5 x beste trilplaat kopen 2024: welke power plate kopen voor thuis sporten? + kooptips

Bestel je gedrukte boek voor € 19,95

5 x beste trilplaat kopen 2024: welke power plate kopen voor thuis sporten? + kooptips

17 oktober 2023 in Thuis sporten0 reacties

Trilplaten worden steeds populairder! En daarom mogen ze dus niet ontbreken bij je sportartikelen om aan thuissport te doen! Sporten met een trilplaat kan je helpen om goed en snel in vorm te raken. Je verbetert er niet alleen je kracht mee maar ook je flexibiliteit en je bloedsomloop. Het zorgt voor een onevenwicht dat je actief tegengaat door op de trilplaat te staan.

In dit blogartikel lees je alvast meer over de beste trilplaten en enkele tips voor je volgende aankoop!

Inhoud artikel

Onze favoriete trilplaten geselecteerd

De dag van vandaag zijn er verschillende soorten trilplaten op de markt te vinden. Zo zijn er trilplaten voor alle leeftijdscategorieën, en voor zowel mannen als vrouwen. Om je zoektocht naar de beste trilplaat te vergemakkelijken, hebben wij alvast onze favoriete power plates geselecteerd. Of bekijk het volledige aanbod trilplaten online.

 1. VibroShaper Trilplaat

 • De VibroShaper trilplaat stimuleert je spieren, waardoor oefeningen uitdagender worden. Ga op de trilplaat staan en voel hoe je spieren zich door de trillingen reflexmatig aanspannen.
 • De trilplaat heeft 99 weerstandsniveaus en 3 vooringestelde programma's.
 • Door je voeten verder uit elkaar te zetten, verhoog je de intensiteit. Daarmee is het toestel een uitstekende keuze voor beginnende en ervaren sporters.
 • De VibroShaper is bovendien uitgerust met een speciale oscillatietechniek zodat je je spieren tot 50 keer per seconde kan samentrekken.
 • Bovendien wordt deze trilplaat geleverd met twee elastische banden en een maaltijdplan.
 • Het maximale belastbare gewicht gaat tot 100 kg.
 • Met een gewicht van 13 kg is de VibroShaper redelijk lastig om te verplaatsen.

Bestel je VibroShaper nu bij Coolblue! Vandaag geleverd? Morgen in huis!

 1. Bodi-tek BT-VIBP3-EU Vibrating Training Gym

 • Train je lichaam met de Bodi-tek BT-VIBP3-EU.
 • De trilplaat heeft 3 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's en 99 verschillende snelheden.
 • Met de afstandsbediening kan je de intensiteit eenvoudig aanpassen tijdens de training.
 • De trilplaat voelt stevig aan, is plat en heeft een handvat, waardoor je hem na de training eenvoudig kan verplaatsen en onder het bed of je kast kan schuiven.
 • Deze Bodi-tek heeft een ingebouwde timer en heel wat extra opties. Via het led-scherm of de afstandsbediening kan je de trilplaat volledig regelen.
 • Bij de levering krijg je ook elektrische weerstandsbanden meegeleverd om het bovenlichaam mee te trainen.
 • Het maximale belastbare gewicht gaat tot 120kg.

Kan je haast niet wachten deze uit te testen? Bestel je Bodi-tek BT-VIBP3-EU trilplaat nu online!

 1. Vibro Body Booster Vibration Fit Plate met zitvlak

 • Met de Vibro Body Booster Vibration Fit maak je normale oefeningen, zoals een squat, een stuk zwaarder.
 • Dankzij de 30 verschillende intensiteitsstanden is er altijd een stand die bij jouw niveau past.
 • Je kan je eigen intensiteitstand eenvoudig instellen met de afstandsbediening of het display.
 • Het meegeleverde zitvlak maakt het ook mogelijk om al zittend oefeningen uit te voeren. Ook voor planking is dit een toptoestel!
 • Verder kan je eventueel ook gebruik maken van de handvaten aan de zijkant van het opzetstuk.
 • Daarnaast krijg je ook nog twee elastieken banden meegeleverd wat ook weer voor extra trainingsmogelijkheden zorgt.

Bestel je Vibro Body Booster Vibration Fit Plate met zitvlak nu online en test hem zo snel mogelijk uit!

