Fougères stadswandeling langs het imposante kasteel en mooie herenhuizen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Fougères stadswandeling langs het imposante kasteel en mooie herenhuizen

 • Startpunt: Parking Place de la Grande Douve, Fougères
 • Eindpunt: Parking Place de la Grande Douve, Fougères
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,7 km
 • Duur: 1 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

In het binnenland, aan de oostkant van Bretagne (ongeveer 50 kilometer ten noordoosten van Rennes), bijna op de grens met Normandië, ligt Fougères. De stad kan in drie delen worden verdeeld: de bovenstad uit de 13e eeuw, gelegen op een helling op de rechteroever van de rivier de Nançon, de oude stad in het dal, en het modernere industriegebied. De Nançon kronkelt zich een weg door de stad. In het verleden brachten leerlooiers en lakenwevers welvaart naar de stad. Met onze stadswandeling kan je alvast de charme van deze stad ontdekken.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

Alle rondreizen Bretagne 8 dagen

Rondreizen van 8 en 9 dagen om de verschillende aspecten van Bretagne te leren kennen, ook in combinatie met Normandië. 

Fougères stadswandeling, ontdek het middeleeuws centrum

Onze uitgestippelde stadswandeling van 2,65 km brengt je langs de mooiste plekjes en topbezienswaardigheden van de stad. De wandeling begint meteen bij de belangrijkste attractie van Fougères: het imposante middeleeuwse kasteel, dat de tand des tijds uitstekend doorstaan heeft. Het lijkt alsof het kasteel midden in het groen onder de bovenstad is geplant. Nadien wandel je verder richting het centrum van de stad. Hieronder alvast enkele topbezienswaardigheden op je stadswandeling:

 • Het Belfort, een achthoekige toren versierd met waterspuwers. Het dateert uit 1397 en is daarmee het oudste belfort van Bretagne.
 • Breng een bezoekje aan het kleine Atelier-Musée de l'Horlogerie dat fraaie horloges en uurwerken die dateren van het begin van de 16e eeuw tot heden tentoon stelt. Een origineel en zeer interessant museum voor zowel leken als devote uurwerkliefhebbers.
 • Beklim de klokkentoren (125 treden) van de Église Saint-Léonard de Fougères met prachtige glas-in-loodramen, voor een onevenaarbaar uitzicht over de stad.
 • Onze wandeling brengt je ook door een stukje groen van het Jardin Public, beschreven door bekende schrijvers (Victor Hugo en Honoré de Balzac) als de groene long van de stad Fougères.
 • Vanaf het stadspark kan je naar beneden wandelen en de Nançon oversteken.
 • We verklappen natuurlijk niet alle bijzondere plekjes op je wandelroute. Toch benieuwd naar meer? Ontdek dan alvast de mooiste bezienswaardigheden in Fougères.

VERBLIIJFTIP: Best Western Hôtel Des Voyageurs bevindt zich in het centrum van Fougères en biedt moderne 3* accommodatie. 's Ochtends geniet je nog van een heerlijk ontbijtbuffet alvorens je aan de stadswandeling begint. Meer info en boeken.

Bretagne

Gratis preview Bretagne reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Bretagne

Ontdek Bretagne met een volledig uitgewerkte rondreis van 14 dagen. We brengen je naar bekende en onbekende plekjes. Geniet van de mooiste uitzichten met onze tips. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

27 ervaringen

- 3 juni 2024 - Walter Antonis

super mooie routes en goede informatie over te bezoeken plaatsen

- 9 oktober 2023 - Sucaet Christine

de reisgids is heel gedetailleerd. Ik was reeds een paar keer in Bretagne, in Quiberon, maar nu weet ik in de buurt nog veel mooie plekjes die ook een bezoekje waard zijn. We passeren langs Fougères in onze terugrit in juni 2024, en zullen wellicht de stadswandeling eens doen, en dan doen we nog een tussenstop in Honfleur. Bedankt voor de info, Mvg Christine

- 16 september 2023 - Danielle

Bijzonder mooi en groot kasteel van Fougères. De stadswandeling heeft wel grote hoogteverschillen, dus eventueel kan je die ook overbruggen met de auto. Maar het mooiste blijft het kasteel, met betalende en gratis parking als je goed oplet.

- 18 augustus 2023 - Marie-Paule Thijs

Zoals gewoonlijk prachtige brochure en nuttige info

- 16 augustus 2023 - Bart Brick

Zijn bezig met voorbereidingen voor trip oktober 2023.

Gratis preview Bretagne reisgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?