FB

Ervaringen "Bourgondië: rondreis Morvan"

33 ervaringen

- 24 november 2017 - Ruddy Callewaert

Heel mooie route door jullie aangeprezen. Door dorpjes gereden en er gestopt waar we anders nooit zouden zijn geweest. Alleen jammer dat er momenteel zo veel gesloten is maar dat is natuurlijk niet jullie schuld maar de tijd van het seizoen - we waren er de week van 11 tot 18.11.2017 -. Een aanrader!

- 3 oktober 2017 - Ingrid

Ik kende reeds de Morvan, daar ik er familie heb, maar ik heb toch nog mooie routes en plekjes gevonden. Zalig, veel ruimte en vergezichten en weinig toeristen. Het is er altijd prachtig, maar nu, met de herstkleuren: magnifiek!! Eén bemerking: spijtig dat de dorpen in de beschrijving, niet allemaal op de kaart staan van de lussen en omgekeerd. Antwoord redactie: Beste, u vindt alle beschreven dorpjes in de gids 'auto- en motorrondrit Bourgondië-Morvan' op de kaarten pagina 8 (lus 1), pag 12 (lus 2), pag 17 (lus 3)en pag 21 (lus 4).

- 6 juni 2017 - Chrisje

Weer een mooi stukje van Frankrijk ontdekt de Morvan,als je van rust en natuur houd zeker doen.Pitoreske dorpjes de tijd is hier blijven stilstaan ,ja echt van genoten !

- 1 februari 2017 - Lucien

Ziet er heel boeiend uit met goede wegbeschrijving. Zullen we zeker gebruiken tijdens onze vakantie in de Morvan deze zomer.

- 24 augustus 2016 - Tim

De moeite van het bezoeken waard. Het voordeel van het lussysteem is ook dat je een aantal dingen kunt overslaan als je wil. Het is een perfecte combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis. En de camping in Autun is zeker een aanrader voor wie een "basecamp" zoekt.

- 3 juli 2016 - Ikke

Ssst. Niet teveel reclame maken voor die streek. We gaan al jaren naar de Morvan,maar met de reisroutes hebben we toch nieuwe mooie dorpjes ontdekt. Zoals steeds: een grote proficiat met jullie routes.

- 12 april 2015 - Toos Drupsteen

Op 23 maart 2015 zijn wij met deze route gestart. Thuis hadden we al veel voorbereid omdat we het wilden combineren met onze grote hobby Geocachen. Ook merkten we dat er in deze tijd van het jaar nauwelijks campings open zijn. Helaas hadden we grotendeels slecht (en koud!) weer. Wat wel grote indruk op ons maakte was de pure natuur: géén industrie- behalve de vele houtverwerking- en géén windmolens!! In totaliteit hadden we een wat ruiger landschap verwacht maar we hebben ons evengoed uitstekend vermaakt. Bedankt!!!

- 14 januari 2015 - Vermeire Greta

Tot voor kort was de Morvan een onbekend gebied in Frankrijk voor ons, maar nieuwsgierig naar al wat la douce France te bieden heeft en wat zoeken op het internet kwamen we op jullie site terecht. De neergepende ervaringen bleken heel positief en dus de rondritten en reisgids meegenomen voor dit prachtig stukje natuurpark. En ja wat hebben we genoten van de stilte, de ruimte en de natuur, ook in juli en augustus geen drukke wegen, wel moet je opletten dat je op tijd voltankt want heel veel tankstations zijn er niet te vinden, dus zeker deze waarschuwing niet over het hoofd zien.Aan uitstappen geen probleem en voor elk wat wils,culturele tochtjes naar Biberact, met zijn groots panorama op de Mont Beuvray met de archeologische opgravingen uit de romeinse tijd en het bijhorende museum aan de voet van de berg zijn meer dan de moeite waard, ook Vezelay met zijn middeleeuwse straatjes en de kathedraal is een pareltje, we wandelden op de Haut Folin, een stiltegebied waar je met een beetje geluk everzwijnen en reeën kan zien, je wandelt er een ganse dag zonder ook maar een levende ziel tegen te komen, dus in de zomerperiode voldoende drinken en eten meenemen. Autun met zijn museum Rollin en de gerestaureerde kathedraal alsook de oude stadspoorten en muren zijn een daguitstap waard, in de maand augustus kan je in het gerestaureerde romeins theather elk jaar een avondvoorstelling meemaken met een stukje uit de romeinse geschiedenis en enkele honderden figuranten, de data kan je bekomen op de site van de stad Autun, zeker doen want we hebben niets dan lof over deze voorstellingen. De bevolking is er bijzonder vriendelijk en ook behulpzaam,ze zijn fier op hun streek en vertellen met veel trots hoe hun voorouders het hout uit de wouden naar Parijs verscheepten via de Yonne en zo naar de Seine, de vrouwen gingen als voedsters voor de pasgeborenen naar Parijs soms voor 3 à 4 maanden om ook een centje bij te verdienen, het waren harde tijden. Je kan er wel elke week naar een brocante of een boerenmarkt en ook de wijnstreek rond Beaune is een aanrader, wie lust er immers niet zo'n glaasje rode of witte wijn? De uitgestippelde routen waren bijzonder mooi en hebben er toe bij gedragen dat we deze regio zeker nog zullen bezoeken en misschien kijken we dan wel uit naar een klein vakantiehuisje in deze schitterende omgeving.

- 7 september 2014 - Mia & Karel

Zojuist terug van de rondrit in Morvan. Dit is één van onze beste vakanties totnogtoe. De Morvan is gewoonweg prachtig en de beschreven ritten leiden u langs alles wat de streek te bieden heeft. Logies in Auberge de la Chaloir is eveneens sterk aan te bevelen. De kamers zijn weliswaar wat klein en de geluidsisolatie laat wat te wensen over, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door de hartelijke ontvangst, de prima bediening en de heer des huizes die u overheerlijke gerechten serveert. Wij verbleven er 7 dagen en hebben ook een uitstapje gemaakt naar Beaune (Hötel Dieu) en Cluny (Abbey) Eveneens sterk aan te bevelen !

- 31 juli 2014 - Pieter

Zoals steeds een zeer goede reisgids met tal van suggesties en kaartjes.

Gratis rondreis Bourgondië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?