Premium

Wandeling naar de geologische rotsformaties Lame Rosse

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling naar de geologische rotsformaties Lame Rosse

  • Startpunt: Dam van Lago di Fiastra
  • Eindpunt: Dam van Lago di Fiastra
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,3 km
  • Duur: 3 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling naar de geologische rotsformaties Lame Rosse

Niet ver van Lago di Fiastra, een kunstmatig meer, bevindt zich de "Canyon van Le Marche" Lame Rosse (bekijk ligging). Dat zijn geologische formaties in de vorm van pinakels en torens die gevormd werden door eeuwenlange erosie door wind en regen. Het wordt gezien als een van de meest fascinerende plekken in het Sibillini-gebergte. Door deze prachtige rotspartij kan je een prachtige wandeling maken. Een stevige wandeling van drie uur die ook goed te doen is voor de minder ervaren wandelaar.

Laat je wagen achter bij de parkeerplaats aan de dam van Lago di Fiastra. Bovenop de dam word je geniet je van een prachtig uitzicht over de kloven en het meer. Daarna wandel je door het bos tot je uitkomt in de lager gelegen delen van de Lame Rosse. Lago di Fiastra is ook een ideale plek om 's zomers een zwempauze in te lassen. Ideaal om even af te koelen en na te genieten van je wandeling. Houd er wel rekening mee dat er geen horecagelegenheden zijn, dus breng zelf je picknick mee!

ROADTRIP: Wil jij ook graag deze prachtige Italiaanse regio's verkennen? Bekijk dan zeker eens onze uitgestippelde roadtrip door Le Marche en de Abruzzen.

Le Marche & Abruzzo

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Le Marche & Abruzzo

Ontdek De Marken en Abruzzen via 7 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?