FB

Land van Saint-Omer

Land van Saint-Omer

844 x gedownload18 ervaringen
  • Startpunt: Cassel, France
  • Eindpunt: Eperlecques, France
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 71 km
  • Duur: 3 dagen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Autoroute en motorroute Saint-Omer langs bezienswaardigheden Saint-Omer

Een driedaagse reis met een enorme variatie in activiteiten en zeer weinig verplaatsingen. Saint-Omer ligt niet ver van de Belgische grens en is dan ook ideaal voor een weekendje weg. We starten op een heuvel in Cassel met een wandeling om dan een bezoek te brengen aan de stad Saint-Omer. Een korte wandeling laat je kennismaken met de geschiedenis, culturele rijkdom en een prachtig groen park pal in het centrum van Saint-Omer. Op een paar kilometer ligt de kristalfabriek Cristal d'Arques die je kan bezoeken. Aan de andere kant van de stad maak je een boottocht op de Clairmarais, een uniek natuurgebied dat bestaat uit moerassen met watergangen. In de nabije omgeving van Saint-Omer liggen er twee musea over de vliegende bommen van de Tweede Wereldoorlog: La Coupole en Eperlecques.

Land van Saint-Omer

Gratis rondreis Land van Saint-Omer downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Land van Saint-Omer: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

18 ervaringen

- 22 augustus 2017 - Robert RIMEZ

Ik gebruik de documentatie voor het organiseren van privé-reizen en reizen met een groep vrienden of kennissen.De tips zijn altijd interessant, mooie wandelingen!

- 8 augustus 2017 - Herman Jan

Als regelmatige bezoeker van 'Den Nord', kan ik al op voorhand opmaken dat deze route degelijk opgesteld is. De 'basis' Casselberg is meer dan de moeite om te bezoeken. Liefhebbers van boswandelingen kunnen hun hartje ophalen in het bos van Clairmarais. langs de weg in het bos richting "Étang d'Harcelles" zijn talrijke picknick tafels en banken geplaatst (korte wandelus rond het meer, hoofdzakelijk paden in ruitmotief in de rest van het bos). Een pluim voor het team van "Euroroutes"!

- 1 augustus 2017 - freddy

Vooraleer naar saint omer te rijden, cassel bezocht. Dit stadje is de moeite waard om te bezoeken (volg eveneens de aanbevolen wandeling in het reisroutes mapje). Zeker iets gaan eten/drinken in het oudste estaminent (zalige inrichting van het pand op de 1e verdieping en prachtig vergezicht). De wandeling in saint omer is perfect, eerst de aanbevolen wandeling gevolgt en doordat het stadje klein is daarna zelf op avontuur geweest. Voor de bloemenliefhebbers zeker de jardin public bezoeken. Op naar de volgende trip met de reisroutes informatie in de hand.

- 8 juni 2017 - Catherine

We hebben slechts deeltje van de route gedaan. Cassel hebben we enkel vlug gestopt op weg naar Saint-Omer, gezellig stadje om iets te drinken en te kuieren. Cristal d'Arques niet kunnen bezoeken want volgeboekt, dus op voorhand boeken is de boodschap. Clairmarais boottocht was op voorhand geboekt, best druk tijdens hemelvaartsweekend. Aangezien het mooi weer was naar Blockhaus Eperlecques geweest aangezien rondleiding doorgaat meestal buiten, heel interessant zelf voor onze 13 en 11 jarige. Vergeet zeker niet te lunchen in Le Moulin De Mombreux te Lumbres, prachtige locatie, vriendelijke uitbaters, was een vondst in het toeristisch boekje die we hadden opgepikt van de dienst in Saint-Omer.

- 4 augustus 2015 - Van Overbeke Christiane

Ons reistraject begon in Bergues, waar ze de hilarische film "les ch'tis" gemaakt hebben. Het isbest wel een leuke stad, we hadden eigenlijk iets veel kleiners verwacht en na een wandeling van ong 1,5u rond de stadswallen, hebben we op de markt lekker bouchot mosselen gegeten. Daarna verder naar La Coupole, een onderaards complex in de Franse gemeente Helfaut, vijf km ten zuiden van St Omer. We parkeerden onze auto op de gratis parking dicht bij het centrum en deden dan de mooie stadswandeling in St Omer, de kathedraal is ondertussen al mooi opgeknapt. La Sapinière in Wisques was een ideale overnachting, de eerste avond daar gegeten en kan aan iedereen aangeraden worden! prijs kwaliteit dik in orde! S' anderdaags naar de Clairmarais, met ons vieren een elektrische boot gehuurd, picnic mee en onder een stralende zon de ganse dag genoten! Met het plannetje dat we meekregen was zalig om in die wirwar van waterweggetjes rond te varen, er waren drie aanlegplaatsen voorzien. S' avonds gingen eten op de mooie markt van St Omer in La Terrasse die een label gekregen had voor kwaliteit! Terecht vonden wij, geen hoge prijzen en prachtige borden! Terug naar huis namen we de route langs de opaalkust, die eigenlijk meer dan de moeite is. Een mooie ervaring op een boogscheut van onze achterdeur!!

Gratis rondreis Land van Saint-Omer downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?