Premium

Stadswandeling Tuzla: Ontdek het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Tuzla: Ontdek het historische centrum

  • Startpunt: Gazi Turali Beg Moskee
  • Eindpunt: Međunarodna galerija portreta
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Tuzla is de op twee na grootste stad van Bosnië en Herzegovina dankt haar naam aan de zoutproductie waar ze bekend om staat. Tuzla is een stad vol bezienswaardigheden die, net als in Sarajevo, getuigen van het multiculturele karakter van Bosnië. De stad kreeg het zwaar te verduren tijdens de Tweede Wereldoorlog en de burgeroorlog van 1990, maar is sindsdien uitgegroeid tot een interessante toeristische bestemming. De belangrijkste trekpleister? Dat zijn de enige zoutmeren in Europa.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Tuzla stadswandeling langs de topbezienswaardigheden

Tijdens onze korte stadswandeling kom je langs de mooiste plekjes van Tuzla, je wandelt door de oude binnenstad naar de Gazi Turali Beg Moskee en de Kapija. De poort (Kapija) is een van de meest tragische plekken in Tuzla. Tijdens de burgeroorlog in 1995 kwamen hier 71 jonge mensen om het leven. Door het kleurrijke plein en de mooie gevel is het sindsdien echter een van de meest herkenbare plekken in Tuzla geworden.

Verder bezoek je ook nog de Cathedral of the Dormition of the Mother of Gods en de Pannonian Lakes. Tuzla is de enige stad ter wereld met zoutmeren waarin je kan zwemmen in een centrale stadswijk. Je vindt hier drie meren en zoutwatervallen, maar ook een geologisch museum, sportterreinen, een pretpark voor kinderen en talloze restaurants. Geniet tijdens je stadswandeling ook van Tuzla's lokale gerechten en zwarte koffie op een van de zonovergoten terrassen langs de schilderachtige straatjes.

VERBLIJFTIP: Pansion Hukić B&B ligt in het hart van de stad. De accommodatie biedt modern ingerichte kamers voorzien van alle nodige luxe en comfort. Op deze locatie opende in 1890 de bakkerij van Hukić en is daarmee de oudste bakkerij van de stad. Meer info en boeken.

Bosnië en Herzegovina

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Bosnië en Herzegovina

Ontdek het Balkan land Bosnië en Herzegovina via een complete reisgids en 13 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?