 1. Rock N Fit - Trilplaat

 • De Rock n Fit van Wondercore is de ideale trilplaat om je buikspieren te versterken. Het toestel werkt met oscillerende trillingen.
 • Rock N Fit genereert meer effectieve beweging dan iedere andere fitness trilplaat, met meer dan 500 aanspanningen per minuut.
 • De trillingen in combinatie met het onvrijwillig aanspannen van de spieren zorgen voor een optimaal trainingsresultaat, vetverbranding en verbetering van de bloedcirculatie.
 • Rock N Fit van Wonder Core is naast de trainingsstoel met handgrepen, ook voorzien van elastische weerstandsbanden.
 • Verder krijg je ook nog een trainingsgids mee waarbij verschillende oefeningen worden uitgelegd; denk hierbij aan squats, planken, shoulder presses voor sterke schouders en bicep curls en tricep extensions voor strakke armen.
 • Het maximaal belastbare gewicht gaat tot zo'n 100 kg.

De trilplaat is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd en conditie, bestel je Rock N Fit - Trilplaat nu online!

 1. Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat

 • De Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat V20 is ook een absolute aanrader.
 • De trilplaat heeft drie standen: een oscillatiestand, een vibratiestand en een combinatie van deze twee.
 • In een rustiger programma is een trilplaat ook uitstekend geschikt voor ontspanning na een training.
 • De V20 heeft push-up handgrepen die je in twee verschillende standen kan verzetten om de oefeningen heviger te maken.
 • De stoel die meegeleverd wordt, is afneembaar en geschikt voor oefeningen voor de nek, rug, core, schouders en bovenbenen.
 • Daarnaast beschikt de V20 over transportwieltjes zodat je hem eenvoudig op kan ruimen.
 • Het maximaal belastbare gewicht gaat tot zo'n 150 kg.

Wacht niet langer en bestel je Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat nu online!

 1. FAQ - Veelgestelde vragen over trilplaten

Wat is een trilplaat?

Een trilplaat is een bijzonder populair sportartikel. Het fitnesstoestel gebruikt vibraties om je lichaam te versterken. Het verbetert onder mee je kracht, je flexibiliteit en je bloedsomloop. Daarnaast is het ook ideaal om cellulitis tegen te gaan. Een trilplaat zorgt ervoor dat je dubbel zo efficiënt zal gaan trainen.

Wat zijn de voordelen van een fitness trilplaat?

Twijfel je of je zo’n trilplaat wel iets voor jou is? Aan een fitness trilplaat kopen, zitten er enkele voordelen. We sommen ze even voor je op zodat je helemaal overtuigd bent.

 • Je verbetert je evenwicht: De trilplaat brengt je lichaam helemaal uit balans waardoor je spieren extra hard moeten werken om terug in balans te komen. Doordat de spieren zich aanspannen, worden ze getraind. Hoe vaker je uit balans komt, hoe beter de spieren worden getraind. De rug, de armen, borst en de romp werken hierbij extra hard.
 • Je verstevigt je spieren: Wanneer je gaat trainen met een trilplaat zijn de spieren het allerbelangrijkste. Je traint gemakkelijk, zonder dat je daar veel moeite voor hoeft te doen. Enkel op de trilplaat gaan staan is al voldoende. (als dat niet al overtuigend genoeg is..)
 • Je kan extra oefeningen toepassen: Wil je graag wat extra doen? Dan kan je verschillende oefeningen doen zoals squats, planken, een korte brug of een push-up met de armen of benen op de trilplaat.
 • Je hebt geen of minder last van cellulitis: Wil je graag die sinaasappelhuid voorkomen? Dan zit je met een trilplaat goed! Een sinaasappelhuid komt door een slechte doorbloeding. De trilplaat verbeterd onze doorbloeding. Je zal al snel opmerken dat de cellulitis verminderd. Natuurlijk helpt het alleen als je weinig afvalstoffen binnenkrijgt. Eet en drink gezond. Deze combinatie met de trilplaat kan leiden tot minder last van cellulitis.
 • Doordat je jouw lichaam indirect masseert, verbetert je bloedsomloop én ook de stofwisseling. Spieren worden veel beter getraind, waardoor je je snel veel fijner en fitter voelt.
 • Zo is een fitness trilplaat goed voor de gezondheid én ook voor het aangezicht van het lichaam.

Tip: Zorg tijdens het sporten voor een koele omgeving in huis. Zorg ervoor dat jouw trilplaat in huis staat, in een ruime en koele omgeving. In de zomer kan het lastig zijn om de omgeving op temperatuur te houden. Dan kan je misschien best investeren in een mobiele airco. Met een mobiele airco houd je jouw temperatuur op een aangename hoogte.

 1. Waarop letten bij het kopen van een trilplaat?

Als je een trilplaat wilt kopen, is het handig om op een aantal belangrijke factoren te letten. Zo ben je zeker dat je voor een model kiest, dat volledig voldoet aan je vereisten. Om je hierbij te helpen, hebben we alvast enkele belangrijke aandachtspuntjes opgelijst waarmee je rekening kan houden bij je volgende aankoop.

Hoeveel ruimte neemt het in beslag en wat zijn de afmetingen?

