Voordelige doe-het-zelf vakanties

9 oktober 2020 in Reisinfo0 reacties

Hoewel voor velen de geplande vakanties niet (of slechts gedeeltelijk) hebben kunnen doorgaan is de tijd van het vooruit plannen van de vakantie voor het komende jaar weer van start gegaan.

Inhoud artikel

  1. Regie houden over de geplande vakantie

Het zelf plannen van een vakantie, het boeken van een hotel en het reizen met een eigen of ter plaatse gehuurde auto maken het eenvoudiger om de regie te houden over de gemaakte vakantieplannen, ook wanneer er onverhoopt toch geannuleerd moet worden. Bijvoorbeeld door gewijzigde reisadviezen voor bepaalde gebieden. Maar hoe stel je zelf een voordelige vakantie samen?

  1. Hoe jouw vakantiebudget vergroten?

Een vakantie boeken met een laag budget is (zeker in Europa) absoluut mogelijk. Hierbij is het wel zaak om ver vooruit te boeken en zo te profiteren van lage tarieven voor hotels en vervoer.

Creëer voor jezelf meer vakantiebudget door ieder jaar, rond de laatste maanden van het jaar, de kosten te vergelijken voor verzekeringen, de zorgverzekeringskosten en vaste abonnementen en lidmaatschappen. Overstappen van energie is het voordeligst wanneer je ieder jaar weer een contract afsluit voor een jaar met een goede aanbieding tegen lage tarieven.

Met de hierdoor gerealiseerde besparingen kun je, ook wanneer je geen vakantiegeld ontvangt in juni of juli, toch zorgen voor een vakantiebudget. Wil je met de auto op reis? Dan kun je eenvoudig handige reisroutes plannen met mooie bezienswaardigheden onderweg, of juist met het kleinste aantal kilometers.

  1. Handig plannen en boeken

Maak samen met je reisgenoten een lijstje van tenminste 3 landen of plaatsen waar je naartoe zou willen reizen. Houd je van zon, zee en strand? Dan bieden landen als Kroatië, Spanje en Portugal veel voordelige mogelijkheden voor voordelige overnachtingen en vluchten. Zowel voor het boeken van een accommodatie als voor het kopen van vliegtickets geldt dat je meer keuze hebt voor vliegtijden en jouw boekingen goedkoper maakt wanneer je ver vooruit boekt.

Bekijk bij iedere aanbieder van tickets en hotels wat de actuele policy is voor annuleren. Hierbij is het vooral belangrijk om te bekijken wat de gevolgen zijn van een annulering kort voor de vertrekdatum.

Tip: boek je vliegtickets zoveel mogelijk direct bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. In geval van nood of annulering is het makkelijker om geld terug te ontvangen voor gekochte tickets wanneer de tickets niet bij een derde partij zijn gekocht.

  1. Blijf vergelijken

Heb je een aantal hotels op het oog die qua ligging en faciliteiten perfect bij jouw voorkeuren passen? Kies er dan voor om (indien mogelijk) een boeking te maken die je gratis kunt annuleren binnen een bepaalde periode voor aanvang van de reis.

Google het hotel en bekijk de prijzen voor de kamers op verschillende websites. Goed vergelijken kan een aanzienlijk verschil in de kosten opleveren. Dit geldt tevens voor de tarieven voor bijvoorbeeld het huren van een auto, of voor het boeken van een transfer. Lees hier nog meer tips.

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Kroatië met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Kroatië? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Kroatië met een volledige uitgestippelde rondreis door Kroatië, en meer dan 155 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Kroatië.

Kroatië

Gratis reisgids Kroatië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?