9 x Fietsen in Berlijn (met gids) + hoe je fiets huren in Berlijn?

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

9 x Fietsen in Berlijn (met gids) + hoe je fiets huren in Berlijn?

14 januari 2024 in Berlijn0 reacties

De leukste fietstours in en rond Berlijn (met of zonder gids) + waar een fietstocht boeken?

Berlijn is een van Europa’s interessantste steden. Een bijzonder ingewikkelde geschiedenis, een bruisend nachtleven en opvallende architectuur: de Duitse hoofdstad heeft het allemaal. Dat betekent dat de hele stad vol staat met bezienswaardigheden die je absoluut moet zien. De beste manier om Berlijn te bezoeken is dan ook met de fiets. Zo begeef je je snel van het ene punt naar het andere en leer je onderweg de stad kennen.

Ontdek in deze blogpost de mooiste fietsroutes in de Duitse hoofdstad + bestel je fietstocht in Berlijn online.

Fietstours in Berlijn en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Berlijn 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstocht met Nederlandstalige gids door Berlijn

Fietsen door Berlijn met een Nederlandstalige gids is de perfecte manier om kennis te maken met deze bijzondere stad. Op deze fietstocht van 3,5 uur fiets je langs alle highlights van Berlijn. Op het programma staan onder andere de Berlijnse Muur, de Brandenburger Tur en Reichstag. Maar met de fiets kan je natuurlijk ook op minder bekende plekjes stoppen tussen al dat moois in. En dat is dan ook het plan. Je passeert nog tal van pleinen, interessante gebouwen en vergeten plekjes.

TOUR: Onderweg krijg je natuurlijk uitleg over de geschiedenis van de stad, van een Nederlandstalige gids. Het is de ideale manier om Berlijn te leren kennen. Boek hier een fietstocht door Berlijn meteen Nederlandstalige gids.

  1. Culinaire avondtour door Berlijn met de fiets

Verken enkele van de hipste buurten van Berlijn en houdt halt bij enkele gezellige cafés en restaurants die favoriet zijn bij de lokale bevolking. Bovendien word je tijdens deze fietstour niet overladen met saaie data en historische feiten van een gids. In plaats daarvan geniet je van enkele fascinerende anekdotes over de gebieden die je bezoekt, vanuit de Mitte naar de hippe Prenzlauer Berg en de multiculturele smeltkroes van Kreuzberg. Boek je deze culinaire avondtour door Berlijn met de fiets.

  1. Langs de restanten van de Berlijnse Muur fietsen

Ben je geïnteresseerd in de oorlogsgeschiedenis van de stad? Dan kunnen we deze fietstocht langs de Berlijnse Muur niet genoeg aanraden. Ook hier verken je dit bekende stuk Europa met een Nederlandstalige gids.

Op deze fietstocht langs de Berlijnse Muur neemt de gids je mee terug in de tijd van de DDR en de BRD. Maar daarnaast bezoek je ook andere bouwwerken die een belangrijke rol in de oorlog speelden. Zo is er de Reichstag, de Todesstreifen, de Bornholmer Straße, de Regeringswijk en Antifaschistische Schutzwall. Ook de Gedenkstätte en het Mauerpark liggen op de route. Boek hier online een fietstocht langs de Berlijnse Muur.

  1. Fietsen langs de highlights van Potsdam

Vlakbij Berlijn ligt de enige voorstad die nog niet opgenomen werd door Berlijn: de universiteitsstad Potsdam. Deze stad barst van de geschiedenis en leent zicht uitstekend tot een fietstocht. Op deze fietstocht door Potsdam van 3,5 uur leer je het keizerlijke Potsdam kennen met een Nederlandstalige kennis.

Potsdam was de parel van de Duitse keizers. Hier zie je verschillende paleizen waar de koningen en keizers in sprookjesstijl woonden. Er staan ook heel wat villa’s waar de superrijken woonden en wonen. Een van de hoogtepunten is het Cecielien Hof, waar de wereld na de oorlog herverdeeld werd. Je bezoekt ook nog het park Babelsberg, de jachtkastelen, de Russische enclave, de brug van de spionnen, het Schloss Sanssouci en meer.

Boek hier tickets voor een fietstour door Potsdam

  1. Alternatief Berlijn vanop de fiets

Heb je de hoogtepunten van Berlijn al gezien? Dan raden we je deze fietstocht door alternatief Berlijn aan. De bekendste bezienswaardigheden laat de gids achterwege, je verkent in de plaats daarvan interessante plekken die de meeste toeristen nog niet kennen.

Tijdens deze fietstocht met een Nederlandstalige gids staan twee wijken centraal: Prenzlauerberg en Kreuzberg. Dit zijn hippe wijken die recent helemaal getransformeerd werden. Er wonen jonge gezinnen, kunstenaars en mensen van over de hele wereld. Hier bevind je je in het hippe Berlijn. Onderweg krijg je uitleg over hoe Berlijn zich heruitgevonden heeft, je ziet interessante straatkunst en passeert levendige pleinen en straten. Boek hier een fietstocht door alternatief Berlijn.

LEESTIP: Laat de traditionele bezienswaardigheden achterwege, vermijd de massa toeristen en verken de alternatieve buurten in Berlijn.
  1. Fietstocht door groen Berlijn

Of beleef een verrassende fietstocht in Berlijn buiten de gebaande paden. Berlijn is een kleurrijke, levendige stad maar er zijn ook enkele rustige plekjes te vinden. Geniet van deze interessante fietstour door het groene hart van de stad en maak kennis met het onbekende Berlijn. Tijdens deze fietstour verken je het plattelandsleven van de Duitse hoofdstad, gezellige strandtentjes, mysterieuze kunstvoorwerpen en unieke plekjes.

TOUR: Tijdens deze fietstocht leer je Berlijn op een andere manier kennen. Boek je Fietstocht door groen Berlijn hier.

  1. Street-art fietstour door Berlijn

Liefhebbers van graffiti en street-art? Dan is deze fietstocht langs de mooiste street-art van Berlijn wellicht iets voor jou. Zie de opvallende kunstwerken die de gebouwen in de stad opfleuren, in parken en langs de oevers van de Spree. Boek je fietstour langs Berlijnse street art hier.

  1. Maak een Segwaytour door de straten van Berlijn

Een andere leuke, en comfortabele manier om de stad te verkennen is met een Segway. Bij een Segway heb je het voordeel dat je zelf niet veel hoeft te doen, minder vermoeiend als een fiets dus! Een Segwaytour kan een leuke en unieke manier zijn om de stad te verkennen en het stelt je in staat om snel en gemakkelijk door de straten te manoeuvreren terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Berlijn, inclusief stadswandelingen.

  1. Of huur je fiets en ga zelf op verkenning door Berlijn

Wil je liever zelf een fietsroute uitstippelen? Dan kan je ook gewoon een fiets huren, zonder gids. Zo leg je de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden snel af en kan je meer van de stad zien. Met de fiets kies je zelf waar je stopt en welke plekken je precies wil bezoeken.

Huur hier online een fiets in Berlijn

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Berlijn met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Berlijn? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Berlijn met heel wat beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je preview reisgids Berlijn met meer dan 55 highlights van Berlijn.

Berlijn

Gratis reisgids Berlijn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?