FB

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper in het teken van WOI

Download autoroute Ieper

Eerste Wereldoorlog: autoroute rond Ieper in het teken van WOI

1 790 x gedownload203 ervaringen
  • Startpunt: Grote Markt, Ieper
  • Eindpunt: Grote Markt, Ieper
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 29,0 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Ieper

Volg route op kaart met GPS-tracker

Sart in Ieper (In Flanders Fields Museum) en kom langs Tyne Cot Cemetery, Memorial Museum Passchendaele en Ypres Salient

De Westhoek is bezaaid met begraafplaatsen, monumenten en musea in verband met de Eerste Wereldoorlog. Met de 100-jarige herdenking van 2014-2018 kregen veel herdenkingsplaatsen een opfrisbeurt, uitbreiding of restyling. Met deze korte autoroute in en rond Ieper brengen we je langs een grote verscheidenheid aan herinneringsplaatsen.

Starten doe je in Ieper met het vernieuwde In Flanders Fields Museum. Dan volgt een kleine bijzondere begraafplaats en een herdenkingsmonument.
In Passendale brengen we je tot het Tyne Cot Cemetery inclusief Bezoekerscentrum. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 heeft twee unieke belevingsmomenten voor je in petto.

Terugrijden doe je via een grote Franse begraafplaats. Met zo'n 30 kilometer op de teller heb je ruimschoots de tijd om alles rustig te bezichtigen en te beleven.

Ieper autoroute

Autoroute Ieper in teken van WOI downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Ieper: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Niet te missen langs of naast deze autoroute

Het heeft veel voorbereiding gevraagd maar het kunstwerk is zeer geslaagd. Die 600.000 beeldjes stellen de slachtoffers voor uit de Eerste Wereldoorlog die hier op Belgische grondgebied gevallen zijn. De beeldjes zijn geplaatst op het niemandsland dat nu middenin het Provinciaal domein De Palingbeek ligt. Let op, deze opstelling is slechts tijdelijk en kan je nog gratis bezoeken tot 11 november 2018. Tegelijkertijd is er ook een korte poëziewandeling uitgezet, rond een krater van de ondergrondse oorlog, bekijk de fotoreportage van de poëziewandeling 'Ode aan de War Poets'. Meer informatie en hoe je er best komt kan je lezen in de gratis download van deze autoroute. Nog meer impressiebeelden van deze expo, CWXRM, vind je op deze site.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

203 ervaringen

- 10 september 2018 - Alain

Prima basis om een WOI daguitstap te plannen. Wij hebben het wat aangepast in functie van onze Canadese bezoekers (Hill 62 en the Brooding Soldier) maar al een idee hebben van een toer maakte het zeker makkelijker

- 31 augustus 2018 - Martine De Maré

We hebben met uw reisgids een mooie dag beleefd Goeie tip ivm het parkeren in Ieper ( Minneplaats )

- 30 augustus 2018 - Peter

We hebben er heel fijn gebruik van gemaakt. Het enige nadeel was dat er op een gegeven moment een update kwam. Dus die hebben we toen gedownload en ineens stonden er allerlei andere routes in de app. Terwijl we nog bezig waren met de eerste routes. dat vonden we een beetje storend. Maar we vinden het erg mooi om te zien wat er allemaal voor mogelijkheden zijn om via de apps de historie te volgen

- 24 augustus 2018 - Moris Rie

De autoroute rond Ieper heeft me heel goed geholpen. Ik ben overal waar ik naar toe wilde rijden, aangekomen zonder problemen. Deze autoroute bewaar ik voor mijn volgend verblijf in Ieper.

- 21 augustus 2018 - Linda De Wael

Is van nut geweest.

Autoroute Ieper in teken van WOI downloaden

Download autoroute Ieper

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?