Wandeling door Hasselt: verhalen op de boulevard

Download fietsgids Limburg

Wandeling door Hasselt: verhalen op de boulevard

14 936 x gedownload549 ervaringen
  • Startpunt: Monseigneur Broekxplein 6, Hasselt
  • Eindpunt: Monseigneur Broekxplein 6, Hasselt
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,8 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Hasselt

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Deze wandelroute door Hasselt laatje kennis maken met alles wat de stad te bieden heeft

Een tochtje over de Groene Boulevard, aangelegd op de vroegere stadswallen, is een uitstekende manier om een eerste indruk van Hasselt te krijgen. Op deze stadsring zijn er tal van beelden met een eigen verhaal. Bovendien heb je een goed zicht op de eerder kleine stadskern.

We brengen je in het centrum van Hasselt langs musea, gezellige pleinen, terrasjes en al de winkelstraten. Zelfs een vergeten binnentuin laten we je ontdekken. We hebben ook informatie toegevoegd over de Japanse Tuin en de abdijsite van Herkenrode.

Zelf overnachten in Hasselt? Bekijk onze 10 x favoriete hotels en verblijven in Hasselt, nog meer bezienswaardigheden in Hasselt lees je hier.

Onze tip: het Jenevermuseum is volledig vernieuwd en heropend. Er is dus een heleboel te beleven. In onze pdf-gids vind je een tip voor gratis parking in Hasselt of je auto betalend in het centrum achter te laten.
De wandelroute start aan het treinstation maar wie met de auto komt kan ook starten aan het K. Dusartplein waar de ondergrondse betaalparking is.
Hasselt stadswandeling

Gratis stadswandeling Hasselt downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Hasselt: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

549 ervaringen

- 19 september 2021 - Karen Paemen

Mooie wandeling voor het echte centrum van Hasselt. Voor wie nog iets meer wil kan die vanaf het Dussartplein (n3) even een omweg maken naar de Japanse tuin. Daarvoor ga je aan het Dussartplein even op de Martelarenlaan naar links tot de oude gevangenis (nu de Universiteit). Net achter de oude gevangenis ga je naar rechts het koekerellestraatje . De elfde liniestaat steek je over en daar naar inks richting zwembad en door kapermolenskatepark rechtdoor naar de JApanse tuin. Kijk wel even of er geen evenement plaatsvindt wanneer je gaat want dan is er veel volk of zelf niet toegankelijk voor gewone bezoekers.

- 17 september 2021 - Wastyn Ria

De stadswandeling is prima. De uitleg mocht wel wat uitgebreider, bv de oorsprong van Het Stadsmus, de kathedraal, het begijnhof. Wat ik vooral gemist heb, is een diepgaandere verwijzing naar de vele mooie gevels in Hasselt. Er zitten daar pareltjes tussen. Hasselt heeft ook heel veel mooie standbeelden.

- 13 september 2021 - FREDDY VERHOYE

Fantastische site voor info over wandelingen

- 7 september 2021 - Ivo Schenkel

Leuke wandeling. De ring rond Hasselt was verrassend afwisselend en uitnodigend. Bij mooi weer zijn er overal in de stad en rondom gezellige terrasjes. De wandelgids maakt je attent op bezienswaardigheden waar je anders gewoon aan zou voorbij lopen.

- 1 september 2021 - Houthoofd Johan

Zeer goed omschreven ! Mede door de bijhorende foto's

Gratis stadswandeling Hasselt downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?