Kerstmarkt Keulen 2019 bezoeken? Wandeling langs de kerstmarkten

Stadswandeling Keulen downloaden

Kerstmarkt Keulen 2019 bezoeken? Wandeling langs de kerstmarkten

1 675 x gedownload186 ervaringen
 • Startpunt: Neumarkt, Keulen
 • Eindpunt: Neumarkt, Keulen
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 9,5 km
 • Duur: 6 uur
 • Wegdek: Verhard

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Köln en Düsseldorf 4 dagen 2 x diner

Köln en Düsseldorf 4 dagen 2 x diner

Hotel Ascari Parkhotel *** (5 minuten van treinstation). Trein naar Köln (15 min.) en Düsseldorf (25 min.). Verblijf in het hotel inclusief ontbijtbuffet en 2x diner. Geen single supplement!

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Rijn 4 dagen in hotel 4* in half pension

Het Clostermanns Hof **** in Niederkassel heeft een unieke ligging op een groot historisch landgoed. Je kan van hieruit op korte tijd Keulen en Bonn bereiken.  Inclusief ontbijtbuffet en 3x 3-gangen keuzemenu voor het diner.

Download de wandelroute + kaart en beleef de kerstmarkten Keulen op z'n mooist

Deze wandelroute langs de kerstmarkt van Keulen start op de oudste kerstmarkt van Keulen, de Neumarkt. Via een kleinere op de Rudolfplatz gaat het dan naar de drukste winkelstraat en de Dom. Aan de voet van de Dom van Keulen staat de grootste kerstmarkt.

We wandelen in de Altstadt van Keulen en de kerstmarkt daar richt zich vooral naar kinderen. Via de Rijnboulevard bereiken we dan de tweede belangrijkste winkelstraat om terug op de Neumarkt van Keulen aan te komen. Er zijn ook nog kerstmarkten op een schip en aan het Schokomuseum.

Data kerstmarkt Keulen: 25/11 t/m 23/12/2019 (van 11 tot 21 uur)
Zie wat lager voor meer informatie over elke kerstmarkt apart.

Kerstmarkt Keulen

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Keulen: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Praktische informatie kerstmarkten Keulen

Locaties van de kerstmarkten: marktplein voor de Dom, Neumarkt, Rudolfplatz en de Altermarkt. We stellen ze je hieronder allemaal kort voor met verwijzing naar de kaart in de gratis wandelroute die je hier kan downloaden.

 • Marktplein voor de Dom ('I' op de kaart): 150 standjes opgesteld in een stervorm met vooral kunst, handwerk en decoratie, dit alles in de schaduw van de hoogste kerstboom van de Rijnregio. Een ‘net’ van sterretjes overspant een deel van de kerstmarkt. 
 • Heumarkt (net voorbij nr. 10 op de kaart): De kerstmarkt is de ‘thuis van de Heinzelmännchen’, dit zijn leuke kabouterfiguurtjes die je her en der zal zien opduiken. Hier kan je de schaatsen aanbinden op de Heinzels Wintermärchen. Er ligt een schaatsbaan van 2400 m². Af en toe kan je een er een ijsshow meemaken. Ambachtslieden tonen er hun kunnen en de kerstmarkt is ingedeeld volgens ‘straatjes’, zo is er een snoepstraatje, een speelgoedstraatje enz.  Deze kerstmarkt is geopend tot 5 januari 2020. Opgelet, niet op 24 en 25 december.
 • Altermarkt ('N' op de kaart): Hier vind je ook speelgoed naast kunstige kribben en decoratie.
 • Neumarkt of Engeltjesmarkt ('A' op de kaart): Deze bevindt zich in het hart van de shoppingstraten. Het is de tweede belangrijkste kerstmarkt en ook de oudste van de stad. Hier vind je een mengelmoes van kerststalletjes (80), ook met Glühwein en snoep, maar ook de omliggende gevels zijn feeëriek verlicht met fonkelende sterretjes.
 • Rudolfplatz ('B' op de kaart): Dit is de kerstmarkt waar ook sinterklaas een plekje heeft gevonden vlakbij de Hahnentorburg in het Nikolausdorf. Het is een wat andere kerstmarkt die je hier vindt. Die van de sprookjeswereld, maar heus niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen zullen hier even wegdromen.
 • Aan het Schokoladenmuseum (‘M’ op de kaart, 300 meter ten zuiden van de Deutscher Brücke langs de Rijnoever) is er sedert 2014 een nieuwe kerstmarkt, de Hafen-Weihnachtsmarkt. De glühwein wordt hier geserveerd vanop een groot houten schip of bij de vuurtoren. Eens iets anders, een kerstmarkt aan de Rijn. Open vanaf 22 november maar op 24/11 gesloten.
 • Stadtgarten (ten westen van de Magnusstrasse): Beetje buiten de stadskern, maar laat dat je niet weerhouden om er eens naartoe te gaan. Live muziek, sfeervolle lichtjes die de wandelpaden omtoveren in een heel gezellige kerstsfeer. Open vanaf 21 november maar op 24/11 gesloten.

