Kopenhagen, wandeling langs alle highlights van de stad

Koop de volledige reisgids voor € 10

Kopenhagen, wandeling langs alle highlights van de stad

12 946 x gedownload21 ervaringen
  • Startpunt: Hans Christian Andersen Sprookjeshuis
  • Eindpunt: Strøget
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 9,4 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toerisme Kopenhagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Kopenhagen, wandeling op eigen ritme

Kopenhagen is een compacte en toegankelijke stad en kan daarom makkelijk te voet worden verkend. Deze wandeling kan je ofwel in 1 keer afleggen om een goed idee te krijgen van de stad, maar als je ook verschillende bezienswaardigheden wil bezoeken, zal je de wandeling moeten spreiden over 2 dagen. Als je de hele wandeling afgelegd hebt, heb je alle niet-te-missen bezienswaardigheden van Kopenhagen gezien. Lees meer over Kopenhagen in ons blogartikel.

Je begint de wandeling bij het Hans Christian Andersen Sprookjeshuis. Daarna ga je verder langs onder andere het stadhuis van Kopenhagen, de Ny Carlsberg Glyptotek, het nationale Museum, Christianborg Slot en het Thorvaldsens Museum. Natuurlijk wandel je ook voorbij de kleurrijke Nyhavn, het indrukwekkende Amalienborg, het oude pretpark Tivoli Gardens en het standbeeld van de kleine zeemeermin. Eindigen doe je in de bekende winkelstraat Strøget.

Waar overnachten in Kopenhagne?

Hotel Axel Guldsmeden

Met stip op 1 onze favoriete hotel in Kopenhagen is Axel Guldsmeden. Dit is een zeer leuk en bijzonder hotel, met een echte wow-factor! Een eco-friendly hotel met het nodige comfort? Het kan.

Bedwood Hostel

Op zoek naar een iets goedkopere verblijf in een heel pittoresk gebouw? Kijk dan zeker eens naar het Bedwood Hostel. Dit gezellige 2-sterrenhostel is gelegen vlakbij het historische en toeristische hart van Nyhavn.

Nog meer opties om te overnachten?

Wil je graag nog meer adviezen over leuke plekjes om te overnachten? Bekijk onze selectie met onze favoriete hotels en hostels in Kopenhagen.

Denemarken

Gratis stadswandeling Kopenhagen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Denemarken

Ontdek Denemarken via een volledig uitgewerkte rondreis van 14 dagen en verken zowel bekende maar ook minder bekende plekken. 3 stadswandelingen, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

21 ervaringen

- 12 september 2022 - Peter Feijen

Erg duidelijk allemaal en ook een hele goede suggestie voor de wandeling: zo zie je alle belangwekkende zaken in Kopenhagen in een oogopslag ;-))

- 11 september 2022 - Johan Bracke

Zeer interessante gids. Goede basis om je eigen planning op te stellen. Kopenhagen is zo mooi en biedt zoveel mogelijkheden. Het is onmogelijk om alles te zien op een paar dagen.

- 13 augustus 2022 - Bert

Heb de wandeling door Kopenhagen gevolgd en genoten. Super bedankt voor alle tips, was geweldig!

- 13 juli 2022 - Edgar Willemsen

Zeer goed verzorgde wandeling door Kopenhagen, route is duidelijk beschreven en de bij behorende uitleg is heel nuttig. Wij hebben uren plezier gehad van deze wandeling

- 7 juli 2022 - [email protected]

reisgids gebruikt om Kopenhagen te bezoeken. Top! Dr mooie wandeling gemaakt langs alke bezienswaardigheden.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?