14 daagse rondreis Argentinië - Volledige route langs alle highlights

14 daagse rondreis Argentinië - Volledige route langs alle highlights

25 januari 2024 in Reisinfo0 reacties

De natuurpracht van Argentinië is adembenemend. Het is een land van superlatieven en grote contrasten. Geen Argentinië zonder te proeven van het bruisende Buenos Aires, het Parijs van Latijns-Amerika, waar we ons laten meeslepen door de tonen van de tango.

In het noorden van het land varen we in een bootje door tropisch regenwoud naar de spectaculaire watervallen van Iguazu. We worden er omringd door grote blauwe vlinders en een mooie regenboog. En de kleurenpracht van Salta en omgeving, zal je van je sokken blazen.

DEZE REIS IS VOLZET

DAG 1: BRUSSEL – BUENOS AIRES

Maandag 30 september 2024

Vertrek vanuit Brussel. Met een tussenstop in Madrid naar Buenos Aires.

DAG 2: BUENOS AIRES

1 oktober 2024 – avondmaal

 • Aankomst ’s morgens in Buenos Aires en transfer naar het Gran Brizo hotel. We laten er onze koffers achter, in de namiddag mogen we op de kamers. We gaan van start met een city tour als eerste kennismaking met deze boeiende stad.
 • Een wandeling door het mooie San Telmo brengt ons over de Avenida de Mayo naar de Plaza de Mayo, het politieke centrum van de stad en zelfs van gans het land. Dit plein werd vernoemd naar de mei revolutie van 1810, waarna Argentinië onafhankelijk werd van Spanje. Daarnaast wordt het kleurrijke La Boca bezocht, waar er tango gedanst wordt op straat en waar zich het mythische La Boca Juniors Stadion, La Bombonera bevindt en waar Maradona nog steeds op handen wordt gedragen. Puerto Madero is dan weer het zeer moderne haven gedeelte van de stad met exclusieve winkels en restaurants. Via Retiro en Palermo eindigt de tour in La Recoleta, wereld bekend om het kerkhof waar je het graf van Eva Peron (Evita!) kan bezoeken.
 • Overnachting Gran Brizo Hotel.

DAG 3: RIO DE PLATA & TIGRE

2 oktober 2024 – ontbijt en avondmaal

 • Vandaag gaan we varen op de Rio de la Plata, de breedste rivier ter wereld terwijl we een mooi uitzicht hebben op de skyline van Buenos Aires .
 • Na twee uur varen komen we aan bij de Parana rivierdelta. Eenmaal in de delta gaat de boottocht verder door een reeks smalle kanalen en eilanden, een populair weekenduitstapje voor de "Porteños", de inwoners van Buenos Aires.
 • Rond lunchtijd zet de boot ons af in Tigre, een grote stad in de buitenwijken van Buenos Aires, waar we vrije tijd hebben om te lunchen.
 • ‘s Avonds gaan we naar El Querandí Tango House, waar we genieten van een geweldige tangoshow en een heerlijk diner.
 • Overnachting Gran Brizo Hotel.

DAG 4: SALTA

3 oktober 2024 – ontbijt, lunch en avondmaal

 • Transfer naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Salta.
 • Salta, in het noordwesten van Argentinië, dat grenst aan Bolivia en Chili, is een van de mooiste steden van Argentinië. In dit gebied kwamen in 1542 de eerste Spanjaarden vanuit Bolivia Argentinië binnen op zoek naar zilver. Zij vonden er geen zilver, maar wel enorme hoogvlaktes (Altiplano), bergen, zoutmeren en groene valleien.
 • Salta is een levendige stad met een zeer mooi koloniaal centrum. De stad ligt in een groene vallei op ongeveer 1200 meter hoogte. De stad heeft door die ligging een heerlijk lente-klimaat. De voornaamste bezienswaardigheid in de stad is het prachtige Plaza 9 de Julio met de kathedraal, maar er zijn ook enkele musea waaronder het indrukwekkende Museo de Arqueologia de Alta Montaña waar Inca-mummies worden tentoongesteld.
  Alles tezamen is Salta en omstreken een prachtige samensmelting van Indianencultuur, Spaanse kolonisatie en een eigen identiteit, waar je ’s avonds met een goed glas wijn op een terras, onder de duizenden fel fonkelende sterren, heerlijk kunt wegdromen van al het moois dat in deze reis nog gaat komen.
 • Overnachting Hotel Design Suites.

