Premium

Stadswandeling Lille, uitgestippelde wandeling door Rijsel

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Lille, uitgestippelde wandeling door Rijsel

  • Startpunt: Place de la Gare, Lille
  • Eindpunt: Place de la Gare, Lille
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Lille

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling Lille, ga op ontdekking in Rijsel met deze wandelroute

Deze wandelroute (inclusief wandelroute in Roubaix) brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden, musea, monumenten, restaurants en winkelstraten. Je kan starten vanaf het treinstation of vanaf Place de la République waar je je auto ondergronds kwijt kan. Maar we geven je ook tips voor P+R parkings (gratis, wel ticket tram te betalen).

Lille is hét shoppingparadijs van Noord-Frankrijk en we loodsen je er dwars doorheen. De monumenten liggen net ernaast en een klein ommetje brengt je door een mooie groene zone. Lille zal je verstommen! Ontdek nog meer bezienswaardigheden Rijsel in onze blogpost.

Zelf op uitstap in en rond Rijsel/Lille of wil je liever mee met een georganiseerde tour of gids? Bekijk hier alle wandeling met gids + stadstours (bustours).

Meerdere bezienswaardigheden in Rijsel/Lille bezoeken? Koop een Lille City Pass voor € 25 en bezoek alle belangrijke bezienswaardigheden. Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie.

Combinatie Lille en Roubaix

Vertoef je meerdere dagen in Lille doe dan zeker een uitstap naar Roubaix. Er is een rechtstreekse tramverbinding vanaf het station Lille Flandres. Je mag er een afwisselend bezoek verwachten met als hoogtepunten de grote shoppingcentra met outletwinkels en het prachtige museum La Piscine, effectief in een oud zwembad! Inclusief in de pdf van deze wandelroute vind je de wandeling in Roubaix.

Wil je graag in Rijsel/Lille overnachten tijdens je bezoek? Ontdek onze selectie van de leukste hotels, B&B's en hostels in Rijsel/Lille. Van goedkoop tot luxe, voor ieders budget
Lille stadswandeling

Preview Noord-Frankrijk downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Lille: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

1214 ervaringen

- 15 juni 2024 - Vera

Mooie wandeling. Je zie alle mooie plekjes van Rijsel. Een aanrader.

- 22 mei 2024 - Katinka Koster

Een mooie wandelroute, duidelijk omschreven en goed te volgen. Wij hebben de route verdeeld in 2 dagen, vanwege het mooie weer met Pinksteren ook leuke tussenstops op terrasjes meegepakt. Eerst het zuidelijke deel en de andere dag het noordelijke gewandeld.

- 20 april 2024 - Eric Doorenspleet

De informatie is zeer nuttig en helpt al bij de voorpret.

- 11 april 2024 - kristof reyntiens

De stadswandeling in Lille is zeer mooi uitgestippeld. Het laat alle highlights zien en is goed beschreven, echt de moeite om deze wandeling te doen. In Roubaix vond ik Villa Cavrois ook de moeite en zeker de verplaatsing waard. De rest van Roubaix vond ik hard tegenvallen en zou ik niet opnemen in de wandeling.

- 22 maart 2024 - Iris

Fantastische tips en mooie wandelingen 👍

Preview Noord-Frankrijk downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?