Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel

Lille, wandeling door de stadskern van Rijsel

8 194 x gedownload1149 ervaringen
  • Startpunt: Place de la Gare, Lille
  • Eindpunt: Place de la Gare, Lille
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Lille

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandelen in Lille, gratis wandelroute Rijsel downloaden

Deze wandelroute (inclusief wandelroute in Roubaix) brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, musea, monumenten, restaurants en winkelstraten. Je kan starten vanaf het treinstation of vanaf Place de la République waar je je auto ondergronds kwijt kan. Maar we geven je ook tips voor P+R parkings (gratis, wel ticket tram te betalen).

Lille is hét shoppingparadijs van Noord-Frankrijk en we loodsen je er dwars doorheen. De monumenten liggen net ernaast en een klein ommetje brengt je door een mooie groene zone. Lille zal je verstommen! Ontdek nog meer bezienswaardigheden Rijsel in onze blogpost.

Zelf op uitstap in en rond Rijsel/Lille of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Bekijk hier alle wandeling met gids + stadstours (bustours).

Meerdere bezienswaardigheden in Rijsel/Lille bezoeken? Koop een Lille City Pass voor € 25 en bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Combinatie Lille en Roubaix

Vertoef je meerdere dagen in Lille doe dan zeker een uitstap naar Roubaix. Er is een rechtstreekse tramverbinding vanaf het station Lille Flandres. Je mag er een afwisselend bezoek verwachten met als hoogtepunten de grote shoppingcentra met outletwinkels en het prachtige museum La Piscine, effectief in een oud zwembad! Inclusief in de pdf van deze wandelroute vind je de wandeling in Roubaix.

Wil je graag in Rijsel/Lille overnachten tijdens je bezoek? Ontdek onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Rijsel/Lille. Van goedkoop tot luxe, voor ieders budget
Lille stadswandeling

Gratis stadswandeling Lille downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Lille: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1149 ervaringen

- 1 februari 2020 - Christiane Rom

Mooie, duidelijke stadsgids met duidelijke info en wegbeschrijving

- 26 januari 2020 - jan

Superleuke wandeling, die een goed overzicht geeft over het centrum van Lille. Je komt door leuke wijkjes, die je mischien anders niet gevonden zou hebben. Daarbij is Lille een erg leuke behapbare stad. Zeer aan te bevelen

- 18 januari 2020 - CLOOTS Hubert

bijzonder handig , volledig en gebruiksvriendelijk heb de volledige gids onmiddellijk doorgestuurd naar geïnteresseerden

- 14 januari 2020 - Bert Moling

De digitale reisgids door Lille was duidelijk en daarmee goed te volgen en goed te lopen. Veel interessante dingen gezien die anders nooit zouden zijn opgevallen.

- 12 januari 2020 - Erwin Heeren

Toffe wandeling in Rijsel/Lille. Met de uitgestippelde wandeling van 'Reisroutes', zie je bijna alle interessante plekjes. De wandeling is leuk en sportief en ook leerrijk. En ook met juiste aanduidingen. Wij gaan zeker nog andere wandelingen maken van Reisroutes. Aanrader!

Gratis stadswandeling Lille downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?