Charleville-Mézières wandelroute

1 598 x gedownload46 ervaringen
  • Startpunt: Place Ducale, Charleville-Mézières
  • Eindpunt: Place Ducale, Charleville-Mézières
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,5 km
  • Duur: 1,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (tot punt 3)
  • Toeristische dienst Charleville-Mézières

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Hotel Le Château Fort **** in burcht Sedan inclusief halfpension

Sedan 4 dagen in hotel 4* halfpension

Hotel Le Château Fort **** is gelegen binnen de burcht van Sedan. Omringd door de bossen van de Franse Ardennen, beleef je hier een heerlijke mini-vakantie. Arrangement inclusief half pension.

Wandelen in het Charleville van Rimbaud en Gonzague

Charleville-Mézières is de belangrijkste stad van de Franse Ardennen. We wandelen in het stadsdeel Charleville met de meeste historische gebouwen en pleinen, zoals het Place Ducale met het Ardennenmuseum, de Vieux Moulin met het museum van Arthur Rimbaud, een bekende Franse dichter. Het is ook de hoofdstad van de marionetten. Deze wandelroute brengt je langs de horloge van de Grand Marionnettiste. Charleville ligt in een bocht van de Maas en uiteraard wandel je even langs de Maas. Uiteraard is de autovrije winkelstraat opgenomen en ook nog een overdekte markthal.

Deze stadswandeling maakt deel uit van een autoroute in de Franse Ardennen.

Charleville-Mézières stadswandeling

Gratis stadswandeling Charleville downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Charleville: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden. Download nu de GPS-tracks.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

46 ervaringen

- 20 oktober 2021 - Gino Wijnant

Onlangs een daguitstap gemaakt naar Charleville-Mézières. Daarbij heeft deze wandelroute ons goed geholpen om de belangrijkste bezienswaardigheden te vinden zonder veel tijd te verliezen.

- 24 maart 2020 - Marina

Mooie korte wandeling in en rond een gezellig stadje met bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Je wandelt ook door een winkelstraat voor wie het interesseert.

- 11 maart 2020 - Veerle

Na eerder wandelroutes te hebben gebruikt (oa vorig jaar in Nantes) kijken we uit naar het voorjaar om deze wandelroute te ontdekken.

- 8 december 2019 - Marleen De Meyer

Mooie stadswandeling, historische gebouwen ontdekt, stukje rustig wandelen langs de Maas, zeer gevarieerde wandeling ! Afstand van wandeling zeer goed, voor iedereen toegankelijk. Een aanrader !!

- 6 december 2019 - D&B

Zeer druk om naar stadscentrum te rijden. Vermelde gratis parking overvol, waarschijnlijk van mensen die in centrum werken, want er kwam geen enkele plaats vrij (nochtans lang rondgereden), dan maar naar betalende centrumparking gereden. Mooie Place Ducale, jammer dat ze juist de kerstmarkt aan het opzetten waren waardoor we niet op het plein konden maar enkel langs de buitenkant ervan. Mooie pleinen en gebouwen in centrum. Basiliek in stadsdeel Mézières niet kunnen bezoeken gezien er een uitvaartdienst was.

Gratis stadswandeling Charleville downloaden

Download autoroute Franse Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?