FB

Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

Download reisgids Haspengouw

Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

1 357 x gedownload425 ervaringen
  • Startpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Eindpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Deels verharde wegen, 30% onverharde
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk (heuvelachtig)
  • Toerisme Borgloon

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Culinair genieten in Vlaanderen. Geniet van een tongstrelend diner, proef de lekkernijen van de streek en beland veilig onder de wol in een van de vele logeeradresjes in Vlaanderen.

Wandelen in Borgloon: Gratis wandeling door de parel van Haspengouw downloaden

Niet ten onrechte mag Borgloon “parel van Haspengouw” genoemd worden. Dit eeuwenoude stadje vormt één gemeente samen met een twaalftal dorpen, hier en daar verborgen in het omgevende landschap. In dat bijzonder mooie en aangename Haspengouwse landschap kun je het ganse jaar door genieten van een wandeling. Natuurlijke vormen de periodes van bloesems en rijp fruit hoogtepunten, op andere tijdstippen heb je dan weer een beter zicht op de karakteristieke vormen van zowel de fruitbomen als die van het landschap.

Onze vertrekplaats is de kleine deelgemeente Groot-Loon. Deze locatie werd gekozen omdat de eet- en drankgelegenheden dan halfweg de wandelroute liggen en je er gratis kan parkeren. Langs deze wandelroute zijn er geen gelegenheden voor een drankje te kopen, behalve in het centrum van Borgloon. Doordat die drank- en eetgelegenheden nu net halfweg de route liggen hoef je niet te sleuren met drank. Er zijn wel voldoende picknickplaatsen onderweg.

Onderweg kom je ook langs de bijzondere doorkijkkerk "Reading between the lines". Dit kunstwerk uit metalen platen werd gebouwd in 2011 en is van de hand van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Borgloon

Gratis wandeling Borgloon downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Borgloon: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

425 ervaringen

- 11 september 2018 - Linda Fonteyn

een hele mooie wandeling gemaakt in groot-loon met oa doorkijkkerkje

- 12 augustus 2018 - Leen Paesen

De kerk stond op mijn bucket list. En eindelijk, dankzij de schone wandeling van reisroutes werd het een ervaring! Borgloon, te midden van fruitbomen en gelegen in heuvelachtig gebied bezit prachtige wandelpaden. Deze variërende route brengt je langs verrassende elementen in het landschap, met de doorkijkkerk als headliner. Een aanrader!

- 4 augustus 2018 - Lore

Een heel mooie wandeling! Het doorkijkkerkje staat op een plaats met een mooi uitzicht!

- 3 augustus 2018 - Hanna

Een supermooie wandeling!! Ze was bovendien heel duidelijk beschreven, met leuke achtergrondinformatie. Eerder een tip voor mezelf; de volgende keer kan ik beter de wandeling printen want nu moest ik vaak mijn gsm weer boven halen... Maar een volgende keer komt er zeker! ;-)

- 31 juli 2018 - Sarah biesmans

Leuke wandeling, veel te zien en te doen onderweg, zou zeker ook leuk zijn met de kids! Op het einde zijn we wel wat misgelopen en hebben er wat km bijgedaan, maar in zo'n mooie omgeving was dat niet zo erg!

Gratis wandeling Borgloon downloaden

Download reisgids Haspengouw

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?