Fietsroute Machelen-aan-de-Leie, met Roger Raveel

Fietsroute Machelen-aan-de-Leie, met Roger Raveel

26 091 x gedownload34 ervaringen
  • Startpunt: Karperstraat, Zulte
  • Eindpunt: Karperstraat, Zulte
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 46,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Enkele met tegels verharde stukken
  • Bewegwijzering: Knooppunten
  • Toeristische dienst Leiestreek

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsen in Leiestreek (Machelen) via knooppunten en fietsnetwerk

Deze fietsroute in de Leiestreek is ideaal als je eens gewoonweg je zinnen wil verzetten. Onthaasten op de fiets. Niet te lastig (slechts één echte hellende strook in de beginkilometers) en vooral het gevoel van lekker kunnen trappen in een rustige omgeving. Je fietst inderdaad langs vele akkers en weiden met hun grazende ‘bewoners’. Er zit al eens een onverharde strook bij maar geen kiezel wel van die paadjes met open betonnen tegels…

We rijden in Vlaanderen, dus kapelletjes horen er uiteraard ook bij, zelfs een bedevaartsoord. Soms met een zitbankje zodat je daar even op adem kan komen. Dat kan ook op diverse terrassen. Wij testen er enkele uit en die werden goed bevonden.

Je rijdt merendeel over verkeersarme wegen, enkel onderbroken voor rustige passages aan de rand van centrum of dorpskom in Zulte, Kruishoutem, Waregem, Dentergem, e.a. Al kom je wél het centrum door van Nokere, maar niemand die dát erg storend zal vinden gezien het gezellige en authentieke karakter van het dorp. We vertrekken en eindigen in Machelen bij Zulte. Dorp dat altijd zal verbonden blijven met Roger Raveel, de bekende kunstenaar. Hij werd er geboren, werkte er, woonde er en ligt er begraven dichtbij ‘zijn’ Machelen Put. Het museum naar hem genoemd laat je kennismaken met het werk van deze veelzijdige kunstschepper.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Machelen-aan-de-Leie downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Machelen-aan-de-Leie: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

34 ervaringen

- 16 juli 2020 - lode waerlop

Super fietsroute. Trouwens steeds leuke tips die we krijgen van reisroutes.

- 4 januari 2020 - kees

We (groepje 6x 70 plussers) zullen alleszins van het voorjaar deze route fietsen ( met verlenging). Jammer dat het proeflokaal in Gottem alleen de zondag is geopend. Maar Gerard (van het )Reve in Machelen kunnen we elke dag bezoeken. In Roger Raveel zullen we ons eens extra verdiepen want die is bij ons Nederlanders niet zo bekend. Overzichtelijke fietsroute, we zien er naar uit. m.vr.gr kees

- 21 augustus 2019 - Brigitte Freijzer

Het was een prachtige route, af en toe een klimmetje maar wat had je dan een mooi uitzicht ! ook heel afwisselend, met leuke binnendoorpaadjes langs woonwijken. Ook heel rustig om te fietsen. gelegenheid om eens wat te drinken. Kortom een aanrader!

- 9 augustus 2019 - Jean Delva

De tocht viel ons eerlijk wat tegen. Was nogal eentonig. Wíj deden reeds mooiere tochten langs de Leie.

- 3 augustus 2019 - Dirk

Schitterende fietsroute met aangename wegen en voldoende stopplaatsen.Enig minpuntje was smal verhard wegeltje naar Wannegem-Lede toe ,waar enorm veel netels stonden en er haast niet door konden zonder ongemak.

Gratis fietsroute Machelen-aan-de-Leie downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?