FB

Tongeren: eeuwenoude muren

1 111 x gedownload247 ervaringen
  • Startpunt: Kastanjewal, Tongeren
  • Eindpunt: Kastanjewal, Tongeren
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (soms zwaar)
  • Toeristische dienst Tongeren

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling Tongeren, wandelen langs bezienswaardigheden Tongeren met wandelroute

Een wandeling langsheen tweeduizend jaar geschiedenis roept ontzag op voor de activiteiten van de mensen die daartoe bijdroegen, gewild of ongewild. Er werden vaak muren gebouwd in Tongeren. Eerst omheen door de Romeinen. In de middeleeuwen herhaalden de Tongerenaars dat kunstje nog eens. Ook in de 19de eeuw werden er stevige muren gebouwd, maar toen om gevangenen op te sluiten. En in 2009 heeft Tongeren al zijn Galloromeinse schatten ondergebracht in het nieuwe Gallo-Romeins museum om ze beter op te slaan en overzichtelijker te kunnen tonen.

Antiekmarkt op zondagmorgen

Reeds vanaf 6 uur 's morgens zijn de eerste standhouders aanwezig en dit tot 13 uur, elke zondag door het jaar. Meer dan 300 standhouders met antiek en brocante (afhankelijk van het weer) en 40 antiekzaken kan je bezoeken. Naast de antiekzaken staan er ook nog standen opgesteld binnen in de sporthal Eburonenhal (Clarissenstraat) en op het eerste verdiep van de parking Julianus (Clarissenstraat). Bij mooi weer staan er standen in de Clarissenstraat en op de Veemarkt, Maastrichterstraat, Leopoldwal en Schiervelstraat. Al deze straten vormen een vierkant en kan je zien op de kaart (bij de dienst toerisme).

Tongeren

Gratis stadswandeling Tongeren downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Tongeren: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

247 ervaringen

- 10 december 2018 - Marleen Van Den Berghe

deze wandelingen hebben altijd interessante weetjes !!

- 7 december 2018 - Ron van tongeren

Mooie stad, goede restaurants, leuk winkelen. Komt zeker door de naam

- 4 december 2018 - Arjan Ovaa

Wandelroute door Tongeren was afwisselend, liet stukjes van brede historie zien, was niet te lang/te kort. Kaartje (belangrijk bij wandelroutes) was ook uitstekend leesbaar. M.a.w. prima! En verbeteringen zou ik niet meteen weten.

- 3 december 2018 - Lampaert Marie-Claire

we zijn vorige week maandag geweest en hebben de ganse route gedaan. Een zeer leuke wandeling en ook zeer goed uitgelegd. Enkel door de grote werken die daar al een tijd aan de gang zijn was er geen gratis parking aan het begijnhof. Ook is de straat er niet meer en zijn de trappen ook verdwenen. Hebben dus meerder malen onze weg moeten vragen. Maar we zijn er geraakt en hebben onze tocht afgerond op een terrasje op het pleintje rechtover Ambuirix.

- 1 december 2018 - Jef Peeters

Prachtige dag gehad in Tongeren , eerst de enorme antiekmarkt , daarna het galo-romeinsmuseum ( prachtig!!! ) en een speurtocht onder de basiliek ! hier komen we zeker terug en liefst met iets beter ( fiets) weer !

Gratis stadswandeling Tongeren downloaden

Download reisgids Haspengouw

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?