Er zijn verschillende manieren om de wandeling te starten als je met de auto komt. Hou er rekening mee dan in het stadscentrum er een groene milieusticker (Euro 4 of hoger) nodig is. Alle informatie over deze milieusticker op www.milieusticker.eu

Park and Ride

Bij het binnenrijden via de hoofdwegen zijn er telkens P+R zones aangegeven. Daar neem je dan de tram hetzij naar de Neumarkt (startpunt wandeling en belangrijk knooppunt van trams en bussen) of naar de Hauptbahnhof waar je naar de Dom kan om de wandeling te starten.

TIP: P+R Stadion Stadion in de Aachener Strasse (zo’n 50 meter voorbij huisnummer 1003) is snel bereikbaar via de snelweg vanuit Aken. Neem afrit Frechen Nord, je ziet al wegwijzer P+R Stadion (symbool). Neem dan bij het eerste grote kruispunt richting Köln, Aachener Strasse. Je komt in de Umweltzone (groene milieusticker verplicht). Blijf steeds rechtdoor rijden op de Aachener Strasse. Volg pijlen Parking Müngersdorf Stadion. Aan je rechterzijde ligt de Parking. Tevens ook de halteplaats Rhein-Energie-Stadion van de tram. Gps-coördinaten: N 050°56’16”  E 006°52’26”
  
Halteplaats tram: Rhein-Energie-Stadion. Met de tramlijn 1 ben je op 16 minuten op de Neumarkt. De parkings P+R zijn meestal aan 2,5€ per dag (2019).

Parkeren in het centrum

De parkings in het centrum zijn echt niet duur. Het is dus het overwegen waard. Wij parkeerden in 2019 voor max. 12,50€ /dag in het parkeergebouw van Karstadt (zelfs op een drukke zaterdag). Die parking ligt op een boogscheut van de Neumarkt, nl. in de Richmodstrasse. Opgepast, deze parking is op zondag gesloten!
Er zijn heel veel parkeergarages rond de Neumarkt en de signalisatie is uitstekend.  Meer info over mogelijkheden en tarieven: www.koeln.de/apps/parken 

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

186 ervaringen

- 9 oktober 2019 - Regine Vanderleene

Eerste indruk. Heel interessant.

- 20 juli 2019 - A.van Gerven

Gaan hier voor 2 keer heen altijd leuk en gezellig.

- 13 februari 2019 - john meulebrouck

De info was zeer nuttig en goed te gebruiken. We zijn jullie er dankbaar voor.

- 3 januari 2019 - Lyssens

Zeer handige brochure: duidelijk en handig . Misschien nog meer de high lights in THE picture zetten.

- 29 december 2018 - Heidi Leen

Mooie wandeling jammer dat je de kaart op de site niet kan vergroten

Gratis stadswandeling Keulen downloaden

Stadswandeling Keulen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?