Hoeveel plaats heb je ter beschikking? Ben je op zoek naar een stevig toestel of eerder een compact? Heb je een vaste plaats voorzien of wil je je trilplaat kunnen opbergen? Een trilplaat bestaat de dag van vandaag in verschillende vormen en afmetingen. Bekijk hier het volledige aanbod trilplaten.

Het is ook van belang dat de plaat zelf breed genoeg is, zodat je er verschillende oefeningen op kan doen. Een fundamenteel aspect is bovendien dat het apparaat voldoende capaciteit heeft om je gewicht te kunnen tillen. De meeste apparaten kunnen tot zo’n 100 kilo dragen, hoewel er ook apparaten met een groter vermogen zijn.

Hoeveel trainingsprogramma’s wens je?

Op welke manier wil je graag op de trilplaat trainen? Er zijn de dag van vandaag namelijk toestellen met programma’s die vooraf zijn ingesteld, zodat je eenvoudig oefeningen kan uitvoeren die overeenkomen met bepaalde trainingsdoeleinden. In veel gevallen kan je ook je eigen persoonlijke programma en niveau aan deze programma’s toevoegen.

Het ontwerp van je trilplaat

Hoe stevig is je trilplaat?

Om de stevigheid van je trilplaat te bepalen is het belangrijk om na te gaan hoe je de powerplate wil gebruiken? Wil je erop staan of zitten? Of wil je het toestel intensief gebruiken? Als je van plan bent squats en push-ups te doen, kijk je beter naar een stevig exemplaar. Voor minder dynamische trainingen, is dat minder belangrijk en kan je kiezen voor een minder stevige trilplaat.

Wat is de maximale belastbaarheid?

Belangrijk is ook dat wanneer je op je trilplaat staat, deze niet in elkaar zakt. Bij de meeste trilplaten wordt expliciet de maximale belastbaarheid vermeld. De meeste platen zijn geschikt voor gebruikers tot zo’n 120kg of tot 150kg.

 1. Hoe werkt een trilplaat?

Vanwaar komt de powerplate?

De huidige powerplates zijn gebaseerd op de Russische Galileo-machines, die werden ontwikkeld om kosmonauten te trainen. Op deze manier konden ze hun spiermassa voorbereiden op een verblijf in de ruimte, kunnen ze de fysieke mogelijkheden van astronauten in situaties van gebrek aan zwaartekracht verbeteren. En door het gebruik van trilplaten presteerden kosmonauten opmerkelijk beter!

 • Met een trilplaat train je moeiteloos al je spieren zonder kraakbeen en pezen te overbelasten.
 • Wanneer je op de trilplaat ligt of staat, stuurt deze vibraties door je lichaam.
 • Op die manier brengt het toestel je lichaam uit evenwicht.
 • Op dat moment zijn het je spieren die dat evenwicht herstellen, wat voor een stevige work out zorgt.
 • Een paar korte sessies van tien minuten versterken je hele lichaam.
 • Voor ervaren sporters zijn sessies tot 30 minuten mogelijk.
Tip: We raden je wel aan om een kleine warming-up van enkele minuten te doen vooraleer je de trilplaat gebruikt. Zo zijn je spieren en gewrichten alvast een beetje opgewarmd.
 1. Welke soorten trilplaten zijn er?

Er zijn twee verschillende trilplaten. Enerzijds heb je de trilplaten die lineair vibreren, anderzijds heb je er die met oscillerende trillingen werken. Het verschil zit hem dus in de trilrichting.

Lineaire trilplaten

 • Wil je graag stevig trainen? Dan ga je best op zoek naar lineaire trilplaten.
 • Een lineair trillende plaat simuleert de springreflex in je lichaam.
 • Bij iedere trilling trekken de spieren aan beide kanten van je lichaam tegelijk samen waardoor je lichaam overal belast wordt.
 • Toch train je vooral de grotere spieren. Een lineaire trilplaat heeft namelijk weinig invloed op de kleinere spieren en dat heeft een serieuze impact op je lichaam.

Oscillerende trilplaten

 • Oscillerende trilplaten beogen een gelijkaardig effect.
 • Ze beperken de negatieve invloed op je lichaam. Omdat de platen op een andere manier trillen, verdeel je de belasting op je lichaam. Spieren trekken hierbij afwisselend samen.
 • De lichaamsbeweging bij oscillerende trilplaten voelt iets natuurlijker aan en zijn beter voor je gewrichten, je rug en je pezen.
 1. Kan je afvallen met een trilplaat?

Een vraag die veel voorkomt! Door gebruik te maken van een trilplaat, val je niet meteen af. Afvallen gebeurt het best in combinatie met een gezonde voeding en lichaamsbeweging. Een trilplaat is dus meer een ondersteunend toestel in je afvalproces en kan je dus wel helpen om meer te bewegen.

