SEA LIFE Blankenberge bezoeken 2024? Alle info, tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 10

SEA LIFE Blankenberge bezoeken 2024? Alle info, tips en tickets

17 maart 2023 in Belgische kust0 reacties

Een uitstap naar SEA LIFE? Groot gelijk, een bezoekje aan SEA LIFE is onvergetelijk! Beleef het onderwateravontuur van je leven en ontmoet er honderden zeedieren in hun natuurgetrouwe omgeving. In dit blogartikel lees je alvast meer over ons bezoek aan SEA LIFE.

Tip: Combineer je bezoek aan SEA LIFE met een weekend aan de Belgische Kust. Ga even uitwaaien op de dijk, namiddagje shoppen, boeiende musea bezoeken of geniet van een lekker glaasje op een van de gezellige terrasjes.

Inhoud artikel

 1. SEA LIFE Blankenberge

SEA LIFE begon ooit als een klein zeehondenopvangcentrum langs de prachtige oevers van Loch Creran in de Schotse Hooglanden. De dag van vandaag, zijn ze na 40 jaar, 50 aquariums en bijna 150 000 dieren de grootste aquariumorganisatie ter wereld.

Bij SEA LIFE staat de liefde voor de oceanen centraal. En dat bij alles wat ze doen. Hun doel is dan ook om bezoekers te fascineren met de schoonheid van de oceaan en haar ‘bewoners’. Dit doen ze door de dieren en de bezoekers op een leuke persoonlijke en interactieve manier dichter bij elkaar te brengen. In SEA LIFE Blankenberge kan je maar liefst meer dan 2500 bewoners en honderden diersoorten als pinguïns, haaien en otters bewonderen!

Kan je haast niet wachten om je bezoek aan SEA LIFE te plannen? Bestel je tickets voor SEA LIFE dan alvast op voorhand! Zo ben je zeker van een plaatsje en kan je lange wachtrijen vermijden.

Neem alvast een kijkje in SEA LIFE Blankenberge!

 1. Overzicht van het park

Het park is recent weer geopend en heeft sinds de corona-maatregelen van 2020 een eenrichtingsparcours uitgestippeld. Er wordt aangeraden om het parcours dan ook minimum 2 keer te doen zodat je volop kan genieten van je bezoek. Reken ongeveer 1u à 2u voor een bezoek aan het park wanner het niet al te druk is. Benieuwd naar wat je allemaal te zien krijgt? Bij je bezoek aan SEA LIFE komen volgende zones aan bod:

 1. Begin je duiktocht in het Zoetwater gedeelte

Eens je SEA LIFE binnen mag, begint je rondleiding aan het ‘zoet water’ gedeelte. Hier maak je kennis met een staalkaart uit de Belgische rivieren. In het zoete water leven veel minder vissoorten dan in de zee. Bewonder in deze aquaria kleine schattige goudvissen, forellen, karpers en rietvoorns! Bij elk gedeelte wordt er telkens meer info gegeven over de vissen. Zo kom je meer te weten over de diersoorten en de leefomgeving ervan.

Weetje: Natuurlijk water in gletsjers, meren, rivieren en stromen wordt collectief zoetwater genoemd. Minder dan 3% van het water op de oppervlakte van de aarde is zoetwater. Klimaatverandering en vervuiling hebben allemaal een impact op zoetwater leefomgevingen.
 1. Amazonië, het grootste regenwoud op aarde

Nadien loop je door naar het tropisch regenwoud. Regenwouden zijn de meest diverse ecosystemen op aarde! Ze bevatten meer dier- en plantensoorten dan alle andere ecosystemen samen. Amazonië is het grootste regenwoud op aarde. Het heeft een oppervlakte van 5,5 vierkante kilometer en ligt in Zuid-Amerika.

In het regenwoud leven er ongeveer 100 miljoen insectensoorten, honderdduizend plantensoorten en bijna 2.000 soorten vogels en zoogdieren. Deze zone van het park toont je enkele dieren die in het regenwoud zouden kunnen wonen.

 1. Paradijs voor Otters Hector en Shon

In totaal zijn er zo’n 13 soorten otters over heel de wereld. Ze leven zowel in het water als op het land. In SEA LIFE Blankenberge kan je kennis maken met de speelse Aziatische dwergotters Hector en Shon. De Aziatische dwergotter is de kleinste ottersoort. Soms kunnen ze een beetje eigenaardig overkomen.. Oh ja, vergeet zeker je neus eens goed op te halen, en ontdek de geur van een ottertje.

