Autoroute Westhoek: van Veurne tot Poperinge

Volledige reisgids kopen voor € 10

Autoroute Westhoek: van Veurne tot Poperinge

  • Startpunt: Grote Markt, Veurne
  • Eindpunt: Grote Markt, Poperinge
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 78 km
  • Duur: 8 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Westhoek

Volg route op kaart met GPS-tracker

Autoroute en motorroute Westhoek: van Veurne tot Poperinge

Deze autoroute en motorroute doorheen het prachtige landschap van de Westhoek brengt je langs unieke bezienswaardigheden. Het aanbod is zo groot dat je keuzes zal moeten maken. We starten met een verkenning van Veurne en rijden dan dwars door de Moeren, een land gewonnen op de zee.

Wil je nog meer ontdekken over de Westhoek? Lees dan onze uitgebreide blogs.

Dan komen we terecht in de regio van Bachten de Kupe met het Openluchtmuseum in Izenberge. Verder brengt deze autoroute je langs het kasteel van Beauvoorde, de prachtige kerk van Lo en zeker niet te versmaden de abdij van Westvleteren, beroemd voor zijn trappistenbier. Je hebt daar de gelegenheid om een natuurwandeling te doen en/of te genieten van een trappist al dan niet met paterskaas. Lees nog meer over de streekproducten uit de Westhoek.

Dit is de enige plaats waar je een trappist van Westvleteren kan kopen. We rijden dan nog door smalle straten naar het kunstdorp Watou om te eindigen op de Grote Markt van Poperinge.

Boek je tickets alvast online! Zo ben je zeker van je toegang en kan je lange wachtrijen aan de ingang vermijden. Bekijk alvast de tours en excursies in de Westhoek op GetYourGuide.

Ook nog geen verblijf tijdens je rondreis? Geen probleem! Bekijk onze favoriete hotels en B&B's in de Westhoek en maak je vakantie compleet!

Westhoek & Heuvelland

Gratis rondreis Westhoek downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Westhoek en Heuvelland

Ontdek de Westhoek & Heuvelland via 17 uitgewerkte autoroutes, fietsroutes, wandelingen die je langs alle top bezienswaardigheden brengt, maar ook minder bekende plekken laten zien. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Westhoek: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

270 ervaringen

- 23 mei 2023 - berlinda

heel blij met de info die we kregen, wij verbleven 4 dagen in Ieper Mooie uitstappen gedaan, met de autoroute Westhoek .....een aanrader. Merci voor alle mooie routes die we al mochten ontvangen

- 11 april 2023 - Veronique LOETERS

Reisroutes is de laatste jaren onze favoriete website. Je vindt er van alle uithoeken van België en Europa heel veel interessante informatie. De stadswandelingen zijn steeds tot in de puntjes uitgestippeld. Bedankt!

- 12 februari 2023 - Kees van der Valk

Met onze cabrio club maken wij 4x per jaar en rit in Nederland. Deze zomer gaan wij een rit maken in België precies in de Westhoek dus informatie komt goed van pas voor ideeën!!

- 21 januari 2023 - Pascale Beernaert

Zéér mooi gids met mooie beschrijvingen van verschillende bezienswaardigheden inde verschillende dorpen/steden. Aangezien ik grote fan ben van de Westhoek en Heuvelland staat dit zeker op mijn to do lijst! Pascale

- 11 december 2022 - christel pieters

Superknap dossier!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?