FB

Land van Saint-Omer

Land van Saint-Omer

1 033 x gedownload21 ervaringen
  • Startpunt: Cassel, France
  • Eindpunt: Eperlecques, France
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 71 km
  • Duur: 3 dagen
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Saint-Omer 3 dagen in kasteelhotel *** in half pension

Saint-Omer 3 dagen in kasteelhotel *** in half pension

Hotel Château Tilques*** nabij Saint-Omer, Noord-Frankrijk, biedt romantische kamers in een 19de-eeuws kasteelgebouw. Verblijf inclusief half pension en gebruik van overdekt zwembad.

Autoroute en motorroute Saint-Omer langs bezienswaardigheden Saint-Omer

Een driedaagse reis met een enorme variatie in activiteiten en zeer weinig verplaatsingen. Saint-Omer ligt niet ver van de Belgische grens en is dan ook ideaal voor een weekendje weg. We starten op een heuvel in Cassel met een wandeling om dan een bezoek te brengen aan de stad Saint-Omer. Een korte wandeling laat je kennismaken met de geschiedenis, culturele rijkdom en een prachtig groen park pal in het centrum van Saint-Omer. Op een paar kilometer ligt de kristalfabriek Cristal d'Arques die je kan bezoeken. Aan de andere kant van de stad maak je een boottocht op de Clairmarais, een uniek natuurgebied dat bestaat uit moerassen met watergangen. In de nabije omgeving van Saint-Omer liggen er twee musea over de vliegende bommen van de Tweede Wereldoorlog: La Coupole en Eperlecques.

Land van Saint-Omer

Gratis rondreis Land van Saint-Omer downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Land van Saint-Omer: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

21 ervaringen

- 6 oktober 2018 - Katia Hemeryck

Goede en volledige reisgids....Prima!

- 23 augustus 2018 - Rudy Scholliers

Een interessante stad met een boeiende geschiedenis zeker voor Vlaanderen.

- 1 augustus 2018 - Johan Deckers

Ik heb de stadswandeling gedaan. De gids geeft op een beknopte en duidelijke manier de wandelroute aan en wat korte info. Met praktische tips voor oa. het gratis parkeren is dit duidelijk een heel leuke manier om een stadje te bezoeken. Bedankt.

- 22 augustus 2017 - Robert RIMEZ

Ik gebruik de documentatie voor het organiseren van privé-reizen en reizen met een groep vrienden of kennissen.De tips zijn altijd interessant, mooie wandelingen!

- 8 augustus 2017 - Herman Jan

Als regelmatige bezoeker van 'Den Nord', kan ik al op voorhand opmaken dat deze route degelijk opgesteld is. De 'basis' Casselberg is meer dan de moeite om te bezoeken. Liefhebbers van boswandelingen kunnen hun hartje ophalen in het bos van Clairmarais. langs de weg in het bos richting "Étang d'Harcelles" zijn talrijke picknick tafels en banken geplaatst (korte wandelus rond het meer, hoofdzakelijk paden in ruitmotief in de rest van het bos). Een pluim voor het team van "Euroroutes"!

Gratis rondreis Land van Saint-Omer downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?