s' Morgens krijg je een uitgebreid biologisch ontbijt met groene thee en vers fruit. Op verzoek kan je ook genieten van Japanse gerechten, bereid door de gastheren met groenten en Japanse kruiden. Meer info en boeken.

  1. Orion Treehouses

Orion Treehouses is een B&B met vier gezellige boomhutten in een groene omgeving rondom een ecologisch zwembad. Dit is de ideale plek om eens volledig tot rust te komen. Weg van alle drukte en omgeven door de prachtige natuur. Heerlijk wakker worden is dat! 's Ochtends kan je bovendien genieten van een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet dat door de B&B uitbaters wordt verzorgd. Daarna kan je dan dat ene boek uitlezen op het zonneterras of genieten van een massage of saunamoment. Meer info en boeken.

  1. Lodge Ecolodges de Loire & Spa

In het hart van het regionale natuurpark Loire Anjou Touraine, bevinden zich de verblijven van Ecolodge de Loire. Overnacht in een bijzondere accommodatie die u uitnodigt om een natuurlijk moment te beleven en geniet van de rustige omgeving of duik even in het Nordic Bath ter ontspanning! Meer info en boeken.

  1. B&B La Forge de Montolieu

In het dorp Montolieu, op een kwartiertje rijden van Carcasssonne, vind je de gezellige B&B La Forge de Montolieu. Deze bed & breakfast is gevestigd op een voormalig industrieterrein van 16 ha. waar de Napoleontische smederij, molens en spinnerijen elkaar opvolgden. Op het terrein bevindt zich een groot privé en omheind park, rivieroevers, een meer en mooie wandelpaden.

In het Parc de La Forge verblijf je in een van de glampings. Je kan ervoor kiezen om te overnachten in een hangende tent tussen de bomen, een miniatuurhuisje op wielen of in een koepel bij het meer van La Forge de Montolieu. Een ongewone unieke accommodatie die comfort en natuur en ecologische innovatie combineert. Meer info en boeken.

  1. Viglamo Domaine Presqu'île de La Franqui

Ook is het Domaine Presqu'île de La Franqui een absolute aanrader! Je verblijft in een van de standaard lodgetenten of de Majestic Lodges. Waar je ook voor kiest, bij iedere lodge krijg je een behaaglijk gevoel. Het domein beschikt over twee verwarmde openlucht baden. Je kan gerust een verfrissende duik nemen of heerlijk luieren op één van de ligstoelen of loungebanken, terwijl de kinderen zich uitleven. Daarnaast loop je vanaf het domein het 400 meter brede zandstrand op.

Graag even ontspannen? Dat kan ook! Trek even terug in de wellnessruimte waar je kan genieten van een sauna, hammam en jacuzzi. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen Frankrijk

Wil jij ook graag Frankrijk zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

NormandiëBourgogneArdèche & DrômeBretagneCorsicaProvenceLoireLyonZuidwest-FrankrijkOccitaniëChampagnestreekCôte d'Azur en MarseilleDordogneElzas en de VogezenNoord-FrankrijkFranse AlpenBaai van de SommeParijs
Reisgids NormandiëReisgids BourgogneReisgids Ardèche & DrômeReisgids BretagneReisgids CorsicaReisgids ProvenceReisgids LoireReisgids LyonReisgids Gironde en Zuidwest-FrankrijkReisgids OccitaniëReisgids ChampagnestreekReisgids Côte d'AzurReisgids DordogneReisgids Elzas en VogezenReisgids Noord-FrankrijkReisgids Franse AlpenReisgids  Baai van de SommeReisgids Parijs

Op reis naar Frankrijk? Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Frankrijk.

Ardèche & Drôme

Gratis reisgids Ardèche & Drôme downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?