De Kravica watervallen bezoeken in Ljubuški (Bosnië en Herzegovina)

Volledige reisgids kopen voor € 10

De Kravica watervallen bezoeken in Ljubuški (Bosnië en Herzegovina)

Praktische info voor je bezoek aan de Kravica watervallen + boek hier je tours

De Kravica-waterval is een prachtige waterval ongeveer 10 km ten zuiden van Ljubuški. De waterval is meer dan 25 meter hoog en is daarmee een van de grootste watervallen in Bosnië en Herzegovina. Het is een populaire plek waar je kan wandelen, zwemmen of gezellig een kopje koffie drinken middenin het prachtige landschap.

Ontdek in deze blogpost alle info voor je bezoek aan de Kravica watervallen + boek hier je tour naar de Kravica-waterval.

Praktische info & tickets voor je bezoek aan de Kravica watervallen

Reisgids
Adres5J45+C65, Studenci bb, Studenci 88320, Bosnië en Herzegovina (zie ligging hier)
Openingsuren
  • November - februari: 7u - 17u
  • Maart - april: 7u - 18u
  • Mei - september: 7u - 22u
  • Oktober: 7u - 19u
Verblijven
Tickets

Inhoud artikel

  1. De Kravica watervallen in Bosnië en Herzegovina

De Kravica-waterval behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van Bosnië en Herzegovina en mogen zeker niet ontbreken op je rondreis door Bosnië! De Kravica-waterval is ongeveer 25 meter hoog en bestaat uit een reeks watervallen die in een grote poel samenkomen in de Trebižat rivier.

Je kan er prachtig wandelen door het mooie groen, genieten van een picknick omringd door al het natuurschoon en een verfrissende duik nemen in het water. De ideale afkoeling op warme zomerdagen.

Boek hier je daguitstap naar de Kravica watervallen

  1. Wandeling naar de watervallen

Vanaf de parkeerplaats (bekijk ligging) is de Kravica waterval makkelijk te bereiken door een wandelpad. De wandeling naar beneden duurt maar een kleine 10 minuten langs een platform waar je meteen een prachtig uitzicht hebt over de waterval. De weg naar de waterval kan bij regenweer glad zijn, wandelschoenen zijn dan wel aan te raden.

Ben je niet zo goed te been? Dan kan je ook gebruik maken van het toeristentreintje. Houd er rekening mee dat het in de zomermaanden erg druk kan zijn.

  1. Mag je zwemmen in de Kravica waterval?

Wanneer je bij de Kravica waterval aankomt, neem dan eerst even de tijd om het spectaculaire uitzicht in je op te nemen. Je kan langs het meer wandelen, of je handdoek uitleggen en genieten van een picknick met de indrukwekkende waterval op de achtergrond.

(Rustig) zonnebaden en zwemmen

Geen mooiere plek om te picknicken of zonnebaden dan aan de voet van de waterval. Rondom het “meertje” vlak voor de waterval kan je neerploffen op je handdoek, lekker zonnebaden en zwemmen. Al kan het in de drukke zomerperiode net iets moeilijker zijn om een plekje te vinden.

  • Bij Caffe & Restaurant Vodopad Kravice (bekijk ligging) kan je terecht voor een hapje of een drankje
  • Er zijn douches en kleedcabines (toch is het aan te raden om je zwemkledij op voorhand aan te doen).
  • Het water is vrij ondiep (ook geschikt voor kinderen) maar wees voorzichtig, want aan het uiteinde kan de stroming erg sterk zijn.
  • Er zijn bij de waterval amper schaduwplekken. Verbrand je snel? Breng dan zeker een zonnecrème mee.

TICKETS: Maak het jezelf gemakkelijk en boek je een uitstap naar de Kravica-waterval.

  1. Maak een boottocht door het natuurpark

Een boottocht is ook altijd een leuk idee! Tijdens de zomermaanden kan je vanaf de Kravica-watervallen een boottocht maken over de rivier. Een boottocht kost ongeveer 10€ per persoon en duurt ongeveer 45 minuten.