Wist je dat otters met elkaar kunnen communiceren op basis van 12 verschillende geluiden?
 1. Pinguïns luieren op hun tropisch strand

Na de otters kom je bij mijn persoonlijke favoriet: de pinguïns! Beter gezegd de Humboldt-pinguïns. De humboldtpinguïns wonen normaalgezien in het wild, niet tussen sneeuw en ijs, maar aan de kust van Peru en Chili. De soort dankt haar naam aan de Duitse wetenschapper en ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt. Je kan deze diertjes bewonderen op hun privé tropisch strand.

Altijd al je eigen pinguïn of zeehond willen hebben? Dit is je kans! Je kan namelijk een symbolische adoptie-ouder worden van een van deze schattige dieren. Je neemt jouw hartendief dus jammer genoeg niet mee naar huis, maar je krijgt er wel pakken liefde voor in de plaats! Interesse? Bekijk op de website hoe je een dier kan adopteren.

 1. Maak kennis met het enige zeehondenopvangcentrum in België

Het zeehondenopvangcentrum in SEA LIFE werd opgericht in 1998, zonder subsidies. Met de zeehondenopvang hebben ze de afgelopen jaren al zo’n 400 zeehonden kunnen opvangen.

Ieder jaar spoelen er aan de Belgische Kust tientallen zeehondjes aan. Jammer genoeg zijn merendeels van deze jonge pups ziek, gewond, uitgeput en/of sterk vermagerd. Gescheiden van hun moeder hebben deze dieren een zeer kleine overlevingskans.

Hoe SEA LIFE deze dieren beschermd? Het SOS Rescue Team van SEA LIFE Blankenberge vangt deze jonge zeehondjes op zodat ze verzorgt kunnen worden in het zeehondenopvangcentrum. Na drie tot vier maanden intensieve verzorging worden de opgevangen zeehonden terug vrijgelaten en kunnen ze weer hun weg gaan.

Zeehonden- en zeeleeuwenverblijf

Wanneer je het tropisch regenwoud door bent, loop je naar buiten. Mijn aandacht werd meteen getrokken door een van de zeehonden die voorbij zwom in zijn bassin van 225.000 liter Noordzeewater. Hier wonen de Californische zeeleeuwen Milo en Rocky. Deze twee zeeleeuwen zijn broers en houden af en toe wel van een wedstrijdje zwemmen of een competitie om ter luidst brullen. Echter zijn ze zo snel, dat het niet altijd makkelijk is om een leuke foto te maken..

Naast Milo en Rocky heb je ook nog zeehond Stevie. Deze zeehond geraakte jammer genoeg betrokken in een ongeval met een vissersboot voor de kust van Engeland wat ervoor zorgde dat hij blind werd. SEA LIFE verzorgde zijn wonden en gaf hem een veilige thuis bij zeeleeuwen Milo en Rocky!

Tip: verblijf je een weekendje aan zee en heb je toevallig een zeehondje gespot op het strand? Laat het SEA LIFE weten! Je kan zo bellen met de ‘zeehonden telefoon’ via 0477345890.
 1. Spot anemoonvisjes in de tropical area

Ook in deze ruimte weet je niet waar eerst kijken. Kan jij Nemo en Dory spotten in de tropical area? Je zal deze vissen ongetwijfeld herkennen uit de film NEMO die zich afspeelt in de koraalriffen. Of de schattige zeepaardjes? Wist je trouwens dat er bijna 50 verschillende soorten zeepaardjes bestaan? Hier kan je ook oog in oog komen te staan met kwallen!

Steun de diertjes van SEA LIFE en trakteer hen op een heerlijke lunch! Voor elk van deze schattigaards kan je hun favoriete lunch online bestellen. Trakteer jij hen op iets lekkers?

 1. Ocean tunnel, een unieke belevenis

Duiken zonder nat te worden? Dat kan!

Wanneer je in de "ocean tunnel" wandelt, lijkt het wel alsof je een duik neemt onder het zeeoppervlak. Je komt hier oog in oog te staan met de dieren uit – hoe kan het ook anders - de oceaan. Ooit al eens een haai van zo dichtbij gezien? Of misschien kom je wel een duiker tegen die eens per week tussen de haaien zwemt, om de tunnel schoon te maken.

Tip: Vergeet geen leuke foto te nemen in de Ocean Tunnel. De tunnel is zeer populair onder de bezoekers, dus als je hier een foto wil maken, moet je best snel zijn!
 1. SEA LIFE met kinderen bezoeken

SEA LIFE bezoeken met kinderen? Dat kunnen we alleen maar aanraden! Bij het begin van de rondleiding krijgen de kinderen een 'duikbril' mee om de onderzeewereld als het ware in te duiken. Bij elke zone kunnen de kinderen meer te weten komen over de diertjes en de leefomgeving ervan. Dit onder meer door leuke weetjes en interactieve opdrachten.

