Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel

Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel

7 200 x gedownload1141 ervaringen
  • Startpunt: Place de la Gare, Lille
  • Eindpunt: Place de la Gare, Lille
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Lille

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Lille, gratis wandelroute Rijsel downloaden

Deze wandelroute (inclusief wandelroute in Roubaix) brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, musea, monumenten, restaurants en winkelstraten. Je kan starten vanaf het treinstation of vanaf Place de la République waar je je auto ondergronds kwijt kan. Maar we geven je ook tips voor P+R parkings (gratis, wel ticket tram te betalen). Lille is hét shoppingparadijs van Noord-Frankrijk en we loodsen je er dwars doorheen. De monumenten liggen net ernaast en een klein ommetje brengt je door een mooie groene zone. Lille zal je verstommen!

Combinatie Lille en Roubaix

Vertoef je meerdere dagen in Lille doe dan zeker een uitstap naar Roubaix. Er is een rechtstreekse tramverbinding vanaf het station Lille Flandres. Je mag er een afwisselend bezoek verwachten met als hoogtepunten de grote shoppingcentra met outletwinkels en het prachtige museum La Piscine, effectief in een oud zwembad! Inclusief in de pdf van deze wandelroute vind je de wandeling in Roubaix.

Lille stadswandeling

Gratis stadswandeling Lille downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Lille: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1141 ervaringen

- 10 december 2019 - Marianne Sinnesael

Heel mooie wandeling, een aanrader

- 9 december 2019 - Ingrid De Smet

duidelijk omschreven stadswandeling met voldoende uitleg over de monumenten en stadshistorie. Doch 2 opmerkingen: om vanuit gare de Lille naar porte de Roubaix te gaan , langs de oude tramsporen is zeer moeilijk tot niet te vinden ....er waren werken aan de gang en het te volgen parcours klopte ook niet. De aanduiding om via la Rue Nationale naar la rue höpital militaire te gan is ook niet correct: in de beschrijving staat dat je eerst langs het warenhuis Printemps moet stappen om vervolgens de eerste straat rechts in te stappen maar die straat ligt voor het warenhuis en dus niet er achter...google maps heeft hier duidelijkheid in gebracht.

- 9 december 2019 - Marijke Dessers

Duidelijke gids

- 2 december 2019 - Christiaens Sylvie

heel leuke wandeling, iets te laat vertrokken en gezien het al november was iets te snel donker waardoor we de wandeling toch een stukje hebben moeten inkorten. Wil deze zeker nog eens doen in de zomerperiode.

- 26 november 2019 - Etienne spriet

Heel mooie wandeling, goed te volgen, alleen rond Lille europe hebben wij de weg eens moeten vragen, naar porte de Roubaix.

Gratis stadswandeling Lille downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?