Fietsen tussen Oost en West

  • Startpunt: Martelarenplein, Deinze
  • Eindpunt: Martelarenplein, Deinze
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 41,0 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Fietsroute vallei van de Poekebeek en het Molenland, gratis fietsroutes downloaden

Met deze fietsroute verken je heel wat bijzondere dorpen en gemeenten die ver van de toeristische trekpleisters liggen. De fietsroute loopt op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen in de vallei van de Poekebeek en tussen de windmolens. Starten doe je aan een dodenmonument en reflectieruimte ter nagedachtenis van een uitzonderlijke slag tijdens de Tweede Wereldoorlog, je fietst langs molens en komt terecht in het bloemendorp Kanegem. Als orgelpunt is er het park en kasteel van Poeke. Opnieuw combineren we een vleugje geschiedenis met natuur en is er zelfs een korte wandelroute in het kasteelpark opgenomen.

Fietsgids Oost-Vlaanderen

Gratis fietsroute Oost-West downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Oost-West fietsroute: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

65 ervaringen

- 5 september 2023 - Beernaert kristien

Hebben de fietsroute van bulskampveld gefietst, was dik in orde.

- 18 januari 2023 - Liliane De Spiegelaere

je moet echt niet naar het buitenland om iets moois te ontdekken. België is zeker hééél mooi, op alle gebied!

- 21 april 2022 - sonja moris

We deden in de 2de week van de paasvakantie een fiets 2-daagse in de Vlaamse Ardennen. De patersfietstocht en Watermolenroute. Hele mooie landschappen, mooie routes, soms pittig maar daar kozen we voor. Het is een echte aanrader. Mijn man deed het met de gewone fiets. Het heeft ons weer goed gedaan, we waren er weer eens eventjes tussenuit. Het moet niet ver zijn om mooi te zijn. We hadden nog andere routes gepland maar toen we aankwamen besloten we om het anders aan te pakken. De geplande routes zijn voor een andere keer. We gaan vast en zeker nog eens terug.

- 27 juli 2021 - Marleen Bruynooghe

We hebben reeds een paar van de fietsroutes gereden en hebben er steeds van genoten. Heel mooie rustige paden, meestal tussen de velden. Ook hier en daar pikken we een bezienswaardigheid mee of doen we een museum aan. Heel interessant. We gaan deze zomer bij mooi weer zeker verder met de fietsroutes. Een echte aanrader.

- 4 juni 2021 - Linda Heyerick

te moeite waard om te ontdekken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?