Street-art wandelroute Boulogne-sur-Mer: Wandel langs de mooiste muurschilderingen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Street-art wandelroute Boulogne-sur-Mer: Wandel langs de mooiste muurschilderingen

4 januari 2024 in Côte d'Opale6 reacties

Street-art wandeling door het centrum van Boulogne-sur-Mer + kaartje

Wist je dat het straatbeeld van het havenstadje Boulogne-sur-Mer aan de Opaalkust opgefleurd werd met prachtige muurschilderingen? Lokale en internationale artiesten kwamen reeds hun talenten uit oefenen op de muren, gevels en elektriciteitskasten van Boulogne-sur-Mer. Met deze prachtige murals willen ze een nieuwe blik werpen op de stad.

Ontdek hier alvast onze wandelroute langs de mooiste street-artwerken in Boulogne-sur-Mer.

Inhoud artikel

  1. Street art wandeling door Boulogne-sur-Mer op de kaart

Onze street-art wandeling start niet zo ver van de haven van Boulogne-sur-Mer. Het vertrekpunt ligt in Rue de l'Amiral Bruix waar zich ook meteen de eerste muurschildering bevindt. De lengte van de wandeling bedraagt in totaal 4,37 km. Je bent ongeveer 1u30 onderweg.

Op stedentrip in Boulogne-sur-Mer? Bekijk dan zeker onze reisgids Noord-Frankrijk inclusief rondreis en mis niets tijdens je verblijf!

Kaartje met de street-art wandelroute door Boulogne-sur-Mer

  1. Street-art in Boulogne-sur-Mer

In Boulogne-sur-Mer kan je gerust een hele dag of zelfs meerdere dagen vertoeven. De gezellige havenstad heeft mooie stranden en historische gebouwen die je kan bezichtigen. Daarnaast kan je er dus ook de gigantische muurschilderingen en andere street-art spotten.

Ieder jaar wordt, tijdens het Street art-festival, de openbare kunstcollectie in Boulogne uitgebreid met een aantal nieuwe muurschilderingen. Niet alleen door lokale kunstenaars maar ook befaamde artiesten van over de hele wereld. Het is echt de moeite waard om deze werken te bezichtigen tijdens je stedentripje Boulogne-sur-Mer.

Stippel je eigen wandelroute uit

Je kan uiteraard onze street-art route volgen of je kan zelf op pad gaan langs de kunstwerken die je zelf graag wil zien. Middenin de stad vind je een groot paneel waar alle werken op vermeld staan, inclusief een grote kaart. Download zeker de Street Art Cities App zodat je makkelijk de weg ernaartoe kan vinden.

Er zijn heel wat kunstwerken verspreid over heel de stad. We raden je ook aan om een paar goede wandelschoenen aan te trekken. Sommige straten in Boulogne zijn erg stijl en best vermoeiend om te ‘beklimmen’.

  1. Kunstwerken in Boulogne-sur-Mer

Je vindt niet alleen topwerken op de gevels van gebouwen, ook op de elektriciteitskasten doorheen het centrum van de stad, kom je verschillende kunstwerkjes tegen. Lukt het jou om ze allemaal te spotten?

VERBLIJFTIP: Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Hotel Opal'Inn ligt in het centrum van de stad. Meer info en boeken.

  1. Extra kunstwerken bezichtigen met de auto

Onze uitgestippelde street-art wandelroute ligt in het centrum, maar er zijn uiteraard ook nog enkele andere prachtige werken te bezichtigen net buiten het centrum. Ook deze werken zijn de moeite waard om te bewonderen.

Alle muurschilderingen te voet op één dag verkennen, is een beetje gekkenwerk. Daarom raden we aan om eventueel sommige werken te bezichtigen met de wagen. Op je terugweg naar huis bijvoorbeeld of wanneer je een van de bezienswaardigheden in de buurt (zoals Les Deux Caps en Wissant) gaat ontdekken.

  1. Begeleide street-art tour door Boulogne-sur-Mer

  • Je kan ook de 43 fresco's die de stad hebben verfraaid bezichtigen aan de hand van een begeleide tocht.
  • Onder leiding van een gids kom je langs verbazingwekkende werken! Je wandelt als het ware door een openluchtmuseum.
  • Een originele manier om de stad te ontdekken.
  • Je kan deelnemen aan de begeleide wandelroute iedere woensdag en zaterdag van 9 juli tot en met 24 september. De route start om 10u30.
  • Koop je tickets voor deze rondleiding online.

RONDREIS: Ontdek nog meer van Boulogne en omgeving met onze mooie rondreis langs de Opaalkust.

