Wandeling door Hasselt: verhalen op de boulevard

Download fietsgids Limburg

Wandeling door Hasselt: verhalen op de boulevard

3 688 x gedownload362 ervaringen
  • Startpunt: Monseigneur Broekxplein 6, Hasselt
  • Eindpunt: Monseigneur Broekxplein 6, Hasselt
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,8 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Hasselt

Volg route op kaart met GPS-tracker

Deze wandelroute door Hasselt laatje kennis maken met alles wat de stad te bieden heeft

Een tochtje over de Groene Boulevard, aangelegd op de vroegere stadswallen, is een uitstekende manier om een eerste indruk van Hasselt te krijgen. Op deze stadsring zijn er tal van beelden met een eigen verhaal. Bovendien heb je een goed zicht op de eerder kleine stadskern. We brengen je in het centrum langs musea, gezellige pleinen, terrasjes en al de winkelstraten. Zelfs een vergeten binnentuin laten we je ontdekken. We hebben ook informatie toegevoegd over de Japanse Tuin en de abdijsite van Herkenrode.

Onze tip: het Jenevermuseum is volledig vernieuwd en heropend. Er is dus een heleboel te beleven. In onze pdf-gids vind je een tip voor gratis parking in Hasselt of je auto betalend in het centrum achter te laten. De wandelroute start aan het treinstation maar wie met de auto komt kan ook starten aan het K. Dusartplein waar de ondergrondse betaalparking is.

Hasselt stadswandeling

Gratis stadswandeling Hasselt downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Hasselt: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

362 ervaringen

- 14 oktober 2019 - Lambert Verhoeven

Een perfecte en onmisbare handleiding. Prima gedocumenteerd ook, je trekt spelenderwijs voorbij alle highlights waarvan er in Hasselt verrassend veel te vinden zijn. Deze stad is veel te onbekend en sneeuwt ten onrechte onder bij de andere, grotere Belgische steden! Jenevermuseum en stadhuis zijn echte pareltjes. We hebben dan ook enorm genoten, vijf kilometer is ook goed te doen.

- 7 oktober 2019 - DE SOBRIE HERMAN

Mooie wandeling, niet te lang, je komt langs mooie gebouwen en pleintjes, Mogelijkheden om exposities te bezoeken een kleine opmerking : als je ergens teug vertrekt zou het aangewezen zijn om te vermelden ga nu naar links of naar rechts

- 6 oktober 2019 - Guido Reunes

Prima gids voor de stad te verkennen.

- 4 oktober 2019 - Willy Vangestel

Keitoffe wandeling door het centrum. Er zit voor elk wat wils in. Goed uitgeschreven en gemakkelijk op te volgen. Zeer duidelijke uitleg van de bezienswaardigheden. Een aanrader om te doen.

- 4 oktober 2019 - lemiere anne

de wandeling door Hasselt (wij hebben er een driedaagse van gemaakt) was verrassend interessant en aangenaam, het enige dat een beetje storend werkte is het feit dat men overal aan het werk was, Grote Markt, Begijnhof, Refuge) Modemuseum gesloten, maar dat kon de pret niet op, jammer dat men niet goed aangaf in Hasselt hoe men de Japanse tuin kon bereiken, zoiets moeten ze beter afficheren, toch hebben we genoten van de historische digen en van de verrassend mooie winkels, wij plannen een volgend bezoek aan deze vriendelijke en aangename stad na de werkzaamheden, een aanrader in eigen land

Gratis stadswandeling Hasselt downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?