Roubaix stadswandeling

1 050 x gedownload12 ervaringen
  • Startpunt: Place de la Liberté 12, Roubaix
  • Eindpunt: Place de la Liberté 12, Roubaix
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,9 km
  • Duur: 6 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toeristische dienst Roubaix

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Roubaix langs musea, parken en winkelstraten

Roubaix, net over de Franse grens, is aan een ware metamorfose toe. Groot en welvarend geworden door de textielindustrie, kende het een zware terugval na de Eerste Wereldoorlog. Nu bouwt de stad aan een nieuwe toekomst, steunend op datzelfde industriële verleden. Pronkstukken zijn er het majestueuze stadhuis, de Saint Martin kerk en zijn rijke musea zoals La Piscine et La Manufacture. Stijlvolle herenhuizen laten het verleden herleven. Met onze wandelroute Roubaix kom je langs al deze bezienswaardigheden.

Combineer je bezoek met Lille

Ook in Lille hebben we een uitgebreide wandeling. Beiden zijn zowel cultuursteden als grote winkelcentra. Ga nu naar onze wandelroute Lille.

Roubaix stadswandeling

Gratis stadswandeling Roubaix downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Roubaix: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

12 ervaringen

- 22 april 2019 - Geert

Roubaix is zo veel meer dan de legendarische "arrivée" van de kasseienklassieker. Het rijke verleden van deze Noord-Franse textielstad merk je op elk plein, in iedere straat. Het imposante stadhuis (dat niet voor Parijs moet onderdoen!), de kerk ernaast, La Piscine (museum), de stadsvilla's van de textielbaronnen, enz... Ook de soms groezelige rijen arbeidershuisjes horen bij dat verleden. De (West-)Vlaamse immigranten van toen zijn nu veelal donker gekleurd. Roubaix is, net als Rijsel, een stad van veel culturen. En je merkt dat ook hier, zoals eerder in Rijsel, gewerkt wordt om de achterbuurten op te poetsen. Bij mooi weer toont deze wandeling alle facetten van de stad: de armoede en de weelde, de migrantenkruidenier en de blitse boetiekjes, monumenten en parken (zoals het magnifieke Parc Barbieux!!) Wie wil shoppen, kan vlakbij het stadhuis in het hypermoderne outletcentrum MacArthur-Glenn terecht. Wij maakten nog een zijsprong op de wandeling naar L'Usine, een enorme oude fabriek die omgeturnd is tot onderdank voor tientallen boetieks. (Avenue Alfred Motte 228) Vind je Rijsel al fantastisch, dan zul je het vaak vergeten Roubaix ook smaken. Geen metropool, geen Euralille, maar een prachtige stad met veel troeven. Best gezellig en minder druk dan de grote broer "Lille". Bovendien voor Vlamingen iets dichter dan Rijsel. Een stukje buitenland net over de grens.

- 16 maart 2019 - Hilde

Dankzij de stadswandeling van reisroutes een mooie dag beleefd in Roubaix. De wandeling geeft een goed beeld van de diversiteit van de stad en brengt je naar plaatsen die je anders misschien niet zou ontdekken.

- 22 november 2018 - Danny Haezebrouck

Zoals altijd op de websie van Reisroutes.be was het top. Al vele stadswandelingen en al zelfs een hele vakantie gepland met Reisroutes en telkens zijn we verwonderd van de vele kleine verrassingen die we via het plannetje ontdekken. Vele keren zijn we het eens dat we die anders in geen enkele brochure zouden hebben gevonden. Vaak wordt afgeweken van de bekende toeristiche paden en dat maakt het extra aantrekkelijk. Onze volgende route is Saint-Valéry-sur-Somme met tussenstop in Etaples omdat we dit de laatste keer, Montreuil-sur-mer, niet meer konden doen wegens tijdgebrek. Bedankt Reisroutes.be en aub blijf ons nieuwe wandelingen voorschotelen.

- 18 mei 2018 - verplancke Joris

Perfecte stadswandeling, alle belangrijke musea en gebouwen in de buurt

- 7 april 2018 - Hildd

Enkele dagen in Rijsel gelogeerd. Met de metro vanuit Rijsel naar Roubaix, met zijn verleden van de textielnijverheid. Bewonderenswaardig hoe oude gebouwen een nieuwe bestemming krijgen. De wandeling was heel duidelijk.

Gratis stadswandeling Roubaix downloaden

Download reisgids Lille

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?