Premium

Stadswandeling door Rennes: verken het middeleeuws centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling door Rennes: verken het middeleeuws centrum

 • Startpunt: Place de la République, Rennes
 • Eindpunt: Place de la République, Rennes
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 5,4 km
 • Duur: 2 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Rennes heeft door een brand in 1720 veel van zijn charmant, middeleeuws centrum verloren. Vandaag de dag is het een grote, bruisende studentenstad met meer dan 200 000 inwoners. Hoewel het er soms luidruchtig en druk is, heeft Rennes toch zijn charme voor wie de tijd kan nemen om de stad echt te leren kennen. Met onze stadswandeling kan je alvast deze charme ontdekken.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Rennes stadswandeling, ontdek het middeleeuws centrum

Onze uitgestippelde stadswandeling van 5,35 km brengt je langs de mooiste plekjes en topbezienswaardigheden van de stad. Een mooi gebied om te verkennen is de zone rond de kathedraal van Saint-Pierre, waar de idyllische straten aan de desastreuze brand zijn ontsnapt en grotendeels intact zijn gebleven. Overal zie je hier de typische vakwerkhuizen, vooral in de straten La Psale, Chapitre, Saint-Saveur en Saint-Guillaume.

 • Neem ook de tijd voor een bezoek aan het marktplein Place des Lices, waar je twee mooie gietijzeren constructies en een rij vakwerkhuizen met daken in de vorm van de romp van een schip aantreft. Die werden, zoals hun vorm doet vermoeden, gebouwd door scheepsbouwers.
 • Ten westen van dit plein liggen de Portes Mordelaises, de overblijfselen van de stadsmuren uit de 15e eeuw.
 • Ten oosten van het plein vind je nog meer oude vakwerkhuizen langs de Rue des Innocents en de Place Saint-Michel.
 • Als je in Rennes bent, kan je ook een paar interessante musea bezoeken. Het Musée de Bretagne herbergt collecties over de geschiedenis en cultuur van Bretagne, en het Musée des Beaux-Arts heeft een zaal die gewijd is aan werken van schilders uit de kring van grootmeester Paul Gauguin.
 • Ontdek nog meer van de mooiste bezienswaardigheden in Rennes.

VERBLIJFTIP: Overnacht in een gezellig appartement te midden van de stad. Apparts' Rennes BnB Duhamel- Centre Gare biedt ruime accommodatie voorzien van een charmante inrichting, een zitkamer, keuken en slaapkamer. Er is ook een gezellige binnenplaats en je kan tegen een toeslag een ontbijtje bijboeken. Meer info en boeken.

Bretagne

Gratis preview reisgids Bretagne downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Bretagne

Ontdek Bretagne met een volledig uitgewerkte rondreis van 14 dagen. We brengen je naar bekende en onbekende plekjes. Geniet van de mooiste uitzichten met onze tips. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Bretagne downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?