Premium

Stadswandeling in Freudenstadt: langs de bezienswaardigheden van het luchtkuuroord

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling in Freudenstadt: langs de bezienswaardigheden van het luchtkuuroord

  • Startpunt: Marktplatz, Freudenstadt
  • Eindpunt: Grand Hotel Waldlust
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,8 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Toerisme Freudenstadt

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Alle promoties Zwarte Woud 3 tot 8 dagen

Onze promoties in het Zwarte Woud staan in het teken van genieten: lekker eten, wandelen in de natuur, wellness, massage ... Promoties in half- of vol pension in 3* tot 4* hotels. Zowel in het midden als in het zuiden.

Wandeling door het centrum van Freudenstadt

Freudenstadt, beroemd als luchtkuuroord vanwege de zuivere lucht, ligt op een hoog plateau aan de oostelijke rand van het Zwarte Woud. In de loop der jaren zijn hier veel beroemdheden langsgekomen om hun gezondheid te verbeteren, waaronder Koning George V, de koningin van Zweden, John D. Rockerfeller en Mark Twain.

Met onze stadswandeling kom je langs de mooiste bezienswaardigheden van Freudenstadt. Zo kom je onder meer langs het marktplein van Freudenstadt (de grootste van Duitsland) waar je het stadhuis en de Stadtkirche kan bezichtigen. In het stadhuis zit het stadsmuseum gevestigd waar je je kan verdiepen in de geschiedenis van Freudenstadt.

Nadien loop je langs de Reichstraße, een levendige straat waar de tafels van de cafés en restaurants op straat staan. Hier kan je even pauzeren en genieten van een heerlijke lunch. Uiteindelijk kan je de wandeling afsluiten door de 25 meter hoge Herzog-Friedrich Turm te beklimmen om te genieten van het prachtige uitzicht op Freudenstadt en omgeving.

VERBLIJFTIP: Wanneer je een bezoekje brengt aan Freudenstadt kan je overnachten in het Hotel Krone, gelegen aan de Marktplatz, in het centrum van Freudenstadt. Het hotel biedt ruime kamers die klassiek zijn ingericht. Meer info en boeken.

Zwarte Woud

Gratis preview reisgids Zwarte Woud downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zwarte Woud

Ontdek Kreta via een complete rondreis en 13 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 16 december 2023 - Bea van der Steen

Weer een geweldige reisgids. Ik vond de stadjes Schiltach en Dornstetten echt een bezoek waard, naast Baden-Baden. Je kunt als je van die popperige vakwerkstadjes houdt, de Duitse vakwerkroute volgen. Neem met de Konus-karte ook eens het openbaar vervoer.

Gratis preview reisgids Zwarte Woud downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?