FB

Ervaringen "Roubaix stadswandeling"

- 18 mei 2018 - verplancke Joris

Perfecte stadswandeling, alle belangrijke musea en gebouwen in de buurt

- 7 april 2018 - Hildd

Enkele dagen in Rijsel gelogeerd. Met de metro vanuit Rijsel naar Roubaix, met zijn verleden van de textielnijverheid. Bewonderenswaardig hoe oude gebouwen een nieuwe bestemming krijgen. De wandeling was heel duidelijk.

- 3 januari 2018 - eric danneels

Tja, reisroutes wandelingen zoeken niet altijd de gekende highlihts op, in dit geval Roubaix.In ieder geval bedankt.Wandeling gedaan op 21 december. Ik was niet met cultuur freaks onderweg, vandaar geen La Piscine bv. Ons doel was de vélodrome:aankomst Parijs-Roubaix. Voor Vlamingen "heilige" grond.Dus hebben we de wandeling wat "vertimmerd"= de kortste weg van station naar vélodrome opgezocht.Ook gevonden trouwens. Niet te geloven hoe die koers daar aankomt. Voor de terugkeer hebben we dan het parcours van reisroutes gevolgd vanaf nr 6 naar nr 7: amaai, wat een lang stuk was dat. Niks openbaar vervoer daar.Langs deze weg zie je nu het vervallen grauwe textiel verleden van Roubaix.Zoals Gent toenmalig was in de 60tiger jaren. Gent nu opgeblonken dus. In Roubaix zijn ze gestart: het historisch centrum opblinken. Dat nieuwe winkelcentrum... Tja, met reisroutes reis je. Bedankt.Op weg naar de vélodrome,in onze, versie,een schitterend buurt cafe tegen gekomen. Gelukkig hebben we gepauzeerd in Le Breda, want toen kwam er niets meer tot dat winkelcentrum.Uiteindelijk zijn we afgeklokt rond de 12km, met nog een pauze op de Marché de Noël sans déchets en een Bar/Tabac aan het station

- 23 november 2017 - Paul

Wij namen deel aan een georganiseerde daguitstap naar Roubaix maar we hadden de uitgeprinte pdf van Reisroutes bij ons. Zo konden we tijdens de vrije momenten wat extra ontdekken. Zoals steeds was die pdf klaar, duidelijk en volledig. La Piscine was het hoogtepunt; ook het museum van de weefgetouwen, het stadhuis en de overliggende kerk waren de moeite. Eén dag is wel voldoende voor Roubaix.

- 20 november 2017 - Wierts

Prima en duidelijke beschrijving betreffende de bezienswaardigheden. Hebben genoten ondanks slechte weer. Spijtig dat openingsuren (bvb La Piscine) niet duidelijk worden weergegeven. Anders, zeker een aanrader om Roubaix te bezoeken en te verkennen, samen met de vélodrôme (Paris-Roubaix).

- 19 november 2017 - Pierrot

Hebben mooie wandeling gedaan. Met deze wandeling komt men op plaatsen waar je anders misschien niet komt. Goed voor een daguitstap, wij hadden twee nachten geboekt maar voor mij was dat één nacht teveel.

- 1 september 2017 - Kris

De bezienswaardigheden liggen wat ver uit elkaar + aanduiding van de bezienswaardigheden ontbreekt. La Piscine met bijhorende resto loont absoluut de moeite!

- 16 juli 2017 - Anne

Roubaix met La Piscine, een mooie daguitstap!

- 5 november 2016 - Hugo Staelens

Daguitstap naar Roubaix. Verwonderlijk mooie stad, getuigt van een rijk textielverleden met prachtige huizen langs de brede avenues en natuurlijk het van het; museum La Piscine in een schitterend art nouveau decor (met een heel lekker restaurant-tearoom!). Doen! Bezoeken! 't is niet ver.

Gratis stadswandeling Roubaix downloaden

Download reisgids Lille

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?