Softshell jas is ideaal om te gaan wandelen in de koude wintermaanden

Softshell jas is ideaal om te gaan wandelen in de koude wintermaanden

11 september 2023 in Reisinfo0 reacties

Wil je graag van de buitenlucht genieten tijdens een leuke en gezonde wandeling nu het wat kouder wordt? Laat je niet afschrikken door de frisse wind of de koude regenbuien die af en toe uit de lucht vallen tijdens de herfst en winter. Met de juiste kledij kan het koudere weer je niet weerhouden van een flinke wandeling.

Ideaal hiervoor is een softshell jas. Deze jassen zijn speciaal ontwikkeld om je te beschermen tegen de weersomstandigheden tijdens de winter en herfst. Ik leg je alles uit over softshell jassen in deze blogpost.

Alle foto's copyright engelbert strauss

Inhoud artikel

  1. Wat is een softshell jas?

Een softshell jas is gemaakt uit materiaal dat ervoor zorgt dat je winterjas zowel waterafstotend als ademend is. Ideaal dus om tijdens de koude maanden een trektocht, wandeling of fietstocht te maken en je optimaal te beschermen tegen de gure weerselementen. Softshell zorgt ervoor dat je niet nat wordt door regen- of sneeuwval en je geen kou krijgt door de lage temperaturen. Bijkomend voordeel is dat softshell jassen ademend zijn, hierdoor zal het zweet kunnen ontsnappen tijdens je buitenactiviteit. Het materiaal is tevens elastisch en duurzaam, geen vervelende jas rond je lichaam dus !

Comfortabel met een sportieve look

Comfortabele softshell jassen zijn jassen die bestaan uit een aantal strak op elkaar geweven lagen. Deze softshell jassen hebben vaak een sportieve uitstraling en functionaliteiten als winddicht, waterafstotend, soepel, verschillende zakken en een (afneembare) regenkap.

  1. Hoe waterdicht is een softshell jas?

Ze bieden je bescherming tegen vocht, omdat water en neerslag van het textieloppervlak afrollen en niet doordringen. Ga je echter buitenactiviteiten doen als het permanent regent, dan kies je beter voor een waterdichte jas. De softshell jassen van engelbert strauss worden door onafhankelijke bureaus getest en gecertificeerd.

Met of zonder regenkap?

Dit is niet enkel van esthetische belang, als je graag gaat wandelen of fietsen bij veel mist of bij motregen, kan je best voor een model softshelljas e.s.motion kiezen. Het volume van de regenkap kan worden aangepast aan je behoefte en als je de regenkap helemaal niet nodig hebt, kan je deze bij de meeste modellen zelfs verwijderen met een rits.

  1. Hoe warm is een softshell jas?

De softshell jassen van engelbert strauss worden vooral gekenmerkt door hun goede isolatie, meer nog, je kan zelfs je gradatie van isolatie zelf kiezen. Wil je graag een jas die aangenaam isoleert bij milde temperaturen, dan is een vrij lichte, dunne softshelljas zoals het softshelljas e.s. motion 2020 de juiste keuze. Deze heeft een warme fleecevoering en is ideaal voor tijdens het voorjaar, de herfst en de overgangsperiode.

Bij extreme koude kies je voor ISOFILL® voering

Voor zeer lage temperaturen of zelfs extreme kou adviseren wij een engelbert strauss soft shelljack met ISOFILL® voering - deze is warm en toch ademend. Afhankelijk van de mate van kou kan het beste gekozen worden voor ISOFILL® in niveau 200, of het nog warmere niveau 300.

  1. Hoe je softshell jas schoonmaken?

De juiste behandeling van je softshelljas is belangrijk, het is immers een functioneel jas en als je deze onvoldoende schoonmaakt, loop je het risico het membraan te beschadigen. Als algemene regel geldt dat je het verzorgingslabel op je softshelljas in acht moet nemen.

In het verzorgingslabel vind je de belangrijkste informatie over wassen in de wasmachine. Zorg ervoor dat de ritsen en klittenbandsluitingen van het softshelljack voor het wassen gesloten zijn en gebruik geen wasverzachter, omdat dit het membraan beschadigt. Nadat de jas volledig gedroogd is, wordt een nieuwe impregnering aanbevolen.

  1. Welke softshelljassen zijn er?

Alle softshelljacks van engelbert strauss zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en maten. Naast softshell jacks voor heren zijn er ook winddichte jassen voor dames en kinder softshell jassen beschikbaar, deze zijn uitgerust met speciale functies voor verschillende toepassingen.

  1. Ga je naar buiten in het donker? Kies voor een waarschuwingsjas

Wil je graag in de winter gaan wandelen of fietsen - bij weinig daglicht - dan is het aan te raden een opvallende softshell vest te kiezen. Softshell-waarschuwingsjassen van engelbert strauss combineren de functionele voordelen van softshelljacks met de veiligheidseisen voor de waarschuwingsbescherming: het softshell-waarschuwingsjas e.s.motion is bijvoorbeeld waterafstotend, winddicht en ademend. Uitgerust met lichtreflecterend 3M Scotchlite materiaal, verhoogt het de zichtbaarheid en dus je veiligheid.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie!

Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden

Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 150 gratis reisgidsen.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis ebook met paklijkst downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?