Veilig op reis naar Thailand in 6 stappen

Veilig op reis naar Thailand in 6 stappen

10 maart 2023 in Reisinfo0 reacties

Thailand behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld. Dat is geen wonder, want er zijn weinig landen met zoveel cultuur, zoveel heerlijke gerechten en zoveel vriendelijke mensen als in Thailand. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden om veilig op reis te gaan naar deze exotische bestemming. Door onderstaande zes stappen te volgen ga jij een fantastische tijd beleven tijdens jouw reis!

Inhoud artikel

 1. Dit moet je weten over Thailand

Thailand staat bekend als een veilige vakantiebestemming voor het hele gezin. Uiteraard is dit land niet geheel vrij van gevaren of risico’s. Hier zijn enkele zaken om om rekening mee te houden voor je de lange vlucht maakt:

 • Cultuur: Thailand is een voornamelijk Boeddhistisch land waar een open en gastvrij karakter deel van uitmaakt. Met name in tempels is gepaste kleding gewenst, in plaats van handen schudden maken ze liever een buiging met een “wai”.
 • Verkeer: In Thailand rijden ze aan de linkerkant van de weg. En soms ook rechts of in het midden… Niet iedereen houdt zich even goed aan de verkeersregels dus rood kan heel rap dood betekenen. Let op het verkeer, niet op de lichten!
 • Criminaliteit: Je zult snel merken dat Thailand een heel veilig land is voor toeristen, alleen in zeer toeristische gebieden duiken soms onbetrouwbare personen op. Grof geweld of terroristische aanslagen komen niet vaak voor, maar blijf wel op je hoede en wees vooral ook beleefd. Blijf echter steeds op je goede, lees ook onze tips over oplichting op reis.
 1. Wat je niet mag vergeten om mee te nemen

Mag de tube zonnebrand in de handbagage? In een land waar de felle zon het hele jaar rond schijnt kun je heel eenvoudig zonnebrand kopen, geen probleem. Maar dit mag je zeker niet vergeten mee te nemen:

 • Medicijnen: Wanneer je medicatie hebt moet je naast de medicijnen ook een brief van de dokter kunnen tonen bij de douane. Zorg ook voor een vertaling in het Engels voor de zekerheid.
 • Internationale zorgkaart: Naast een reisverzekering is een internationale zorgkaart meenemen altijd een goed idee. Die kun je aanvragen bij jouw zorgverzekeraar, wees daar op tijd mee.
 • Contant geld: Plastic is fantastic, maar pakweg honderd euro of iets meer aan contant geld is zeker aan te bevelen in het geval van calamiteiten of fooien. Je kunt in Thailand ver komen met kaarten maar niet overal!
 1. Installeer een camerabewaking set

Veiligheid begint in de woning, of beter gezegd rond de woning. Met een bewakingscamera in huis kun je de woning ook tijdens je vakantie in de gaten houden, met een IP camera zelfs vanaf het strand:

 • Draadloze Hub: Dit is het eerste station, een centrale hub die je koppelt aan de router om daarmee alle slimme apparaten aan elkaar te koppelen.
 • IP camera: Met een camerabewaking set kun je de woning in gaten houden waar je ook bent. Tenminste, wanneer het een IP camera betreft die in verbinding staat met jouw wifi router. Test thuis of de login klopt zodat je op vakantie niet alsnog digitaal buitengesloten bent.
 • Sensoren: Door een bewegingsmelder, raam- of deursensor te koppelen aan de bewakingscamera geef je de gehele woning extra ogen en oren. Bedrijven als Somfy verkopen hier complete sets voor.
 • Alarm: Dat geldt ook voor een draadloos alarmsysteem, dat vaak weer gekoppeld wordt aan een IP camera voor monitoring binnen en buiten.
 1. Sluit de deuren high tech

Heb je de deur op het nachtslot gedraaid? Dat gaat helemaal vanzelf met moderne deursloten, je kunt zelfs bezoekers te woord staan terwijl je in een tuktuk zit!

 • Slim slot: Dit zijn sloten die werken met een code, een app of met een numeriek toetsenbord en niet langer sleutels nodig hebben. Je kunt via de app overal ter wereld zien wanneer de deur geopend wordt, zoals de buurman die de planten water komt geven.
 • IP deurbel camera: Met deze handige gadget zie je niet alleen wie er voor de deur staat terwijl je rondloopt in een Boeddhistische tempel, je kunt deze persoon zelf aanspreken alsof je via een lokale intercom praat.
 1. Stel deze mensen op de hoogte

Hoe goed jouw zicht op de woning ook mag zijn, je bent toch duizenden kilometers verwijderd van je eigen woning. Laat deze personen weten waar je heen gaat:

 • Buren: Misschien houden ze een oogje in het zeil, halen ze de post van de mat of verzorgen ze de goudvis.
 • Familie: Mocht het alarm afgaan kun je een nabij familielid langs sturen om poolshoogte te nemen.
 • Vrienden: Als je enkele weken “van de kaart verdwenen” lijkt te zijn kunnen vrienden ongerust worden. Laat het even weten dat je vertrekt.
 1. Pas op met social media

Heb je een extra accu ingepakt om maar genoeg selfies te schieten? Let op met informatie delen op social media, en wel om deze redenen:

 • Inbrekers: Die zien graag wanneer mensen niet thuis zijn, je zou ook kunnen wachten met openbaar foto’s delen tot je weer terug bent. Of deel alleen jouw ervaringen met directe vrienden (controleer de instellingen).
 • Beledigend materiaal: Het is streng verboden om de koning van Thailand te beledigen, ook al is het een geintje. Niet doen in het land en ook niet online, daar kun je in grote problemen mee raken. Het is een gemoedelijk volk maar kom niet aan het koningshuis!

Met deze informatie kan het hele gezin veilig op reis naar Thailand!

 1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

INPAKLIJST: Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op reis of vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, vergeet niets in je bagage, wij maakten een complete inpaklijkst en reisapotheek. Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst + reisapotheek.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast één van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis checklist + reisapotheek downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?