FB

Roubaix stadswandeling

988 x gedownload11 ervaringen
  • Startpunt: Place de la Liberté 12, Roubaix
  • Eindpunt: Place de la Liberté 12, Roubaix
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,9 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Roubaix

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Roubaix langs musea, parken en winkelstraten

Roubaix, net over de Franse grens, is aan een ware metamorfose toe. Groot en welvarend geworden door de textielindustrie, kende het een zware terugval na de Eerste Wereldoorlog. Nu bouwt de stad aan een nieuwe toekomst, steunend op datzelfde industriële verleden. Pronkstukken zijn er het majestueuze stadhuis, de Saint Martin kerk en zijn rijke musea zoals La Piscine et La Manufacture. Stijlvolle herenhuizen laten het verleden herleven. Met onze wandelroute Roubaix kom je langs al deze bezienswaardigheden.

Combineer je bezoek met Lille

Ook in Lille hebben we een uitgebreide wandeling. Beiden zijn zowel cultuursteden als grote winkelcentra. Ga nu naar onze wandelroute Lille.

Roubaix stadswandeling

Gratis stadswandeling Roubaix downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Roubaix: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

11 ervaringen

- 16 maart 2019 - Hilde

Dankzij de stadswandeling van reisroutes een mooie dag beleefd in Roubaix. De wandeling geeft een goed beeld van de diversiteit van de stad en brengt je naar plaatsen die je anders misschien niet zou ontdekken.

- 22 november 2018 - Danny Haezebrouck

Zoals altijd op de websie van Reisroutes.be was het top. Al vele stadswandelingen en al zelfs een hele vakantie gepland met Reisroutes en telkens zijn we verwonderd van de vele kleine verrassingen die we via het plannetje ontdekken. Vele keren zijn we het eens dat we die anders in geen enkele brochure zouden hebben gevonden. Vaak wordt afgeweken van de bekende toeristiche paden en dat maakt het extra aantrekkelijk. Onze volgende route is Saint-Valéry-sur-Somme met tussenstop in Etaples omdat we dit de laatste keer, Montreuil-sur-mer, niet meer konden doen wegens tijdgebrek. Bedankt Reisroutes.be en aub blijf ons nieuwe wandelingen voorschotelen.

- 18 mei 2018 - verplancke Joris

Perfecte stadswandeling, alle belangrijke musea en gebouwen in de buurt

- 7 april 2018 - Hildd

Enkele dagen in Rijsel gelogeerd. Met de metro vanuit Rijsel naar Roubaix, met zijn verleden van de textielnijverheid. Bewonderenswaardig hoe oude gebouwen een nieuwe bestemming krijgen. De wandeling was heel duidelijk.

- 3 januari 2018 - eric danneels

Tja, reisroutes wandelingen zoeken niet altijd de gekende highlihts op, in dit geval Roubaix.In ieder geval bedankt.Wandeling gedaan op 21 december. Ik was niet met cultuur freaks onderweg, vandaar geen La Piscine bv. Ons doel was de vélodrome:aankomst Parijs-Roubaix. Voor Vlamingen "heilige" grond.Dus hebben we de wandeling wat "vertimmerd"= de kortste weg van station naar vélodrome opgezocht.Ook gevonden trouwens. Niet te geloven hoe die koers daar aankomt. Voor de terugkeer hebben we dan het parcours van reisroutes gevolgd vanaf nr 6 naar nr 7: amaai, wat een lang stuk was dat. Niks openbaar vervoer daar.Langs deze weg zie je nu het vervallen grauwe textiel verleden van Roubaix.Zoals Gent toenmalig was in de 60tiger jaren. Gent nu opgeblonken dus. In Roubaix zijn ze gestart: het historisch centrum opblinken. Dat nieuwe winkelcentrum... Tja, met reisroutes reis je. Bedankt.Op weg naar de vélodrome,in onze, versie,een schitterend buurt cafe tegen gekomen. Gelukkig hebben we gepauzeerd in Le Breda, want toen kwam er niets meer tot dat winkelcentrum.Uiteindelijk zijn we afgeklokt rond de 12km, met nog een pauze op de Marché de Noël sans déchets en een Bar/Tabac aan het station

Gratis stadswandeling Roubaix downloaden

Download reisgids Lille

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?