Tongeren: eeuwenoude muren

2 169 x gedownload285 ervaringen
  • Startpunt: Kastanjewal, Tongeren
  • Eindpunt: Kastanjewal, Tongeren
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (soms zwaar)
  • Toeristische dienst Tongeren

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Tongeren, wandelen langs bezienswaardigheden Tongeren met wandelroute

Een wandeling langsheen tweeduizend jaar geschiedenis roept ontzag op voor de activiteiten van de mensen die daartoe bijdroegen, gewild of ongewild. Er werden vaak muren gebouwd in Tongeren. Eerst omheen door de Romeinen. In de middeleeuwen herhaalden de Tongerenaars dat kunstje nog eens. Ook in de 19de eeuw werden er stevige muren gebouwd, maar toen om gevangenen op te sluiten. En in 2009 heeft Tongeren al zijn Galloromeinse schatten ondergebracht in het nieuwe Gallo-Romeins museum om ze beter op te slaan en overzichtelijker te kunnen tonen.

Onze tip: Ga voor meer dan 1 dag de streek verkennen. Logeer in de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in de buurt. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)

Antiekmarkt op zondagmorgen

Reeds vanaf 6 uur 's morgens zijn de eerste standhouders aanwezig en dit tot 13 uur, elke zondag door het jaar. Meer dan 300 standhouders met antiek en brocante (afhankelijk van het weer) en 40 antiekzaken kan je bezoeken. Naast de antiekzaken staan er ook nog standen opgesteld binnen in de sporthal Eburonenhal (Clarissenstraat) en op het eerste verdiep van de parking Julianus (Clarissenstraat). Bij mooi weer staan er standen in de Clarissenstraat en op de Veemarkt, Maastrichterstraat, Leopoldwal en Schiervelstraat. Al deze straten vormen een vierkant en kan je zien op de kaart (bij de dienst toerisme).

Tongeren

Gratis stadswandeling Tongeren downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Tongeren: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

285 ervaringen

- 3 oktober 2019 - Kristien Delannoy

Weeral een duidelijke en mooie route. Van start tot einde voortreffelijk uitgelegd. Reisroutes is een echte aanrader voor wie een stad wil verkennen.

- 2 oktober 2019 - Chris Venner

Stadswandeling was duidelijk en leuk om te lopen.

- 17 september 2019 - Charles Meyers

Het is een mooie wandeling en als men het plan volgt heeft men geen enkel probleem. Spijtig dat er veel bezienswaardigheden waren weggestoken achter kermiskramen, zoals bv op de Grote Markt. Dat laatste is natuurlijk niet altijd.

- 10 september 2019 - Betty Spiessens

Tongeren uitstap was super en zeker de moeite waard. Steeds handige gidsen via jullie site. Al regelmatig met vrienden gebruik van gemaakt. Voor deze gids, op de laatste pagina ontbreekt een stukje tekst. Als je terug naar het station moet … M vr gr, Betty Spiessens

- 9 september 2019 - Jo Vaelen

Mooie wandeling. Goede bewegwijzering. Mooie staf om te bezoeken.

Gratis stadswandeling Tongeren downloaden

Download reisgids Haspengouw

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?