DAG 5: SALINAS GRANDES

5 oktober 2024 - ontbijt, lunch en avondmaal

 • Vroeg vertrek vanuit het hotel vroeg om de weg te volgen naar de San Antonio de los Cobres, totdat je de imposante Salinas Grandes bereikt, een ongelooflijke ruimte. Deze zoutwoestijn op 4000 meter boven zeeniveau is een van de mooiste witte gebieden in Argentinië. Je gids zal ook het proces van zoutwinning in deze salar uitleggen.
 • Volg daarna de route naar Purmamarca met de typische Indianenmarkt en de prachtige “Zevenkleurige berg”, om te overnachten in het La Comarca Hotel.

DAG 6: JUJUY & HUMAHUACA

6 oktober 2024 - ontbijt, lunch en avondmaal

 • Vandaag bezoeken we de Humahuaca Kloof en de mooie omgeving ten noorden van Salta.
  De ‘Quebrada de Humahuaca’ is een vallei die door haar combinatie van cultuur- en natuurschoon uitgeroepen is tot UNESCO Werelderfgoed. Deze vallei is altijd al een belangrijke verbindingsweg geweest tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan, waardoor er al in een vroeg stadium bewoners aanwezig waren. Deze volkeren hebben duidelijke sporen achtergelaten, die deze omgeving zo speciaal maken. Een regio met prachtige kleurrijke berglandschappen, Incaruïnes en oude dorpjes met indiaanse invloeden. Onderweg bezoeken we Tilcara met de bekende Pucara, een Pre Inca fort, en het typische Indianendorpjes Uquia (2818m). In Uquia wandelen we naar de verbazingwekkende en kleurrijke Cerro Las Señoritas. Vanaf hier gaan we naar de stad Humahuaca en vervolgens naar Hornocal.
 • Na te hebben genoten van het uitzicht op dit surrealistische landschap, keren we laat in de middag terug naar je hotel in de stad Salta.
 • Overnachting in Hotel Design Suites

DAG 7: CACHI en CAFAYATE

6 oktober 2024 ontbijt, lunch en avondmaal

 • Vandaag gaan we op verkenning ten zuiden van Salta. We bezoeken de Calchaqui vallei en Cafayate.
 • Eerst gaat het naar Cachi. We verkennen er een van de meest verbazingwekkende berglandschappen in het noorden van Argentinië. Bewonder de prachtige valleien, kloven en pittoreske dorpjes terwijl je door de bergen reist. Cafayate is na Mendoza de tweede grootste wijnproducent van Argentinië. Al rijdend in zuidelijke richting zien we de vele tabaksplantages langs de weg. Cafayate is bekend om Torrontés wijn, een Argentijnse fruitige witte wijn.
 • Onze avondmaal en diner is in Viñas de Cafayate.

DAG 8: Terug naar Salta

7 oktober 2024 - ontbijt

 • Vandaag reizen we terug naar Salta. De rest van de dag is een vrije dag. Ga zelf op verder verkenning in Salta, geniet er van een terrasje, shopping of een rustige dag.
 • Overnachting in Hotel Design Suites

