5 onmisbare activiteiten tijdens een roadtrip Canada

Volledige gids kopen voor € 10

5 onmisbare activiteiten tijdens een roadtrip Canada

31 mei 2023 in Reisinfo0 reacties

Canada is bij uitstek een geschikt land voor een roadtrip. Het land wordt namelijk gezien als één van de mooiste reisbestemmingen ter wereld en dat is niet zonder reden. Canada beschikt namelijk niet alleen over prachtige landschappen en uitzichten, maar ook over authentieke dorpjes en wereldsteden. Daarnaast staat Canada natuurlijk ook bekend om de wilde bruine beren en watervallen. Het is duidelijk dat er in Canada genoeg te doen is. Daarom geven we je in dit artikel vijf onmisbare activiteiten tijdens een roadtrip door Canada. Met deze activiteiten maak je de mooiste roadtrips in Canada met litteleamerica helemaal compleet.

Inhoud artikel

  1. Een bezoek aan de Niagara Falls

Een roadtrip door Canada is niet compleet zonder een bezoek aan de Niagara Falls. Deze watervallen behoren tot de grootsten ter wereld. Wat deze watervallen extra bijzonder maakt, is dat ze precies op de grens van Canada en de Verenigde Staten liggen. Vanuit de Canadese kant is het uitzicht het mooiste en vanuit de Amerikaanse kant kun je van dichtbij bewonderen wat voor enorme krachten er in de watervallen omgaan.

  1. Bruine beren spotten

De bruine beer is één van de bekendste diersoorten die in Canada voorkomt. Ze zijn dan ook zeer populair bij toeristen. Tijdens een roadtrip door Canada is het spotten van deze beren een onmisbare activiteit. De kans om een bruine beer ook daadwerkelijk te spotten, is het grootst in de zomermaanden.

  1. Vancouver bezoeken

Vancouver is een prachtige Canadese stad met ruim 600.000 inwoners. Een bezoek aan Vancouver is absoluut een niet te missen onderdeel van een roadtrip door Canada. Zeker het bekende Stanley Park is populair bij toeristen.

  1. Kanoën

Ten vierde raden we aan om je roadtrip compleet te maken met een kano avontuur door de Canadese natuur. Hierbij ontdek je pas echt de schoonheid van dit land.

  1. Calgary Zoo

Tot slot willen we je wijzen op de Calgary Zoo. In deze gigantische dierentuin leven maar liefst 1200 dieren. Wat deze dierentuin nog meer bijzonder maakt, is dat er ook ijsberen leven. Deze zeldzame diersoort kom je in het wild nauwelijks meer tegen.
Canada is één van de meeste geschikte landen voor een roadtrip. Dat komt niet alleen door de prachtige natuurgebieden die Canada rijk is, maar ook door de veelzijdige activiteiten die je er kunt doen. Wil je toch liever naar de Verenigde Staten? Ook de Verenigde Staten leent zich uitstekend voor een roadtrip met littleamerica.

  1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis reisgids smartphonegids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?