Berlijn stadswandeling langs alle hoogtepunten + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Berlijn stadswandeling langs alle hoogtepunten + kaart

5 758 x gedownload297 ervaringen
  • Startpunt: Alexanderplatz, Berlijn
  • Eindpunt: U-bahn (metro) Friedrichstrasse, Berlijn
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 7,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Berlijn

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Gratis wandelroute door Berlijn, ontdek alle bezienswaardigheden van de stad

Met deze wandelroute door Berlijn laten we je de diverse aspecten zien van deze stad. Je start in het hart van het voormalige Oost-Berlijn en kruist de Spree aan het belangrijke museumeiland. We wandelen naar de bekende Gendarmenmarkt en komen langs Checkpoint Charlie.

Uiteraard mag het nieuwe Potsdamer Platz niet ontbreken om dan via het Kulturforum met talrijke musea naar het Joods monument te stappen. We eindigen aan de Brandenburger Tor met de Reichstag en Unter den Linden. Toch hebben we nog niet alles gezien van Berlijn, op de wandeling geven we je nog een paar uitbreidingsmogelijkheden mee. Lees ook onze blog met nog meer bezienswaardigheden in Berlijn.

Berlijn

Gratis stadswandeling Berlijn downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Berlijn

Ontdek Berlijn via 5 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken van deze boeiende stad leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Berlijn: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

297 ervaringen

- 14 juli 2019 - Myriam Lapon

Het was zoiets dat we zochten. Een boekje met verschillende wandelingen in. We hebben het nog niet kunnen gebruiken want we zijn nog niet geweest.

- 2 juli 2019 - masselis Madi

heel goede stadswandeling, ideaal met de fiets !!!

- 15 juni 2019 - greet verhoeven

fijne wandeling, we hebben hem in meerdere keren gedaan

- 12 juni 2019 - Rita Bastiaens

Telkens weer als ik een citytrip plan met vrienden, dan maak ik gebruik van de site "reisoutes". Deze is heel duidelijk, er staan heel interessante tips in voor stadswandelingen en de bezienswaardigheden van de betreffende stad. Het maakt een bezoek aan de gekozen stad alleen nog maag aangenamer.

- 12 juni 2019 - Veerle Pelckmans

Voor de eerste maal bezochten we Berlijn. Als voorbereiding van deze trip hadden we de stadswandeling Berlijn gedownload ... een perfecte wandeling die ons bracht via de voornaamste highlights van Berlijn. De wegomschrijving was zeer duidelijk (zijn geen enkele keer verdwaald ;-) ) ...een aanrader. Zelf deden we de wandeling niet in 1 stuk, omdat we tussenin wel verschillende 'stops' maakten om de bezienswaardigheden aan de route te bezoeken en te verkennen... de volgende dag pikten we gewoon op waar we gebleven waren. Berlijn heeft me aangenaam verrast ... zeker voor herhaling vatbaar!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?