Waar overnachten in de Westhoek? 13 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Westhoek? 13 x van goedkoop tot luxe (update 2024)

9 november 2022 in Westhoek0 reacties

Overzicht van de leukste verblijven in de Westhoek

Tijdens je bezoek aan de charmante Westhoek heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Westhoek!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. B&B In ’t Stille Weg (Heuvelland)

Neem gerust je tijd om Heuvelland op een ontspannen tempo te ontdekken en boek je een paar nachten bij B&B In ’t Stille Weg in Kemmel, een keurig opgeknapte boerderij te midden van de Vlaamse velden. In de verte domineert de majestueuze Kemmelberg de golvende horizon, terwijl in de andere richting de torens van Ieper een oogje in het zeil houden. Hier kom je werkelijk helemaal tot rust. De fluisterende stilte wordt slechts af en toe eens doorbroken door het gebalk van de huisezel of door een voorbij pruttelende tractor. De B&B heeft zijn naam dus absoluut niet gestolen. Meer info en boeken

  1. GLUK vakantiehuis (Zonnebeke)

Kom overnachten in deze vakantiewoning GLUK in Zonnebeke, je kan er genieten van luxe, design en rust. Dit authentiek genoveerde plattelandshuis beschikt over een zwembad, elke slaapkamer beschikt over een eigen badkamer en je kan je volledig ontspan in de sauna.

Vanuit vakantiewoning GLUK kan je perfect op verkenning in de Westhoek, Heuvelland of zelfs naar de Belgische kust. In dit vakantiehuis kan je overnachten met 17 personen. Meer info en prijzen

  1. De Heerlyckheid (Ieper)

Op een steenworp van de Menenpoort en het In Flanders Fields Museum vind je het Pension De Heerlyckheid. Op een rustige locatie biedt dit pension aangename, comfortabele kamers met uitzicht op de stad en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten. Er wordt dagelijks een ontbijt geserveerd en in het restaurant kan je genieten van huisgemaakte maaltijden. Meer info en boeken.

  1. Vakantiewoning Barak de Vinck

Barak de Vinck is een alternatieve vakantiewoning mét een bijzonder verhaal. Net na de Eerste Wereldoorlog bouwde Baron Gaston de Vinck een betonnen noodbarak om zijn familie bij de terugkeer uit Frankrijk onder te brengen. Exact 100 jaar later werd de barak van Baron de Vinck gerestaureerd en nu kan je er logeren in de sfeer van toen.

De eigenaars van de barak zijn ook de uitbaters van het Hooge Crater Museum, een privémuseum over WOI. Met de plannen en archiefstukken van familie de Vinck, zijn ze er in geslaagd om er een prachtige restauratie van te maken.

Spreekt het jou aan om even te leven als 100 jaar geleden? Boek dan nu vakantiewoning Barak de Vinck en wordt met maximaal 4 personen terug gekatapulteerd naar 1919.

  1. Slaap in een kerk in Duiksmuide (vakantiehuis)

Vakantiehuis Bed & Bar Tolomeus ligt in Diksmuide, op 1,1 km van de IJzertoren, en biedt accommodatie met een bar, gratis WiFi, een gedeelde keuken en een gemeenschappelijke lounge. Het vakantiehuis heeft 6 slaapkamers, 2 badkamers, beddengoed, handdoeken, een flatscreen-tv met kabelzenders, een eethoek, een volledig uitgeruste kitchenette en een terras met uitzicht op de tuin. Ooit ook al eens willen overnachten op een bijzondere plek? Dan is dit vakantiehuis in een kerk de ideale keuze. Meer info en prijzen.

  1. 'T Klein Gewin (Diksmuide)

West-Vlaamse goesting, (h)eerlijk eten en een joviale bediening staan centraal in 'T Klein Gewin. T'klein Gewin is een Bistro met 3 logies gelegen aan de rand van Diksmuide langs de Grote Dijk. Je komt tot rust in dit idyllisch kader en je verblijft in een ruime logie die tevens voorzien is van een kitchenette waar je s'middags of s'avonds een eigen maaltijd kan bereiden.

Doe je het toch liever wat rustiger aan? Dan kan je alsnog in de Bistro en tuin genieten van de lekkere gerechten. Meer info en boeken.