Buiten het hoogseizoen kan je ook een kleinere boottocht van 20 minuten maken. Deze kost 5€ per persoon maar brengt je niet naar de Mala Kravice. Meer info over de boottocht.

  1. Lunch with a view

Heb je geen picknick voorzien? Geen probleem, er zijn verschillende restaurants rondom de waterval: 2 aan de linkerkant van de waterval en één aan de andere kant over de houten brug. Alle drie de restaurants, met de ligging aan het meer, bieden een prachtig uitzicht op de waterval en serveren vaak lokale gerechten en verfrissende drankjes.

LEESTIP: Mis niets tijdens je bezoek met onze reisgids Bosnië en Herzegovina, inclusief een uitgestippelde rondreis van 13 dagen, stadswandeling en bekende en mindere bekende plekjes..

  1. Hoe bereik je de Kravica waterval?

  • De Kravica-waterval ligt bij het dorpje Ljubuški op een uurtje rijden van Mostar (40 km) en drie uur rijden van Sarajevo (160 km).
  • De waterval ligt ook op enkele kilometers van de Kroatische grens. Het is dan ook een populaire uitstap vanuit Split dat 132 km verderop ligt.
  • Liever een georganiseerde uitstap boeken? Verblijf je in Mostar, Sarajevo, Split of Dubrovnik? Dan kan je er ook altijd voor kiezen om een georganiseerde tour naar de Kravica-waterval te boeken.

Wat is de ligging van de Kravica-waterval in Bosnië en Herzegovina op de kaart?

  1. Wat zijn de openingsuren?

  • November - februari: 7u tot 17u
  • Maart - april: 7u tot 18u
  • Mei - september: 7u tot 22u
  • Oktober: 7u tot 19u
  • Meer info op de website.
  1. Wanneer kan je de Kravica-waterval het beste bezoeken?

De beste tijd van het jaar om de Kravice-waterval te bezoeken is tijdens de zomer, tussen juni en september. Houd er wel rekening mee dat, dankzij de temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 40 graden, dit de populairste periode is en het erg erg druk kan worden. Probeer de maanden juli en augustus te vermijden en kom zo vroeg of zo laat mogelijk.

Je kan de waterval ook de andere maanden van het jaar bezoeken, alleen valt er dan iets minder te beleven. Vanwege de lage temperaturen word het niet aangeraden om er te zwemmen, er varen geen bootjes en de restaurants zijn vaak gesloten. Het enige voordeel aan de waterval in de winterperiode te bezoeken, is dat je de waterval zo goed als helemaal voor jou alleen hebt. Bewonder de watervallen zonder een massa toeristen rondom je en geniet van een bijzonder mooi uitzicht over een misschien wel besneeuwd landschap.

  1. Boek je tickets voor de Kravica waterval

Populaire tickets voor een bezoek aan de Kravica-waterval

  1. Info & tips voor je bezoek aan de Kravica watervallen

  1. Waar overnachten in de buurt van de Kravica waterval?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf voor je bezoek aan de Kravica-waterval in Bosnië en Herzegovina? De kravica-waterval is een populaire plek om te kamperen. Heb je de tent niet bij? Dan kan je ook gewoon overnachten in een gezellig appartementje of hotel in de buurt. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in de omgeving van de Kravica-waterval.

  • Apartments Slapovi beschikt over ruime, modern ingerichte appartementen met uitzicht op de bergen en een tuin op minder dan 1 km van Kravica-waterval.
  • Motel Most biedt zowel kamers als appartementen in Ljubuški, langs de rivier de Trebizet op 11 km van de Kravica-waterval.
  • Herceg Etno Selo Međugorje biedt accommodatie in traditionele stenen huizen, op 3 km van het bedevaartsoord Medjugorje en op 14 km van de Kravica-waterval.
  1. Wat is er nog meer te zien en doen in de omgeving?

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Bosnië en Herzegovina?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Bosnië en Herzegovina? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Bosnië en Herzegovina met een volledige uitgestippelde rondreis door Bosnië en Herzegovina, en meer dan 55 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Bosnië en Herzegovina.

Bosnië en Herzegovina

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

Reisroutes in de buurt

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?