Boswandeling in Comblain-au-Pont, langs geschiedenis en panorama's

Koop de volledige reisgids voor € 15

Boswandeling in Comblain-au-Pont, langs geschiedenis en panorama's

  • Startpunt: Place Leblanc, Comblain-au-Pont
  • Eindpunt: Place Leblanc, Comblain-au-Pont
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 5,8 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Gedeeltelijk verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Dienst Toerisme

Onze wandelroute in Comblain-au-Pont is niet lang en heeft twee stevige hellingen. Tijdens deze wandeling ontmoet je geschiedenis en bijzondere rotsformaties. Doordat je tweemaal stevig moet klimmen kan je op de toppen genieten van mooie panorama's. Je wandelt veel door bossen maar ook door grasvelden, ver weg van andere toeristen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Comblain-au-Pont, wandelroute langs uitzichtpunten

In het eerste deel klim je naar een oude begraafplaats met een mooi uitzicht over het stadje. Via een openluchtmuseum met beeldhouwwerken kom je in een mooie natuur terecht met voor je de Roches Noires of ‘Zwarte Rotsen’. Die moet je naar boven om ook daar te kunnen genieten van een uitzichtpunt. Na een klim volgt een rustige afdaling tot aan de Ourthe.

Dan zet je terug een tweede klim in die heel pittig is om naar de top van de ‘Boterhamrotsen’ te wandelen. De rotsformatie ‘Les Tartines’ bestaat uit vele schijfjes, zoals een stapel boterhammen. We brengen je daar naar het mooiste uitzichtpunt van de wandeling. Voor de afdaling kan je kiezen voor een weiland of een bosweg.

In Comblain-au-Pont zijn er eveneens grotten. Deze grotten zijn niet mee opgenomen in de wandelroute. Vanaf de startplaats van de wandeling is het 800 meter tot bij de grotten. Je kan er ook met de auto heen rijden, er is een parking. Informeer je eerst vooraf voor de openingsuren. Zie informatie in onze autoroute Ourthe.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track van deze wandeling: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

Gratis preview reisgids Ardennen downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?