10 x hotels in Doornik? Waar overnachten? Van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x hotels in Doornik? Waar overnachten? Van goedkoop tot luxe

23 januari 2023 in Doornik1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Doornik heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Doornik!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hotel d'Alcantara

Het knusse Hôtel d'Alcantara ligt in het centrum van Doornik en combineert moderne faciliteiten met originele kenmerken. Het is gevestigd in 2 historische gebouwen van meer dan 200 jaar oud. Hôtel d'Alcantara bevindt zich op 250 meter van de Grote Markt, ideaal voor als je 's avonds even de stad wilt induiken!

De kamers zijn ruim en modern ingericht, voorzien van een flatscreen-tv met kabelzenders. Sommige kamers hebben balkenplafonds of grote ramen wat zorgt voor veel lichtinval! Meer info en boeken.

  1. Aparthotel La Camuche

La Camuche is een prachtig, recent gerenoveerd aparthotel in loftstijl. Gelegen op een steenworp afstand van de Grote Markt en dicht bij de belangrijkste wegen, biedt het de nabijheid van restaurants en winkels. De loft beschikt over een grote leefruimte, twee grote slaapkamers en een badkamer. De keuken is volledig uitgerust en op zonnige dagen kan je genieten van een heerlijk ontbijtje op het terras!

Op de begane grond van het gebouw heb je een slow-food restaurant, 'The Wich'. Hier kan je heerlijk dineren als je zelf geen zin hebt om te koken! Meer info en boeken.

  1. B&B Ferme Delgueule

Dit door een familie beheerde Bed & Breakfast wordt omgeven door weelderig groene velden en is gevestigd in een 17e-eeuwse boerderij. De individueel ingerichte kamers van La Ferm Delgueule kijken uit op de tuin en zijn voorzien van een flatscreen-tv en een moderne, eigen badkamer. Er wordt elke dag een ontbijtbuffet verzorgd met omeletten, vers fruit en koffie. 's Avonds kan je eventueel samen met de eigenaren genieten van een huisgemaakte maaltijd.

Ferme Delgueule heeft een grote tuin met een gemeubileerd terras en wanneer het mooi weer is kan je gezellig barbecueën. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in de heuvels van Pays des Collines

Verscholen in de mooie heuvels van Pays des Collines te Ellezelles, ligt dit natuurhuisje. Het huisje beschikt over een grote tuin en een zonneterras met hot tub waar je heerlijk kan genieten na een dagje uit. Bij een zonnige dag kan je ook altijd gebruik maken van de BBQ. Daarnaast beschikt het ook over een volledig uitgeruste keuken, eetruimte/leefruimte, zithoek en toilet met vloerverwarming.

Op de bovenverdieping bevindt zich de badkamer met inloopdouche en dubbele wasbak en drie slaapkamers. De ruimtes zijn vooral voorzien van houten elementen wat een gezellige warme sfeer brengt. Een perfecte plek om er even tussenuit te zijn! Meer info en boeken.

  1. La Ferme des Roses

La Ferme des Roses is gelegen tussen de velden en biedt dan ook een ontspannend uitzicht op de tuin. De accommodatie beschikt over een volledig uitgeruste keuken, slaapkamers en badkamer. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijtje in de tuin. En op 3km van je verblijf, vind je een supermarkt waar je boodschappen kan doen. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in een voormalig Notarishuis

De kamers van dit natuurhuisje zijn gelegen in een voormalig notarishuis en werd later ook bewoond en uitgebreid tot kloosterschool. Een verblijfplaats met geschiedenis! 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijtje dat geserveerd wordt op het binnenplein. Op het binnenplein staat ook de sauna die je op hout kan stoken en gebruiken. Heerlijk genieten na een dagje verkennen. Het natuurhuisje is gelegen op een park van 2,5ha waar je gerust kan wandelen en genieten van de rust. 's Avonds kan je gezellig een vuurtje doen branden.