DAG 9, 10 en 11: IGUAZU

8, 9 en 10 oktober 2024 - ontbijt en avondmaal

 • Vandaag vliegen we met een tussenstop in Buenos Aires naar het uiterste Noorden, naar Puerto Iguazu. Het sfeervolle kleine stadje Puerto Iguazu is de ideale uitvalsbasis voor bezoeken aan deze wereldberoemde watervallen.
 • De watervallen van Iguazú behoren tot de mooiste bezienswaardigheden van Argentinië. De rivier Iguazú valt hier zo’n 60 tot 80 m diep in het zogenaamde Paraná Plateau. Dit vormt tezamen 275 watervallen over een breedte van 2700 m. Zij liggen in het nationale park Iguazú, 20 km ten oosten van het stadje Puerto Iguazú. De faciliteiten in dit park zijn prima, er zijn goede excursies, enkele mooie hotels en alles is makkelijk bereikbaar.
  De eerste blanke, die de watervallen zag was de Spanjaard Alvar Nuñez Cabeza de Vaca in 1541. Het moet een wonderlijke belevenis voor die man geweest zijn, zo schrijft de geschiedenis. Maar ook vele bezoekers die hier komen krijgen de verrassing van hun leven te zien. Hoe dichter je de watervallen nadert hoe indringender het geluid en geraas van watergekletter wordt. Honderden watervallen van groot tot klein, sommige 70 meter hoog, donderen zo hard neer dat er blijvend een regenwolk hangt. Het indrukwekkendste is de Garganta del Diablo (de keel van de duivel), hier lijkt het alsof het water op oorverdovende wijze naar het diepste van de aarde wordt gezogen. Tientallen watervallen bruisen 90 m diep in een immens grote kloof.
 • Alvar Nuñez Cabeza de Vaca schreef in zijn dagboek dat er een constante regenbui boven deze waterval hing en door de sterke stroming hij en zijn gezelschap genoodzaakt waren om uit de kano’s te stappen die zij met grote inspanning naar de zijkant konden brengen.
  Hij noemde de watervallen Saltos Santa Maria en later kreeg het de naam van de Guarani-indianen: Iguazú, wat ‘groot water’ betekent.
  De watervallen van Iguazú behoren samen met de Angel falls in Venezuela tot de grootste van Zuid-Amerika. Kenners zeggen dat ze met de Victoria-watervallen in Zimbabwe tot de indrukwekkendste van de wereld behoren.
  Gezien dit natuurwonder op de grens ligt, heb je een Argentijnse en een Braziliaanse kant in het Park.
  De Argentijnse zijde is veel groter en je kunt ook heel dicht bij meerdere watervallen komen. De Argentijnse zijde bezoeken we op 9 oktober.
 • De Braziliaanse kant, bezoeken we tijdens een halve dagtour op 10 oktober. Het is interessant omdat je vanaf daar een goed totaalbeeld van de watervallen kan krijgen.
 • Overnachting Hotel Mercure

DAG 12: BUENOS AIRES

11 oktober 2024 – ontbijt en avondmaal

 • Tranfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht terug naar Buenos Aires.
 • De rest van 11 oktober is vrij om verder op verkenning te gaan in de Argentijnse hoofdstad. Verken de straten, musea, cafés, winkels & nog veel meer! Vraag je reisleider voor leuke ideeën & tips om de stad verder te ontdekken.

DAG 13 en 14: Terug naar Brussel

12 en 13 oktober - ontbijt

 • Na het ontbijt op 12 oktober transfer naar de luchthaven voor de vlucht huiswaarts, met tussenstop in Madrid. Aankomst de volgende ochtend in Brussel op 13 oktober.

REISVOORWAARDEN

 • Vanaf 12 personen wordt de reis gegarandeerd. De groep is beperkt tot max. 16p.
 • 5675 € - supplement single 585 €
 • Licentie reisbureau Travel Experts/BTS Travel: 5985
 • Lid van Garantiefonds Reizen

In de prijs begrepen:

 • Vlucht Brussel – Buenos Aires – Brussel met Air Europa
 • 3 binnenlandse vluchten
 • Alle overnachtingen in goede hotels met ontbijt
 • Lunch op dagen 4, 5, 6 en 7
 • Diner vanaf dag 2 tot 7 en dag 9 tot 12
 • Alle verplaatsingen met minibus
 • Alle vernoemde uitstappen
 • De diensten van een ervaren Vlaamse reisleider
 • Lokale Engelssprekende gidsen
 • Infovergadering en reisdocumenten

Niet in de prijs begrepen:

 • Ontbrekende maaltijden
 • Fooien
 • Reisverzekering

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?