Waar overnachten in Alanya 2024? 15 x hotels en resorts van goedkoop tot luxe

Waar overnachten in Alanya 2024? 15 x hotels en resorts van goedkoop tot luxe

5 oktober 2023 in Turkije0 reacties

Tijdens je vakantie aan de Turkse badplaats Alanya natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Alanya.

Wacht niet langer en boek je zonvakantie naar Alanya met Sunweb.

Inhoud artikel

  1. Overnachten in de buurt van de haven van Alanya

  • Numa Port Hotel, een stijlvol hotel aan de haven met uitzicht op de baai van Alanya. Het Numa Port Hotel biedt moderne kamers van hoge kwaliteit, die volledig zijn uitgerust. Het à-la-carterestaurant Anchor serveert een ontbijtmenu. Het hotel heeft twee bars, beide met uitzicht op de haven. Aan het water vind je tal van gezellige bars, theehuizen, cafés en restaurants. Meer info en boeken.
  • Castle Boutique Hotel ligt op een steenworp afstand van het kasteel en de haven van Alanya. Het boetiekhotel beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad omringd door een aangename, groene tuin en een sfeervol restaurant. De meeste kamers hebben een eigen balkonnetje vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de baai van Alanya. Meer info en boeken.
  • Het romantische Hotel Villa Turka biedt een adembenemend uitzicht op zee, een natuurlijk ontbijt, een uitstekende centrale locatie, prachtige architectuur en een klein zwembad met hydromassage om te ontspannen na een lange dag vol avontuur. Wat kan je nog meer wensen? Meer info en boeken.
  1. Kindvriendelijke resorts in Alanya

  • Hotel Long Beach Resort is een familiehotel rustig gelegen op wandelafstand van het strand en biedt ruime kamers, een groot zwembad met 8 glijbanen en een miniclub. 's Ochtends kan je gezellig samen meedoen aan de ochtendgymnastiek met het animatieteam. Meer info en boeken.
  • Hotel Haydarpasha Palace wordt door een boulevard gescheiden van het goudgele zandstrand. Het all-in hotel is gebouwd in de stijl van het bekende treinstation Haydarpaşa in Istanbul en zoals de naam al doet vermoeden, lijkt het een beetje op een paleis. Van binnen is het hotel al even stijlvol ingericht, van de comfortabele kamers tot de schitterende restaurants en bars. Verder beschikt het hotel over een wellness- en fitnesscenter en zijn er maar liefst 8 verschillende zwembaden. Meer info en boeken.
  • Het TUI BLUE Pascha Bay, gelegen in een groene omgeving en direct aan het strand, is ideaal voor gezinnen die houden van een all-in vakantie vol waterplezier, een leuk animatieprogramma, heerlijke maaltijden. Meer info en boeken.
  1. Adults Only hotels in Alanya

  • Het moderne boetiekhotel Cook's Club Alanya heeft alles in huis voor een heel relaxte zonvakantie; een perfecte locatie aan het strand, een wellness en een loungebar waar je aan heerlijke cocktails kan nippen. Verder zijn er diverse restaurants en 3 bars, waaronder een aan zee en een bij het zwembad. Meer info en boeken.
  • Royalisa Palmiye Beach Hotel Adult Only biedt accommodatie met uitzicht op zee aan het Cleopatra-strand. Na een heerlijke nachtrust, geniet je van een ontbijtbuffet en kan je de omgeving verkennen. Er is mogelijkheid tot het huren van een fiets of auto. Meer info en boeken.
  • Of ga voor totale luxe in het Day One Beach Resort & SPA - Adult Only. Dit luxe resort is gelegen aan het strand van Alanya en biedt zowel kamers met uitzicht op zee als suites met directe toegang tot het zwembad. Voor ontspanning kan je terecht in de spa van het hotel en 's avonds kan je je culinair laten verwennen in een van de stijlvolle restaurants. Meer info en boeken.
  1. Hotels en resorts aan het strand van Alanya

  • Het Sun Hotel ligt pal aan zee in het centrum van Alanya en biedt een eigen strand en gratis WiFi. De eenvoudig ingerichte kamers bieden allemaal airconditioning, een televisie en een balkon met uitzicht op zee. Iedere dag geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet en het restaurant serveert Turkse en internationale gerechten. Meer info en boeken.
  • Het driesterrenhotel Elysee Beach mooi gelegen aan het Cleopatra strand. Dit kleine hotel beschikt over comfortabele kamers, een fijn zwembad, een buffetrestaurant en een à-la-carterestaurant met terras en een spa waar je je eens lekker kan laten verwennen. Meer info en boeken.
  • Of geniet aan het zandstrand bij het Utopia Resort en Residence. Dit resort beschikt over ruime, moderne (familie) kamers, maar liefst 5 zwembaden, een spa en massagesalon, een kids club en diverse restaurants. Wil je helemaal luxe verblijven? Boek dan een swim up-kamer! Meer info en boeken.
  1. Waar verblijven in de buurt van Alanya?

  • Kargicak: Op 15 km van Alanya bevindt zich het Club Hotel Titan Ultra All Inclusive. Dit resort wordt omgeven door een weelderig tuin met palmbomen en ligt pal aan de zee. Het resort biedt met een spa, een goed uitgeruste fitnessruimte, een groot buitenzwembad en mogelijkheden tot sport, een onvergetelijke vakantie. De elegante kamers zijn ingerichte in blauwe tinten en voorzien van comfortabele bedden. Ze hebben tevens een balkon met uitzicht over de tuin of de Middellandse Zee. Meer info en boeken.
  • Türkler: Eftalia Village is een ideaal verblijf voor families die houden van een ontspannende strandvakantie. Geniet van de all-in-formule, goede animatie, vele activiteiten en zwembaden met glijbanen. Bovendien krijg je als gast van het hotel ook gratis toegang tot 'Eftalia Island' aan het strand. 's Avonds keer je terug naar je gezellig ingerichte kamer voor een heerlijke nachtrust. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Turkije?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Turkije? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download je gratis reisgids Turkije en Turkse Kust met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten).

Turkse Kust & Rivièra

Gratis reisgids Turkse Riviera downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?