FB

Tongeren: eeuwenoude muren

1 452 x gedownload255 ervaringen
  • Startpunt: Kastanjewal, Tongeren
  • Eindpunt: Kastanjewal, Tongeren
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,2 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk (soms zwaar)
  • Toeristische dienst Tongeren

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wandeling Tongeren, wandelen langs bezienswaardigheden Tongeren met wandelroute

Een wandeling langsheen tweeduizend jaar geschiedenis roept ontzag op voor de activiteiten van de mensen die daartoe bijdroegen, gewild of ongewild. Er werden vaak muren gebouwd in Tongeren. Eerst omheen door de Romeinen. In de middeleeuwen herhaalden de Tongerenaars dat kunstje nog eens. Ook in de 19de eeuw werden er stevige muren gebouwd, maar toen om gevangenen op te sluiten. En in 2009 heeft Tongeren al zijn Galloromeinse schatten ondergebracht in het nieuwe Gallo-Romeins museum om ze beter op te slaan en overzichtelijker te kunnen tonen.

Antiekmarkt op zondagmorgen

Reeds vanaf 6 uur 's morgens zijn de eerste standhouders aanwezig en dit tot 13 uur, elke zondag door het jaar. Meer dan 300 standhouders met antiek en brocante (afhankelijk van het weer) en 40 antiekzaken kan je bezoeken. Naast de antiekzaken staan er ook nog standen opgesteld binnen in de sporthal Eburonenhal (Clarissenstraat) en op het eerste verdiep van de parking Julianus (Clarissenstraat). Bij mooi weer staan er standen in de Clarissenstraat en op de Veemarkt, Maastrichterstraat, Leopoldwal en Schiervelstraat. Al deze straten vormen een vierkant en kan je zien op de kaart (bij de dienst toerisme).

Tongeren

Gratis stadswandeling Tongeren downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Tongeren: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

255 ervaringen

- 20 maart 2019 - myriam

Wij hebben de wandeling gecombineerd met een bezoek aan de tentoonstelling over Stonehenge. Goede en voor Tongeren volledige wandeling, het was zeer praktisch en dank zij deze wandeling hebben wij op een aangename manier de stad bezocht.

- 18 maart 2019 - christian.canoot

mooie stad prachtig museum 30minuten opgesloten geweest de basiliek op vrijdag avond om 19.00 tijdens muziekles weigerden de deur te openen . Geen verwittiging gekregen tijdens bezoek aan de kerk. Veilig !!!! zeker een 50tal lln en bezoekers. Wat bij een elektriek uitval of Brand ,???????????? de uitbater van het hotel was ook niet tevreden omdat we telaat waren voor het dinner

- 9 maart 2019 - Hoeken christiane

Zeer duidelijke aangename route!

- 2 maart 2019 - Inès De Block

Dat ziet er een heel mooie en afwisselende wandeling uit. Ik denk dat we dan het grootste deel van Tongeren zullen gezien hebben. Hartelijk dank.

- 26 februari 2019 - Florkin François

Mooie wandeling gecombineerd met een bezoek aan de tentoonstelling Stonehenge. Aan te bevelen

Gratis stadswandeling Tongeren downloaden

Download reisgids Haspengouw

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?