FB

Het land van Arras - autoroute

Het land van Arras - autoroute

1 262 x gedownload77 ervaringen
  • Startpunt: Place du Maréchal Foch, Arras,
  • Eindpunt: Rue d'Erchin, Lewarde
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 70 km
  • Duur: 6 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Arras 3 dagen in hotel *** inclusief ontbijtbuffet

Arras 3 dagen in hotel *** inclusief ontbijtbuffet

Hotel de l'Univers *** in Arras is gehuisvest in een vroeger jezuïtenklooster. Het restaurant heeft een uitstekende naam (half pension mogelijk). Ontbijtbuffet steeds inbegrepen.

Arras en Pays d'Artois autoroute

We geven je twee routes: een stadswandeling in Arras en een autoroute doorheen het land van Arras. Starten doen we evenwel in het unieke en hedendaagse mijnmuseum in Lewarde. Arras, Atrecht in het Nederlands, heeft een onmiskenbare Vlaamse bouwstijl maar dat is niet het enige dat je tijdens deze veelzijdige wandeling zal opvallen. De autoroute staat in het teken van de Eerste Wereldoorlog maar brengt je eveneens naar de mooiste uitzichtspunten in het noordelijk deel van het land van Arras. Bij mooi weer zijn de panorama's onvergetelijk maar dat zijn ook de historische gebeurtenissen van deze streek.

Herinner de Groote Oorlog

We hebben heel wat routes en wandelingen die herdenkingsplaatsen aandoen van de Eerste Wereldoorlog. We brengen je naar de Westhoek met Ieper als centrale vertrekplaats. Je reist naar Noord-Frankrijk met Arras en Amiens als belangrijkste steden. Iets meer zuidelijker is er tenslotte Verdun. Alle informatie en downloads.

Land van Arras

Gratis rondreis Land van Arras downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Land van Arras: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

77 ervaringen

- 26 augustus 2018 - dominique Gykiere

Het is een zeer handige, praktische en duidelijk toelichting op allemaal mogelijk is in Arras en ook een beetje omgeving. We kunnen het zeker gebruiken als vertrekpunt om onze tweedaagse in Arras voor te bereiden met de Cultuurkring Obekin van Mariakerke (Oostende). Dank voor die hulp. groeten Dominique Gykiere (medebestuurder)

- 26 augustus 2018 - André Van de Vyver

Zeer goede en bondige samenvatting van de regio.

- 2 augustus 2018 - Odette Van Hamme

Echt een Frans gevoel hadden wij een goed document en verrassend was fijn , dank daarvoor....

- 1 augustus 2018 - De Bus Marie

De autoroute is zeer goed samengesteld, ik kijk er naar uit naar deze driedaagse;

- 24 juli 2018 - Yvonne en Freek

We hebben de reis in drie dagen gedaan tijdens de droge zomermaanden van 2018. Van de vele goeie tips de meeste gedaan. De rondleiders in de mijnen en de Carriere Wellington deden hun uiterste best ons in het Engels uitleg te geven. Naast de audio in het Nederlands. Heel vriendelijk. De stadswandeling was interessant, hoewel Arras buiten het centrum wel wat opknapbeurten nodig heeft. Onze standplaats was camping La Paille Haute in Boiry-Notre-Dame, vanwaar een prachtige fietsroute van 15 km ons langs de Scarpe naar Arras voerde. Drie geweldige dagen. Bedankt!

Gratis rondreis Land van Arras downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?