  1. In de buurt van Boulogne-sur-Mer

Trek je er graag een paar dagen op uit? Dat kan natuurlijk ook! Er is meer dan genoeg te zien en te doen in de omgeving van Boulogne-sur-Mer. Hieronder vind je alvast een paar niet te missen adressen in de buurt van het pittoreske Boulogne-sur-Mer:

Wimereux met kleurrijke Belle Epoque villa's

Wimereux is een stap terug in de tijd! Een badplaats omringd met mooie Belle Epoque-villa’s. Elke villa heeft hier zijn uniek verhaal en veel van deze oude monumentale gebouwen dienen tegenwoordig als hotel, B&B of appartement waar je kan overnachten. Wimereux is een must-see voor alle kunstliefhebbers en een ideale uitvalbasis om zowel het noorden als het zuiden van de opaalkust te verkennen.

Wandelen van Cap-Blanc-Nez naar Cap-Gris-Nez

Houd je van wandelen? Dan zit je hier zeker goed. De opaalkust heeft een prachtige kustlijn om ontzettend mooie wandelingen te maken. Bovendien geniet je hier ook van de zalige rust en stilte terwijl de wind door je haren vliegt. Onze tip? Parkeer je wagen aan Cap-Blanc-Nez en wandel langs de kust richting Cap-Gris-Nez (wandeling van 22 km).

De witte kliffen, het blauwe water en de groene begroeiing zorgen voor een prachtig kleurcontrast en een uitzicht dat je niet snel beu raakt. Op een heldere dag, is er zelfs een grote kans om de kliffen van Dover te zien (Engeland).

Calais

Je kent het wel, het bruisende Calais tegenover de witte kliffen van Dover. We kennen Calais vooral als passagiershaven voor de overzet naar Engeland maar daarnaast is de havenstad vooral geliefd om zijn gezellige zandstrand, gastvrijheid en vriendelijk sfeer. Bezoek er de historische gebouwen en beklim het belfort en geniet van een prachtig uitzicht over de omgeving. Wat heb je nog meer nodig?

  1. Waar overnachten in Boulogne-sur-Mer?

Voor je bezoek Boulogne-sur-Mer, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Boulogne-sur-Mer online bekijken.

ibis-hotel Boulogne sur Mer Centre Cathédrale

Het ibis-hotel Boulogne sur Mere Central Cathédrale ligt tegenover de oude stadsmuren en de kathedraal van Boulogne-sur-Mer. De ligging van het hotel is ideaal en vlak bij de toeristische attracties zoals het aquarium Nausicaa, de stranden, het casino en de vissershaven. Buiten een ideale ligging biedt het hotel stijlvolle comfortkamers aan die voorzien zijn van alle nodige comfort.

Er wordt elke dag een ontbijtbuffet geserveerd met zowel zoete als hartige gerechten, zoals eieren, heerlijke verse fruitsalade, yoghurt en vruchtensappen. Zoete deegwaren die ter plaats worden gebakken en verse Franse madeleines worden ook aangeboden, evenals een warme drank en een stuk fruit om eventueel mee te nemen. Meer info en boeken.

Hôtel Métropole

Hotel Metropole Boulogne, volledig gerenoveerd, ligt op een bevoorrechte locatie in het stadscentrum van Boulogne-sur-Mer. De accommodatie beschikt over elegante, ruime kamers. En wanneer je de kamer beu gezien bent, kan je altijd even ontspannen in de tuin of in de bar. Graag de omgeving verkennen? Bij de receptie kan je altijd terecht voor tips over vervoer en wat er in de omgeving te doen is. Meer info en boeken.

The Stay Well

Of verblijf in de gezellige, charmante B&B The Stay Well in het centrum van de stad. De kamers zijn ruim en eenvoudig ingericht een voorzien van alle luxe en comfort. Restaurants en bakkers zijn op slechts een steenworp afstand net zoals de zandstranden en vismarkten van Côte d'Opale. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan de Côte d'Opale

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis langs de Côte d'Opale? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete 3-daagse autorondreis langs de Opaalkust uitgewerkt langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden. Download je rondreis Côte d'Opale hier. Nog meer zien van de regio Noord-Frankrijk? Koop onze complete reisgids Noord-Frankrijk langs 200 bezienswaardigheden, inclusief 7 wandelingen.

Côte d'Opale

Gratis reisgids Opaalkust downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 4 augustus 2023 - Dorien.

Top site, goede reisgidsen.

- 4 juli 2023 - karine vanbeveren

het is een heel intersante gids. We zullen ze meermaals gebruiken.

- 11 mei 2023 - Pijnaert rita

Mooie en goed bruikbare brochure We hebben de mooie wandelingen gedaan Goede beschrijving en voldoende uitleg We hebben ervan genoten Bedankt

- 4 september 2022 - Kuylen Luc

Prima zoals al de andere gidsen

- 28 augustus 2022 - Elke De Herdt

We hebben enorm genoten van de Street Art in Boulogne-sur-Mer. We hebben een plan in het office de tourisme gaan halen en enkele meters verder waren al de eerste te zien. De route die aangegeven was door jullie kreeg ik niet gedownload…. Uiteindelijk hebben we toch wel meer kilometers gedaan dan voorzien…. Maar wel een absolute aanrader!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?