FB

Ervaringen "Roubaix stadswandeling"

15 ervaringen

- 16 juli 2019 - A.E.

Gaan deze uitstap volgende week doen

- 13 juli 2019 - Anniek Weijtens

Leuke gids. Hebben er met plezier gebruik van gemaakt.

- 6 juli 2019 - Charlien

Tot nu toe vonden we alle routes leuk, maar deze was voor ons niet echt aangenaam. Het begint heel goed, mooie gebouwen, pleintjes, ... en dan is 2/3 van de wandeling ofwel langs een drukke, saaie weg ofwel langs vuile of onverzorgde buurten. Het park was wel leuk. De metro kon ook genomen worden, maar daar kiezen we bewust niet voor, wij komen om te wandelen en leuke dingen te zien. Niet echt een aanrader dus.

- 22 april 2019 - Geert

Roubaix is zo veel meer dan de legendarische "arrivée" van de kasseienklassieker. Het rijke verleden van deze Noord-Franse textielstad merk je op elk plein, in iedere straat. Het imposante stadhuis (dat niet voor Parijs moet onderdoen!), de kerk ernaast, La Piscine (museum), de stadsvilla's van de textielbaronnen, enz... Ook de soms groezelige rijen arbeidershuisjes horen bij dat verleden. De (West-)Vlaamse immigranten van toen zijn nu veelal donker gekleurd. Roubaix is, net als Rijsel, een stad van veel culturen. En je merkt dat ook hier, zoals eerder in Rijsel, gewerkt wordt om de achterbuurten op te poetsen. Bij mooi weer toont deze wandeling alle facetten van de stad: de armoede en de weelde, de migrantenkruidenier en de blitse boetiekjes, monumenten en parken (zoals het magnifieke Parc Barbieux!!) Wie wil shoppen, kan vlakbij het stadhuis in het hypermoderne outletcentrum MacArthur-Glenn terecht. Wij maakten nog een zijsprong op de wandeling naar L'Usine, een enorme oude fabriek die omgeturnd is tot onderdank voor tientallen boetieks. (Avenue Alfred Motte 228) Vind je Rijsel al fantastisch, dan zul je het vaak vergeten Roubaix ook smaken. Geen metropool, geen Euralille, maar een prachtige stad met veel troeven. Best gezellig en minder druk dan de grote broer "Lille". Bovendien voor Vlamingen iets dichter dan Rijsel. Een stukje buitenland net over de grens.

- 16 maart 2019 - Hilde

Dankzij de stadswandeling van reisroutes een mooie dag beleefd in Roubaix. De wandeling geeft een goed beeld van de diversiteit van de stad en brengt je naar plaatsen die je anders misschien niet zou ontdekken.

- 22 november 2018 - Danny Haezebrouck

Zoals altijd op de websie van Reisroutes.be was het top. Al vele stadswandelingen en al zelfs een hele vakantie gepland met Reisroutes en telkens zijn we verwonderd van de vele kleine verrassingen die we via het plannetje ontdekken. Vele keren zijn we het eens dat we die anders in geen enkele brochure zouden hebben gevonden. Vaak wordt afgeweken van de bekende toeristiche paden en dat maakt het extra aantrekkelijk. Onze volgende route is Saint-Valéry-sur-Somme met tussenstop in Etaples omdat we dit de laatste keer, Montreuil-sur-mer, niet meer konden doen wegens tijdgebrek. Bedankt Reisroutes.be en aub blijf ons nieuwe wandelingen voorschotelen.

- 18 mei 2018 - verplancke Joris

Perfecte stadswandeling, alle belangrijke musea en gebouwen in de buurt

- 7 april 2018 - Hildd

Enkele dagen in Rijsel gelogeerd. Met de metro vanuit Rijsel naar Roubaix, met zijn verleden van de textielnijverheid. Bewonderenswaardig hoe oude gebouwen een nieuwe bestemming krijgen. De wandeling was heel duidelijk.

- 3 januari 2018 - eric danneels

Tja, reisroutes wandelingen zoeken niet altijd de gekende highlihts op, in dit geval Roubaix.In ieder geval bedankt.Wandeling gedaan op 21 december. Ik was niet met cultuur freaks onderweg, vandaar geen La Piscine bv. Ons doel was de vélodrome:aankomst Parijs-Roubaix. Voor Vlamingen "heilige" grond.Dus hebben we de wandeling wat "vertimmerd"= de kortste weg van station naar vélodrome opgezocht.Ook gevonden trouwens. Niet te geloven hoe die koers daar aankomt. Voor de terugkeer hebben we dan het parcours van reisroutes gevolgd vanaf nr 6 naar nr 7: amaai, wat een lang stuk was dat. Niks openbaar vervoer daar.Langs deze weg zie je nu het vervallen grauwe textiel verleden van Roubaix.Zoals Gent toenmalig was in de 60tiger jaren. Gent nu opgeblonken dus. In Roubaix zijn ze gestart: het historisch centrum opblinken. Dat nieuwe winkelcentrum... Tja, met reisroutes reis je. Bedankt.Op weg naar de vélodrome,in onze, versie,een schitterend buurt cafe tegen gekomen. Gelukkig hebben we gepauzeerd in Le Breda, want toen kwam er niets meer tot dat winkelcentrum.Uiteindelijk zijn we afgeklokt rond de 12km, met nog een pauze op de Marché de Noël sans déchets en een Bar/Tabac aan het station

- 23 november 2017 - Paul

Wij namen deel aan een georganiseerde daguitstap naar Roubaix maar we hadden de uitgeprinte pdf van Reisroutes bij ons. Zo konden we tijdens de vrije momenten wat extra ontdekken. Zoals steeds was die pdf klaar, duidelijk en volledig. La Piscine was het hoogtepunt; ook het museum van de weefgetouwen, het stadhuis en de overliggende kerk waren de moeite. Eén dag is wel voldoende voor Roubaix.

Gratis stadswandeling Roubaix downloaden

Download reisgids Lille

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?