Buiten is er ook een klimparcours aangelegd. Eens de kinderen het parcours beklommen hebben, krijgen ze vanuit de uitkijktorens een prachtig zicht op het dierenpark. Verder zijn er ook nog enkele mini-activiteiten die je kinderen kunnen ondernemen. Zo kunnen ze verschillende geluiden uit de zee beluisteren door een simpele druk op een knop of kunnen ze tussen de axolotls gaan staan!

 1. Praktische informatie bij je bezoek aan SEA LIFE

 • Daguitstap naar SEA LIFE maken? Bestel je tickets dan voordelig online! Een standaard ‘Ster-ticket’ kost je €20 per persoon.
 • Kom je met de wagen? Eens in Blankenberge dien je de bruine SEA LIFE wegwijzers te volgen. Of je kan gewoonweg het adres (Koning Albert-1-laan 116, 8370 Blankenberge) ingeven.
 • Kom je met het openbaar vervoer? SEA LIFE Blankenberge ligt op amper 2 kilometer van het station van Blankenberge. De ideale afstand om te voet te komen, of even op de kusttram springen.
 • Indien je de kusttram neemt, stap je af aan de halte SEA LIFE - Floréal. Deze halte ligt aan de parking van het park.
 • Wil je graag de regels omtrent het coronavirus bekijken? Ontdek de laatste maatregelen m.b.t COVID-19.
 • Honger? Neem dan best iets kleins mee. Er zijn enkele snacks en drankjes beschikbaar.
 • Er zijn verschillende toiletten aanwezig in het dierenpark!
 • Je kan na het bezoek altijd terecht in een van de gezellige cafés of restaurants in Blankenberge!

Kan je niet genoeg krijgen van al die schattige dieren? Neem dan een souvenir mee naar huis uit de souvenirshop! Een pinguïn knuffelbeer of een brooddoos met je favoriete zeehond op? Keuze genoeg!

 1. Wist je dat…?

Bij je bezoek aan SEA LIFE in Blankenberge zal je overrompeld worden met verschillende leuke weetjes en interessante feiten. Hieronder vind je er alvast een paar! Wist je dat...?

 • De kleinste aquaria ongeveer 15 liter bevat en de grootste maar liefst 1 855 000 liter?
 • Sommige van de locaties hun eigen zeewater maken, terwijl men voor andere het water rechtstreeks uit de zee haalt.
 • Men sommige aquaria tot leven bracht met échte planten en koralen?
 • Dat kwallen geen hart en hersenen hebben en 95% bestaan uit water?
 • Dat zebrahaaien hun eigen hart kunnen herstellen?
 • De duikers ongeveer drie keer per week het water ingaan om met gigantische onderwaterstofzuigers, lange ramenwissers en schrobbers aan de slag te gaan?
 1. Waar overnachten in Blankenberge?

Voor je bezoek aan SEA LIFE in Blankenberge, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst in Blankenberge. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Blankenberge online bekijken.

 1. Info over de kusttram

Wil je niet alles te voet of met de wagen doen? Dan is de Kusttram het ideale vervoermiddel om zich te verplaatsen langs de kust.

 • In het zomerseizoen is er een frequentie van 10 à 15 minuten in beide richtingen.
 • Er zijn ca. 70 haltes tussen De Panne en Knokke (twee verste punten)
 • Van begin- tot eindpunt reis je ongeveer 2u30 en dat kan allemaal met één pasje.
 • Er zijn keuzes genoeg van dag- tot meerdaagse passen, met speciale formules voor kinderen.
 • Ook voor wie tram en fiets wil combineren is er een speciaal biljet voor je fiets. Dit kan alleen bij de Kusttram.
 • Meer info op de website.
 1. Gratis wandelroutes en fietsroutes aan de Belgische Kust

De Belgische kust heeft heel veel wandel- en fietsgebieden. Zo kan je langs de hele kustlijn wandelen of fietsen, maar ook de vele natuurgebieden aan de kust bieden verschillende wandelingen en fietsroutes aan. Je kan dan ook zeer goed van de ene kant van de kust naar de andere kant wandelen of fietsen, of tijdens je vakantie een stads- of natuurwandeling maken.

Nog meer info? Download dan zeker onze wandelingen en fietsroutes langs de Belgische kust. Of bekijk meteen alle info in onze volledig reisgids Belgische Kust, inclusief de mooiste bezienswaardigheden en leuke tips.

Belgische kust

Gratis reisgids Belgische Kust downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?