FB

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper in het teken van WOI

Download autoroute Ieper

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper in het teken van WOI

2 626 x gedownload218 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Ieper
  • Eindpunt: Grote Markt, Ieper
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 29,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Ieper

Volg route op kaart met GPS-tracker

Sart in Ieper (In Flanders Fields Museum) en kom langs Tyne Cot Cemetery, Memorial Museum Passchendaele en Ypres Salient

De Westhoek is bezaaid met begraafplaatsen, monumenten en musea in verband met de Eerste Wereldoorlog. Met de 100-jarige herdenking van 2014-2018 kregen veel herdenkingsplaatsen een opfrisbeurt, uitbreiding of restyling. Met deze korte autoroute in en rond Ieper brengen we je langs een grote verscheidenheid aan herinneringsplaatsen.

Starten doe je in Ieper met het vernieuwde In Flanders Fields Museum. Dan volgt een kleine bijzondere begraafplaats en een herdenkingsmonument.
In Passendale brengen we je tot het Tyne Cot Cemetery inclusief Bezoekerscentrum. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 heeft twee unieke belevingsmomenten voor je in petto.

Terugrijden doe je via een grote Franse begraafplaats. Met zo'n 30 kilometer op de teller heb je ruimschoots de tijd om alles rustig te bezichtigen en te beleven.

Ieper autoroute

Autoroute Ieper in teken van WOI downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Ieper: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Niet te missen langs of naast deze autoroute

Het heeft veel voorbereiding gevraagd maar het kunstwerk is zeer geslaagd. Die 600.000 beeldjes stellen de slachtoffers voor uit de Eerste Wereldoorlog die hier op Belgische grondgebied gevallen zijn. De beeldjes zijn geplaatst op het niemandsland dat nu middenin het Provinciaal domein De Palingbeek ligt. Let op, deze opstelling is slechts tijdelijk en kan je nog gratis bezoeken tot 11 november 2018. Tegelijkertijd is er ook een korte poëziewandeling uitgezet, rond een krater van de ondergrondse oorlog, bekijk de fotoreportage van de poëziewandeling 'Ode aan de War Poets'. Meer informatie en hoe je er best komt kan je lezen in de gratis download van deze autoroute. Nog meer impressiebeelden van deze expo, CWXRM, vind je op deze site.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

218 ervaringen

- 8 maart 2019 - Willy Jansens

Alles oke

- 5 maart 2019 - R.Kruller

Deze reisgids was een volledige hulp bij ons bezoek aan Ieper en heb daarom geen op of aanmerkingen. Vriendelijk groetend, R.Kruller

- 26 februari 2019 - Derreck

Hoewel ik de route nog moet rijden ziet hij er op papier goed uit. Begrijpelijk en leesbaar en verteld ons veel over de geschiedenis.

- 18 februari 2019 - nathalie

da's een duidelijke handige autoroute. waarvoor dank !!

- 10 februari 2019 - hubersmeets

Geweldig super

Autoroute Ieper in teken van WOI downloaden

Download autoroute Ieper

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?