FB

Rondreis Jura en Haute-Saône in de Franche-Comté met de auto

Rondreis Jura en Haute-Saône in de Franche-Comté met de auto

907 x gedownload8 ervaringen
  • Startpunt: Place Pierre Renet, Vesoul
  • Eindpunt: Villers-le-Lac, Frankrijk
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 525 km
  • Duur: 6 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Rondreis Jura en Haute-Saône in de Franche-Comté

Geprangd tussen de Bourgogne en Zwitserland vind je de Franche-Comté. In het eerste deel van de autoroute brengen we je naar het noorden: het departement van de Haute-Saône. Vanaf Montbéliard vertoef je in de Jura tot het einde van de rondreis. We doorkruisten de regio Haute-Saône van Vesoul, naar Luxeuil-les-Bains, Fougerolles, het plateau van “les Mille Etangs”, Ronchamp, Champagney en Belfort. De natuur is op z’n best in de Jura en die zal je weten te verrassen. Naast het fenomeen van de keteldalen (reculée) heeft het tal van wilde rivieren, hoge watervallen, uitgestrekte meren en wouden met bovenal gezonde lucht. Namen als Louis Pasteur en Hirsinger gaven Arbois wereldfaam. Abdijen en kloosters brachten cultuur en kunst, en de Saline Royale van Arc-et-Senans zorgde voor het witte goud.

Franche-Comté (Jura) autoroute

Gratis rondreis Franche-Comté downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Franche-Comté: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 16 oktober 2018 - Frans Cools

Bedankt voor de gids.Ik ben gids en reisleider en we hadden reeds een reis naar de Jura. Bij het raadplegen van de me toegezonden gids komen er heel wat mogelijkheden bij en....we zullen en dankbaar gebruik van maken. Eerlang plannen we onze reis voor in de zomer maar vooraf gaan we zeker op prospectie.Bedankt

- 13 december 2017 - DE MEY Marie-Claire

Het is een hele mooie streek. Deze wordt heel goed uitgestippeld in deze rondreis. Er wordt op plaatsen gewezen waar je anders niet zou komen. Heel veel nuttige tips. Deze streek is misschien niet toeristisch maar wel de moeite waard. Dit is mij heel duidelijk geworden door jullie beschrijving en tips. Ik vind de reisroute een dikke "prima" waard.

- 27 juli 2017 - Bob

Zoals gewoonlijk TOP

- 27 april 2017 - Wil

Ter voorbereiding op onze vakantie naar Frankrijk deze rondreis gedownload. Geweldig hoe je dan geattendeerd wordt op bijzondere plekken. Ook nu hebben we hier van genoten. Een aanrader.

- 4 augustus 2016 - Sigrid

Zeer goede wandeling langs alle voornaamste gebouwen van de stad. Zeker aan te raden voor begeleiding bij een citytrip.

Gratis rondreis Franche-Comté downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?