FB

Bloesemroute 2018 Haspengouw, ontdek de bloesemstreek Limburg

Bloesemroute 2018 Haspengouw, ontdek de bloesemstreek Limburg

2 043 x gedownload256 ervaringen
  • Startpunt: Begijnhof 8, Sint-Truiden
  • Eindpunt: Boomgaardenstraat, Sint-Truiden
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 66 km
  • Duur: 1 dag
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Gedeeltelijk toegankelijk
  • Toeristische dienst Limburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

5 routes langs kastelen, bloesems en pittoreske dorpjes uit de serie Katarakt (Limburg)

Deze bloesemroute door het Haspengouwse land laat je de bloesemstreek verkennen via 2 rustige luswandelingen. Het ene moment stap je te midden de fruitboomgaarden, een ander moment kom je in charmante ‘fruitdorpjes’ als Mettekoven, Gelmen en de historisch rijke stadjes Zoutleeuw en Borgloon.
Wat overal meteen opvalt? De gastvrijheid van de Limburger.

Met een korte fietsroute, die desgewenst kan uitgebreid worden, fiets je bijna letterlijk tussen het fruit, kom je in prachtige stukjes natuur, leiden we je langs 2 brouwerijen, het natuur- en recreatiepark het Vinne en de gravenstad Borgloon.

Een stadsbezoek aan Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw, met talrijke monumentale schatten als het stadhuis, de Abdijtoren, de begijnhofsite, de vele kerken, … kan je inlassen wanneer je ook maar wilt.

De autoroute kan opgevat worden als een verbinding tussen de twee luswandelingen, het kasteel Hex en het centrum van Sint-Truiden.

Ondertussen geniet je van de prachtige natuur, de bloesems (april-mei), de boomgaarden, het monumentale verleden en het vele lekkers. Je merkt het, Haspengouw biedt véél, heel veel. Tijd om je tanden erin te zetten.

Haspengouw

Gratis rondreis Haspengouw downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Haspengouw: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

256 ervaringen

- 22 november 2018 - Karina kaesen

Deze is dik in orde en afgewerkt.

- 28 oktober 2018 - Jan Rymenams

Erg goeie brochure die een mooi beeld geeft van wat je in Haspengouw kan verwachten. Heb ik eigenlijk nodig vor volgend jaar, maar geeft me nu al een goed beeld om te kunnen plannen.

- 26 oktober 2018 - Eugène Piette

Enkele jaren geleden liep ik deze route. Jullie beschrijving klopt nauwgezet. Omdat dit pad niet overal gemarkeerd was diende je toen de plattegrond aandachtig ter hand te houden. Ik downloadde dit pad omdat ik eind dit jaar mijn jaarlijkse wandeltocht met de D&A-stappers dien te organiseren. Alhoewel jullie wandeling een lentetocht is, wil ik deze in december lopen. Mogelijk krijg je dan andere sfeerbeelden.

- 4 oktober 2018 - Rene Vercauteren

Ik had interesse in de Bloesemroute 2018 Haspengouw omdat ik dacht er een aantal fietsroutes in aan te treffen. Na het downloaden zag ik dat het hoofdzakelijk wandelroutes zijn. ANTWOORD redactie: er zijn 2 fietsroutes in opgenomen. Door de vele (zware) hellingen in de bloesemstreek is dit het maximum dat we kunnen publiceren om het interessant en doenbaar te maken.

- 25 augustus 2018 - ingrid

Heel goede routes, duidelijk uitgestippeld en aangegeven, heerlijk om te fietsen in de bloesemstreek! Een echte aanrader.

Gratis rondreis Haspengouw downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?