Afvallen doe je het best door cardio oefeningen op een laag tempo uit te voeren. Een lage hartslag is namelijk belangrijk als je wil afvallen. Dit doe je beter met andere toestellen zoals een loopband of een goede crosstrainer. Wil je eerder intensief sporten en meer spieren kweken dan heb je ook de mogelijkheid tussen een roeimachine of spinningsfiets.
 1. Welke oefeningen kan je uitvoeren op de trilplaat?

Je kan verschillende oefeningen uitvoeren op de trilplaat. De basisoefeningen zijn zitten en staan waarbij de juiste positie essentieel is! Wil je graag wat bewegen? Dan kan je oefeningen doen zoals squats, pushups en planking. Daarnaast heb je ook mensen die calf raises en korte bruggen doen op een trilplaat.

Ontdek in dit filmpje alvast 13 mogelijke basisoefeningen op de trilplaat!

 1. Checklist sportartikelen voor thuis!

Toevallig ruimte te veel? Dan kan je een volledige kamer inwijden aan jouw eigen 'gymzaaltje'. Zo kan je je hier even terugtrekken wanneer je graag even wilt sporten. We hebben alvast enkele fitnessmaterialen voor jou opgelijst zodat je alleen nog maar moet afvinken! Bekijk het volledige aanbod fitnessmaterialen.

Je kan natuurlijk ook altijd creatief zijn en gebruikmaken van wat je zelf in huis hebt, een paar gewichten kan je bijvoorbeeld makkelijk vervangen door een paar zware boeken.

 • Loopschoenen: Zorg dat je een goed paar loopschoenen thuis liggen hebt. Intensief lopen belast namelijk je gewrichten, pezen, spieren en je botstructuur. Om hardnekkige blessures te vermijden, kan je dus maar beter een paar kwalitatieve hardloopschoenen aankopen.
 • Loopband: Haal je eigen loopband in huis, zodat je tijdens de koude wintermaanden of op een donkere avond niet naar buiten hoeft. Zo kan je hardlopen wanneer jij wilt.
 • Crosstrainer: Een crosstrainer is een cardio apparaat. Een apparaat waar je voornamelijk bezig bent om een bepaalde beweging zo lang mogelijk uit te houden. Je training lijkt op een combinatie van lopen, fietsen en langlaufen.
 • Weerstandsband: Weerstandsbanden bieden dan ook een breed scala aan trainingsmogelijkheden, ook voor thuis sport! Het is helemaal niet duur en het helpt je vooral bij het opbouwen van spiermassa, het verbeteren van je conditie en het herstellen van blessures.
 • Dumbbells: Graag werken met gewichten? Dan zijn dumbbells een aanrader voor in je sporttas. Je kan het gewicht gebruiken voor het opbouwen van je spiermassa. Maar het helpt ook voor het vinden van meer balans en het verhogen van je uithoudingsvermogen.
 • Kettlebells: Net begonnen met sporten en wil je graag testen of zo’n kettlebell jouw ding is? Lees ons uitgebreid artikel en koop dit ideale sportinstrument om je hele lichaam te trainen bedoeld voor krachttraining.
 • Sportspringtouwen: Touwtje springen is niet alleen leuk, het is ook een zeer effectieve workout waarbij je je hele lichaam in één keer traint. Het is een van de eenvoudigste, makkelijkste maar ook goedkoopste trainingen die je kan doen.
 • Fitnessmatten: Of je nu een fanatieke sporter bent, of een paar keer per week een aantal oefeningen uitvoert. Het is een stuk aangenamer en comfortabeler om te sporten met zo'n sportmat.
 • Roeitrainer: Een roeitrainer zorgt voor een full body work-out! Je spreekt vrijwel alle spieren aan in je lichaam door de bewegingen die je maakt.
 • Sporthorloges: Hiermee kan je makkelijk je resultaten en activiteiten meten en bijhouden.
 • Trilplaat: Sporten met een trilplaat kan je helpen om goed en snel in vorm te raken. Je verbetert er niet alleen je kracht mee maar ook je flexibiliteit en je bloedsomloop. Het zorgt voor een onevenwicht dat je actief tegengaat door op de trilplaat te staan.
 1. Haal je wandelschoenen uit de kast en download GRATIS wandelroutes!

Ben je net als ons enthousiast geworden bij al die redenen? Zoek je nog inspiratie voor je volgende wandelavontuur? Download dan één van onze vele GRATIS wandelroutes of stadswandelingen!

2 gratis wandelboeken met meer dan 35 wandelingen

Trek je wandelschoenen aan en ga stevig stappen !

Wandelboek 1

Gratis wandelgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?