Berlijn stadswandeling langs alle hoogtepunten + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Berlijn stadswandeling langs alle hoogtepunten + kaart

7 731 x gedownload312 ervaringen
  • Startpunt: Alexanderplatz, Berlijn
  • Eindpunt: U-bahn (metro) Friedrichstrasse, Berlijn
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Berlijn

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Gratis wandelroute door Berlijn, ontdek alle bezienswaardigheden van de stad

Met deze wandelroute door Berlijn laten we je de diverse aspecten zien van deze stad. Je start in het hart van het voormalige Oost-Berlijn en kruist de Spree aan het belangrijke museumeiland. We wandelen naar de bekende Gendarmenmarkt en komen langs Checkpoint Charlie.

Uiteraard mag het nieuwe Potsdamer Platz niet ontbreken om dan via het Kulturforum met talrijke musea naar het Joods monument te stappen. We eindigen aan de Brandenburger Tor met de Reichstag en Unter den Linden. Toch hebben we nog niet alles gezien van Berlijn, op de wandeling geven we je nog een paar uitbreidingsmogelijkheden mee. Lees ook onze blog met nog meer bezienswaardigheden in Berlijn.

Berlijn

Gratis stadswandeling Berlijn downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Berlijn

Ontdek Berlijn via 5 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Berlijn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

312 ervaringen

- 18 november 2019 - Hubert Ghyselinck

Interessant document als leidraad van een eerste kennismaking met Berlijn. Ik ben volop mijn reis aan het voorbereiden tegen, volgend jaar. groeten Hubert

- 10 november 2019 - Ellen Weerts

We gaan niet meer op citytrip zonder eerst reisroutes.be te checken! Zeer toffe wandelingen waarbij je sowieso alle highlights van de te ontdekken stad aandoet. Méér dan een aanrader!! 👍

- 7 november 2019 - Maertens Mie

De perfecte wandeling voor je eerste dag in Berlijn. Ideaal om de eerste indruk en sfeer van de stad te ontdekken en voelen. Je wordt gegidst langs de plekken die je gewoonweg gezien moet hebben en hebt eveneens de mogelijkheid om de wandeling zelfs nog uit te breiden naar eigen wens. Ideaal om je trip Berlijn mee aan te vangen.

- 4 november 2019 - Hans Hekking

We hebben de reisgids van Berlijn aangevraagd, uitgeprint en meegenomen naar Berlijn. Ik kan deze voor iedereen aanraden. De diverse wandelingen geven je echt een fantastisch beeld van Berlijn. Voor ons was het een waardevermeerdering van onze stedentrip aan Berlijn.

- 29 oktober 2019 - Erik van Bergen

Goede basis om de stad te verkennen.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?