Premium

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper in het teken van WOI

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper in het teken van WOI

  • Startpunt: Grote Markt, Ieper
  • Eindpunt: Grote Markt, Ieper
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 29,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Ieper

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Start in Ieper en kom langs Tyne Cot Cemetery, Memorial Museum Passchendaele en Ypres Salient

De Westhoek is bezaaid met begraafplaatsen, monumenten en musea in verband met de Eerste Wereldoorlog. Met de 100-jarige herdenking van 2014-2018 kregen veel herdenkingsplaatsen een opfrisbeurt, uitbreiding of restyling. Met deze korte autoroute in en rond Ieper brengen we je langs een grote verscheidenheid aan herinneringsplaatsen.

Starten doe je in Ieper met het vernieuwde in Flanders Fields Museum. Dan volgt een kleine bijzondere begraafplaats en een herdenkingsmonument. In Passendale brengen we je tot het Tyne Cot Cemetery inclusief Bezoekerscentrum. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 heeft twee unieke belevingsmomenten voor je in petto.

Terugrijden doe je via een grote Franse begraafplaats. Met zo'n 30 kilometer op de teller heb je ruimschoots de tijd om alles rustig te bezichtigen en te beleven.

Wil je graag de Westhoek verkennen? Boek een verblijf van enkele dagen in Hotel O in Ieper. Ideaal voor een mid-week of verlengd weekend. Het hotel is centraal gelegen en ideaal om de streek te ontdek, zowel te voet, met de auto als met de fiets. Info en prijzen hier.

Westhoek & Heuvelland

Gratis reisgids Westhoek downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Westhoek en Heuvelland

Ontdek de Westhoek & Heuvelland via 17 uitgewerkte autoroutes, fietsroutes, wandelingen die je langs alle top bezienswaardigheden brengt, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Ieper: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Meer info & Veelgestelde vragen over de Westhoek

Ja de reisgids Westhoek autoroute is gratis te downloaden via deze link. Geef je e-mail adres in en je ontvangt onze printbare reisgids in PDF formaat met alle toeristische informatie binnen de 5 minuten in je mailbox.

Nog op zoek naar een leuk hotel of B&B in de Westhoek om te overnachten? Dan hebben we voor jou een mooie selectie gemaakt van de leukste hotels en B&B's, deze kan je via deze link bekijken en direct boeken.

Wil je graag een daguitstap/tour maken in de Westhoek of dé top bezienswaardigheden bezoeken? Dan raden we je aan om je tickets tijdig online te bestellen via deze link. Zo kan je binnen zonder wachten en ben je zeker van je toegang.

De Eerste Wereldoorlog werd gezien als de oorlog der oorlogen, en dat zorgde voor een heftige oorlog met een bijzonder hoog aantal slachtoffers. In dit artikel lees je alles over de slagvelden en begraafplaatsen in de Westhoek.

Je kan deze dan ook ontdekken aan de hand van onze auto-, wandel- en fietsroutes door de WesthoekZo ontdek je alle belangrijke plaatsen uit de Eerste Wereldoorlog.


De Westhoek is een mooie omgeving om een gezellige wandeling of fietstocht te maken. Om het voor jou iets makkelijker te maken, hebben wij alvast de leukste wandel- en fietsroutes voor jou uitgestippeld.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

289 ervaringen

- 20 april 2024 - Jack

Zeer informatief, hartelijk dank

- 24 februari 2024 - Diane

Wij hadden bezoek vanuit Engeland die geïnteresseerd waren in WO I De autoroute was super, alle belangrijkste plaatsen zitten in de route. Onze gasten waren aangenaam verrast en komen nog terug om meer te ontdekken. Dan nemen we een andere route :-) Wij wisten zelf niet dat er zoveel bezienswaardigheden zijn in de Westhoek. Zonder de reisroute was het ons nooit zelf gelukt om zo'n mooie route samen te stellen

- 24 september 2023 - Lea Blomme

Heel interessante, volledige reisgids. De plannetjes en de uitleg zijn heel duidelijk. We hebben genoten van onze 3-daagse reis naar de Westhoek.

- 24 oktober 2022 - Johan Pekel

Zeer bruikbaar. Klopte precies en dat is prettig als toerist. Indrukwekkend en mindblowing als je ziet en leest wat er allemaal heeft plaats gevonden tijdens WOI

- 5 oktober 2022 - Monica Vercammen

Fantastische reisgids. Ik heb alles gelezen via deze gids terwijl ik met een groep Esperantisten in de stad was. Ik verstond Nijs van hun gids maar was zelf goed gedocumenteerd met jullie gids!!

Gratis reisgids Westhoek downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?