  1. B&B 't Withuis (Diksmuide)

B&B ‘t Withuis is gelegen in het centrum van Diksmuide en biedt accommodatie waar je volledig tot rust kan komen. De comfortabele gastenkamers in het bijgebouw hebben elk een eigen luxueuze badkamer. In het imposante herenhuis vind je de ontbijtruimte waar nog enkele muurtekeningen te vinden zijn van de Tweede Wereldoorlog.

En bij mooi weer kan je altijd even vertoeven op het terras in de mooie tuin waar nog een bunker van de Duitsers is geplaatst. Bed & Breakfast ‘t Withuis is de ideale uitvalsbasis om de charme van Westhoek te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. B&B Presende (Veurne)

Overnachten in B&B Presende is genieten van het landelijk uitzicht in Veurne! De luxekamers, met eigen balkonterras, zijn van alle comfort voorzien en hebben uitzicht op het verwarmde buitenzwembad. Bij mooi weer kan er buiten op het terras ontbeten worden, met zicht op de velden. En na een zware dag, kan je altijd ontspannen in de welness met een infraroodsauna. Meer info en boeken.

  1. Romantik Hotel Manoir Ogygia (Poperinge)

Aan de rand van Poperinge, ligt het Romantik Hotel Manoir Ogygia dat gevestigd is in een charmant kasteel. Het charmehotel biedt luxekamers waarin de stijl van het kasteel gecombineerd wordt met eigentijdse decoraties. Daarnaast heb je ook een verwarmd buitenzwembad en een wellnessruimte waar je kan genieten van een heerlijke massage.

Het ontbijt wordt in de eetkamer van het Ogygia geserveerd en bestaat onder andere uit vers fruit, vruchtensappen en versgebakken brood. Voor het diner staan er Frans-Belgische gerechten op het menu of je kan gebruikmaken van de zelfbedieningbar bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Hotel De La Paix (Poperinge)

Hotel de la Paix is het ideale startpunt voor een bezoek aan de Westhoek. Onze luxueuze kamers bieden alle comfort voor een zorgeloos verblijf. Sommige kamers hebben een terras op het dak, waar je kan ontspannen en genieten van de zon. Een streekbier (of meerdere) kan je proeven in het bierhuis en genieten van lokale topgerechten kan in het Restaurant de la Paix! Het restaurant staat in de buurt gekend om zijn heerlijke streekgerechten! Meer info en boeken.

  1. B&B Clogher Farm (Poperinge)

B&B Clogher Farm in Poperinge biedt kamers met uitzicht op de tuin. Elke kamer heeft een eigen badkamer en is volledig uitgerust met een douche en een haardroger. Gasten van B&B Clogher Farm kunnen genieten van een ontbijtbuffet. Hier overnacht je in een authentieke West-Vlaamse hoeve. Meer info en boeken.

  1. Casa Sophia (Poperinge)

Casa Sophia, een vakantiehuisje in Zuiderse stijl! Op deze manier kan je gemakkelijk tot rust komen ver weg van alle drukte. Casa Sophia ligt midden in een oase van groen, pal aan het Bardelenbos en mooi uitgestrekte velden net aan de rand van het landelijke Krombeke nabij Poperinge. Vanuit de moderne slaapkamer kan je dan ook op het dakterras genieten van een prachtig vergezicht. Ontbijten doe je op een van de vier buitenterassen en daarna neem je een frisse duik in het aanpalende privézwembad.

Het ligt aan de Hoppelandroute en een prachtige fiets- en wandelknooppunt route. Meer info en boeken.

  1. Oud Gemeentehuis (Poelkapelle)

Zoals de naam het al doet vermoeden, is het hotel Oud Gemeentehuis gevestigd in een gerenoveerd gemeentehuis. Het hotel biedt zeer moderne en stijlvol ingerichte kamers ter beschikking in het Poelkapelle, op 15 minuten rijden van Ieper. In de gezellige Brasserie kan je heerlijk genieten van met zorg gecreëerde, ambachtelijk gerechten.

Ontdek hier zeker ook de speciale, verkoelende Belgische bieren uit de ambachtelijke streekbrouwerijen. Je hebt keuze uit maar liefst 30 verschillende bieren die je bij mooi weer kan laten serveren op het terras. Naast dit alles, vind je hier ook een privéterras, een jeu-de-boulesveld, een dartbord en een pingpongtafel. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in de Westhoek met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan de Westhoek? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Westhoek & Heuvelland met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Westhoek.

Westhoek & Heuvelland

Gratis reisgids Westhoek downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?