Breng je je viervoeter mee? Geen probleem! Het binnenplein is afgesloten en in overeenstemming met andere gasten kan de hond eventueel los. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje Mont-de-l'Enclus

Dit natuurhuisje Mont de l'Enclus is een open vakantiewoning in het klein gehuchtje Anseroeul, in de landelijke omgeving van Pays des Collines. Het is een comfortabele woning met vloerverwarming en de houtkachel in de leefruimte maakt het extra gezellig. Vanuit de woonkamer heb je zicht op de wilde tuin en de achterliggende velden. Buiten staat een barbecue en picknicktafel waar je heerlijk kan lunchen of dineren. Een ontbijtmand kan eventueel geregeld worden met de eigenaren.

Een dagje ontspannen? Maak gerust gebruik van de buitensauna of de pingpongtafel. Het natuurhuisje ligt op wandelafstand van de Kluisberg & Kwaremont en vlakbij het wandelknooppuntennetwerk om de schitterende natuur en de stille dorpen van Pays des Collines te ontdekken. Naast natuurbeleving kan je ook interessante steden bezoeken: Ronse is een leuk stadje en dichtbij. Doornik, Kortrijk, Oudenaarde, Roubaix (FR) en Rijsel (FR) liggen op een half uurtje rijden. Brugge, Gent, Mons en Brussel liggen op een uurtje rijden. Meer info en boeken.

  1. Appartement La Gare

Het La Gare Appartement ligt, zoals je eigenlijk aan de naam kan vermoeden, recht tegenover het station van Doornik. Maak je geen zorgen over geluidsoverlast want alles is zeer geluidsdicht. Het appartement beschikt over ruime kamers die modern zijn ingericht. Bovendien beschik je over een zuidgericht terras. Ideaal voor als het zonnetje er door komt. Het appartement heeft een ideale ligging. Je kan de stad te voet verkennen of je kan de trein nemen naar een andere stad die je graag wilt bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Studio Tournai

Studio Tournai biedt 3 appartementen in het centrum van de stad. Elk van deze studio's zijn voorzien van moderne leefruimtes, een uitgeruste keuken, en een moderne badkamer. Sommige accommodaties zijn voorzien van een hot tub tegen een toeslag. Deze accommodatie ligt op slechts 450 m van het Belfort van Doornik en op 150 m van het centrale marktplein. Ideaal voor als je de stad wil verkennen of boodschappen wilt doen.

Op de begane grond van het gebouw bevind zich een gezellig restaurant, waar Franse en oosterse gerechten worden geserveerd. Heerlijk dineren! Meer info en boeken.


  1. Aparthotel Le Fort Rouge

Het Aparthotel "Le Fort Rouge" (Het Rode Fort) is gelegen op het centrale marktplein van de stad Doornik met zijn middeleeuws verleden. Het appartement ligt slechts enkele stappen verwijderd van de Cathédral (Werelderfgoed UNESCO), het Belfort, de Lakenhal en het Museum of Arts.

Le Fort Rouge” is een oase van rust in het hart van Doornik. Er is gekozen voor goede geluidsisolatie en kwaliteitsmaterialen zodat je van een rustige nacht kan genieten. Elk appartement (50m²) heeft een woonkamer met volledig ingerichte keuken, een badkamer met douche, een of twee slaapkamers en een balkon / terras. Ideaal voor even tot rust te komen op zonnige dagen. De meeste appartementen hebben een indrukwekkend uitzicht over het park. Meer info en boeken.

  1. Extra: Mis niets tijdens je bezoek aan Doornik met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Doornik (Tournai)? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete stadswandeling door Doornik uitgewerkt langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden. Download je stadswandeling Doornik hier. Nog meer ontdekken van Henegouwen, dat kan met onze complete reisgids Henegouwen langs 100 bekende en onbekende plekjes.

Doornik stadswandeling

Gratis wandeling Doornik downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 14 april 2021 - Karel Verhoeven

Zeer goede ervaring met hotel La Cathedrale. Heerlijk ontbijt. Rustig en toch pal in het centrum. Zeer vriendelijke ontvangst. Met een te behouden patijn van vijftig jaar geleden!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?