Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

Wandeling Borgloon, parel van Haspengouw (+ Doorkijkkerk)

37 988 x gedownload566 ervaringen
  • Startpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Eindpunt: Grootloonstraat 102, Groot-Loon
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,1 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Deels verharde wegen, 30% onverharde
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Niet toegankelijk (heuvelachtig)
  • Toerisme Borgloon

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandelen in Borgloon: Gratis wandeling door de parel van Haspengouw downloaden

Niet ten onrechte mag Borgloon “parel van Haspengouw” genoemd worden. Dit eeuwenoude stadje vormt één gemeente samen met een twaalftal dorpen, hier en daar verborgen in het omgevende landschap. In dat bijzonder mooie en aangename Haspengouwse landschap kun je het ganse jaar door genieten van een wandeling. Natuurlijke vormen de periodes van bloesems en rijp fruit hoogtepunten, op andere tijdstippen heb je dan weer een beter zicht op de karakteristieke vormen van zowel de fruitbomen als die van het landschap.

Onze vertrekplaats is de kleine deelgemeente Groot-Loon. Deze locatie werd gekozen omdat de eet- en drankgelegenheden dan halfweg de wandelroute liggen en je er gratis kan parkeren. Langs deze wandelroute zijn er geen gelegenheden voor een drankje te kopen, behalve in het centrum van Borgloon. Doordat die drank- en eetgelegenheden nu net halfweg de route liggen hoef je niet te sleuren met drank. Er zijn wel voldoende picknickplaatsen onderweg.

Onderweg kom je ook langs de bijzondere doorkijkkerk "Reading between the lines". Dit kunstwerk uit metalen platen werd gebouwd in 2011 en is van de hand van architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Onze tip: Ga voor meer dan 1 dag de streek verkennen. Logeer in de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in de buurt. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Wandelboek 2

Gratis wandeling Borgloon downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Borgloon: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

566 ervaringen

- 19 januari 2021 - Eliane Vansieleghem

Zeer mooie en afwisselende wandeling. Niet alleen de natuur maar ook de verborgen pareltjes van Borgloon kan je tijdens deze tocht ontdekken. Als je die wandeling doet op een winterse dag dat het wel droog is maar grijs dan is het niet te druk en kun je toch genieten. Tijdens de bloesemmaand zal het wel heel mooi zijn maar helaas ook zeer druk.

- 16 januari 2021 - Linda De Bie

Het boek is heel mooi, duidelijk. De bijhorende foto's doet een mens direct naar z'n rugzak pakken en op stap gaan. Elke keer weer ontdek ik nieuwe plaatsen en wandelingen een echte uitdaging om naar toe te gaan.

- 11 januari 2021 - delaed tolga

Ik ben er heel blij mee .

- 3 januari 2021 - Ingrid

Zeer mooie gevarieerde wandeling Nog een tip, Borgloon heeft een paar stevige klimmers 😯

- 31 december 2020 - [email protected]

Zeer interessant en allemaal goed gedetailleerd. Besten dank

Gratis wandeling Borgloon downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?