Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper in het teken van WOI

Download autoroute Ieper

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper in het teken van WOI

8 357 x gedownload273 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Ieper
  • Eindpunt: Grote Markt, Ieper
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 29,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Ieper

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
3 dagen Ieper, hotel 3* incl. ontbijtbuffet en museumticket

3 dagen Ieper, hotel 3* incl. ontbijtbuffet en museumticket

Het Hotel Albion *** in Ieper ligt pal in het centrum en is een ideale locatie om de Westhoek te verkennen. Inclusief ontbijtbuffet, ticket In Flanders Fields Museum en gebruik van de fietsenstalling (optioneel fietshuur).

Start in Ieper en kom langs Tyne Cot Cemetery, Memorial Museum Passchendaele en Ypres Salient

De Westhoek is bezaaid met begraafplaatsen, monumenten en musea in verband met de Eerste Wereldoorlog. Met de 100-jarige herdenking van 2014-2018 kregen veel herdenkingsplaatsen een opfrisbeurt, uitbreiding of restyling. Met deze korte autoroute in en rond Ieper brengen we je langs een grote verscheidenheid aan herinneringsplaatsen.

Starten doe je in Ieper met het vernieuwde in Flanders Fields Museum. Dan volgt een kleine bijzondere begraafplaats en een herdenkingsmonument. In Passendale brengen we je tot het Tyne Cot Cemetery inclusief Bezoekerscentrum. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 heeft twee unieke belevingsmomenten voor je in petto.

Terugrijden doe je via een grote Franse begraafplaats. Met zo'n 30 kilometer op de teller heb je ruimschoots de tijd om alles rustig te bezichtigen en te beleven.

Wil je graag de Westhoek verkennen? Boek een verblijf van enkele dagen in Hotel O in Ieper. Ideaal voor een mid-week of verlengd weekend. Het hotel is centraal gelegen en ideaal om de streek te ontdek, zowel te voet, met de auto als met de fiets. Info en prijzen hier.

Ieper autoroute

Autoroute Ieper in teken van WOI downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Ieper: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Meer info & Veelgestelde vragen over de Westhoek

Ja de reisgids Westhoek autoroute is gratis te downloaden via deze link. Geef je e-mail adres in en je ontvangt onze printbare reisgids in PDF formaat met alle toeristische informatie binnen de 5 minuten in je mailbox.

Nog op zoek naar een leuk hotel of B&B in de Westhoek om te overnachten? Dan hebben we voor jou een mooie selectie gemaakt van de leukste hotels en B&B's, deze kan je via deze link bekijken en direct boeken.

Wil je graag een daguitstap/tour maken in de Westhoek of dé top bezienswaardigheden bezoeken? Dan raden we je aan om je tickets tijdig online te bestellen via deze link. Zo kan je binnen zonder wachten en ben je zeker van je toegang.

De Eerste Wereldoorlog werd gezien als de oorlog der oorlogen, en dat zorgde voor een heftige oorlog met een bijzonder hoog aantal slachtoffers. In dit artikel lees je alles over de slagvelden en begraafplaatsen in de Westhoek.

Je kan deze dan ook ontdekken aan de hand van onze auto-, wandel- en fietsroutes door de WesthoekZo ontdek je alle belangrijke plaatsen uit de Eerste Wereldoorlog.


De Westhoek is een mooie omgeving om een gezellige wandeling of fietstocht te maken. Om het voor jou iets makkelijker te maken, hebben wij alvast de leukste wandel- en fietsroutes voor jou uitgestippeld.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

273 ervaringen

- 16 januari 2022 - Eric Messiaen

Zeer goede gids ben maar juist begonnen Maar al veel geleerd

- 19 oktober 2021 - Stef Opsteeg

Mooie route erg duidelijk ga hem zeker gebruiken

- 11 oktober 2021 - Eeckhoudt Guido

Zeer goede info, er valt niets op aan te merken, thx.

- 23 augustus 2021 - brundel

een fijne brochure. Een mogelijke verbetering is: Niet alle adressen van de locaties staan in de brochure deze kunnen misschien worden aangevuld. Tijdens het rijden van de route hadden we op een aantal locaties last van verkeerswerkzaamheden deze zijn tijdelijk en hoeven uiteraard niet vermeld te worden. .

- 3 juni 2021 - Boeykens Dirk

Was super leuk, zeker de moeite waard!

Autoroute Ieper in teken van WOI downloaden

Download autoroute Ieper

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?