Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

Download reisgids Haspengouw

Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

4 499 x gedownload488 ervaringen
  • Startpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Eindpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Deels verharde wegen, 30% onverharde
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk (heuvelachtig)
  • Toerisme Borgloon

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Borgloon: Gratis wandeling door de parel van Haspengouw downloaden

Niet ten onrechte mag Borgloon “parel van Haspengouw” genoemd worden. Dit eeuwenoude stadje vormt één gemeente samen met een twaalftal dorpen, hier en daar verborgen in het omgevende landschap. In dat bijzonder mooie en aangename Haspengouwse landschap kun je het ganse jaar door genieten van een wandeling. Natuurlijke vormen de periodes van bloesems en rijp fruit hoogtepunten, op andere tijdstippen heb je dan weer een beter zicht op de karakteristieke vormen van zowel de fruitbomen als die van het landschap.

Onze vertrekplaats is de kleine deelgemeente Groot-Loon. Deze locatie werd gekozen omdat de eet- en drankgelegenheden dan halfweg de wandelroute liggen en je er gratis kan parkeren. Langs deze wandelroute zijn er geen gelegenheden voor een drankje te kopen, behalve in het centrum van Borgloon. Doordat die drank- en eetgelegenheden nu net halfweg de route liggen hoef je niet te sleuren met drank. Er zijn wel voldoende picknickplaatsen onderweg.

Onderweg kom je ook langs de bijzondere doorkijkkerk "Reading between the lines". Dit kunstwerk uit metalen platen werd gebouwd in 2011 en is van de hand van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Onze tip: Ga voor meer dan 1 dag de streek verkennen. Logeer in de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in de buurt. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Borgloon

Gratis wandeling Borgloon downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Borgloon: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

488 ervaringen

- 13 juni 2019 - magda reynders

een van de mooiste routes, we hadden veel zon en mooie fietspaden, ideaal voor een dagje uit, mooier dan in buitenland, aanbevolen voor hen die willen tot rust komen.

- 9 juni 2019 - Jane

Ik heb deze wandeling ondertussen al enkele keren gedaan, steeds met ander gezelschap en in andere seizoenen. Altijd een heel fijne activiteit! Het is aan te raden om je tijd te nemen en dus op tijd te vertrekken omdat er zoveel te zien is onderweg.

- 21 mei 2019 - Claudia.declercq

Een absolute aanrader.. tijdens een korte wandeling heel wat moois gezien in Borgloon.. wandeling goed te doen met kinderen;er is genoeg afwisseling. Top !

- 14 mei 2019 - Christiane Vroonen

Het was een hele mooie wandeling. Maar ik heb toch een kleine opmerking. Bij de tekst onder nummer 2 staat dat de wandelroute je brengt naar een grote weg waar je onderdoor wandelt via een nieuwe passage aan je rechterzijde (ronde kokerbuis). Volgens mij ligt deze passage aan de linkerzijde.

- 12 mei 2019 - Jos

Een hele mooie, landelijke en gevarieerde route met het doorkijkkerkje als toegift. De route wordt bijzonder duidelijk beschreven met een mooie kaart erbij, en de begeleidende tekst geeft goede achtergrondinformatie.

Gratis wandeling Borgloon downloaden

Download reisgids Haspengouw

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?