Premium

Wandeling Braccano naar de kloof Gola di Jana en Abdij van Roti

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Braccano naar de kloof Gola di Jana en Abdij van Roti

  • Startpunt: Parcheggio per Gola di Jana
  • Eindpunt: Parcheggio per Gola di Jana
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,7 km
  • Duur: 3 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Het gezellige Braccano ligt aan de oevers van de gelijknamige rivier die ontspringt bij de Abdij van Roti en zou zijn ontstaan in de middeleeuwen. In het midden van de stad staat de parochiekerk van Santa Maria delle Grazie, gebouwd in 1684 en in het midden van de 18e eeuw gerenoveerd. Sinds 2001 heeft Braccano zich ontpopt tot een echte street-artbestemming. Veel interessante muurschilderingen sieren hier de huizen.

Daarnaast is Braccano ook een prima uitgangspunt voor een aantal wandelingen. Wij hebben reeds een wandeling uitgestippeld vanuit het middeleeuwse Braccano naar de Gola di Jana.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Braccano - Gola di Jana

De wandeling van 6,7 km start bij Parcheggio per Gola di Jana (bekijk ligging op de kaart) en duurt ongeveer 3 uur. Deze korte, gemakkelijke wandeling brengt je eerst naar de naar de Abdij van Roti (Abbazia di Roti) omgeven door de bergen van het San Vicino-massief. Nadien wandel je een stukje terug om je route verder te zetten richting de prachtige kloof Gola di Jana. Nadien keer je terug naar het beginpunt.

ROADTRIP: Wil jij ook graag deze prachtige Italiaanse regio's verkennen? Bekijk dan zeker eens onze uitgestippelde roadtrip door Le Marche en de Abruzzen.

Le Marche & Abruzzo

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Le Marche & Abruzzo

Ontdek De Marken en Abruzzen via 7 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?