Bourgondië: rondreis Morvan en Parc Naturel Regional

Bourgondië: rondreis Morvan en Parc Naturel Regional

1 444 x gedownload40 ervaringen
  • Startpunt: Autun, Frankrijk
  • Eindpunt: Autun, Frankrijk
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 736 km
  • Duur: 10 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Autoroute Bourgogne: Parc Naturel Regional du Morvan

Het woord alleen al roept wat bij je op. Proef het in de lettergrepen: een leven als God in Frankrijk, goed eten en nog beter drinken. Groene heuvels, wijngaarden, verstilde landschappen en een tempo als een pijnstiller in het hectische moderne leven. De Bourgogne is een Franse regio en bestaat uit vier departementen: Côte d'Or, Saone-et-Loire, Nièvre en Yonne. Op het kruispunt van deze departementen, in het hart van de Bourgogne, ligt het Parc Naturel Regional du Morvan. Een oase van rust, groen, koeien en een prachtige woonomgeving. Alleen géén wijngaarden, maar die vind je binnen het uur in de oostelijke Bourgogne.

Morvan autoroute  in Bourgondië

Gratis rondreis Bourgondië downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Morvan: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

De afwisselende landschappen, de kleinschaligheid, het leven op het platteland en de vriendelijkheid van de bevolking vormen een mix die vele Nederlanders en Belgen aantrekt. Al met al een regio, die je met héél veel genoegen kan bezoeken. Dit heuvelachtige regionale natuurpark met een hoogste top van 900 meter is dooraderd met veel kleine, avontuurlijke wegen en heeft een omvang van ca. 80 bij 50 kilometer. De afwisseling van het ‘bocage-landschap’ met de door ruige heggen begrensde kleine weiden, begraasd door de beige charolais koeien, en de uitgestrekte bossen (naald- en loofhout) waar klaterend water zijn weg zoekt zorgt voor het volkomen ontbreken van verveling bij de bezoeker van dit natuurpark.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

40 ervaringen

- 8 juli 2019 - A Riezebeek

Prima gids, wij hebben er stukken van gebruikt.

- 2 juli 2019 - Bernard Sablain

Verleden jaar in de Morvan geweest ! Dit jaar opnieuw in deze mooie streek geboekt. Om niets te missen zoeken we in de gids de gemiste kansen van verleden jaar op. Een ideale reisgids om van alles te kunnen genieten !

- 25 september 2018 - ann

We hebben veel plezier beleeft aan jullie rondreis in de Morvan. Mooie baantjes, off the beaten track Voldoende info over wat er te zien was, onderweg zeker een aanrader

- 29 augustus 2018 - Karel Orroi

Zeer degelijke reis-lussen in Bourgondië ...zoveel te zien ... dankjewel

- 17 augustus 2018 - Dirk Meulenyser

Beste De reisgids nodigt uit om de Morvan te verkennen, ook de routes die bescheven staan doen dromen van meer. Wij vertrekken in elk geval binnenkort

Gratis rondreis Bourgondië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?