10 must haves voor een citytrip: Wat zeker meenemen op stedentrip?

10 must haves voor een citytrip: Wat zeker meenemen op stedentrip?

29 juni 2021 in Reisinfo1 reactie

Wil je binnenkort op citytrip? Lekker op ontdekking in een voor jou onbekende stad, de leukste terrasjes, lekkerste restaurants en de tofste plekjes aandoen? Leuk! Voor een korte uitstap is er niet veel nodig, maar het is wel vervelend als je iets vergeet. Dus daarom hebben wij een lijstje gemaakt wat handig is om mee te nemen tijdens je citytrip.

Wat zeker meenemen tijdens je stedentrip?

1. Camera

Voor je het weet is je citytrip alweer voorbij. Maar gelukkig heb je de foto’s nog, zodat je mooie herinneringen kunt ophalen van je uitstap naar Trier, Antwerpen, Parijs, Wenen of Amsterdam. Misschien kun je zelfs video’s maken met je camera, dat maakt het nog leuker. Dan kun je op een regenachtige dag lekker met een warme kop thee of chocomelk de hele reis herbeleven.

2. Rugzak

Waarschijnlijk heb je jouw koffers al gemaakt, maar vergeet dan zeker niet een rugzak mee te nemen. Want het wandelen door de stad gaat een stuk makkelijker dan met een rolkoffer. Daar kan je dan fijn een flesje water, je camera en meer in meenemen. En als je wat koopt in de stad kan het ook gelijk je rugzak in.

3. Powerbank

Wil je met je telefoon net een mooie foto maken of opzoeken waar jullie zijn, is de batterij op. Balen. Maar gelukkig heb jij een powerbank meegenomen. Ideaal, je laad je telefoon ermee op zonder dat je op dat moment een stopcontact nodig hebt. Je kunt zo snel mogelijk weer een foto trekken of Google Maps openen.

4. Goede wandelschoenen of sandalen

Je loopt tijdens een citytrip meer dan je van tevoren denkt. Want je verdwaalt soms, je wilt alle bezienswaardigheden zien en misschien ook nog even een shopsessie houden. Jouw arme voeten krijgen wat te verduren. Zorg dus voor goede wandelschoenen of sandalen die je al hebt ingelopen. Want met nieuwe schoenen weet je bijna zeker dat je blaren krijgt.

5. EHBO setje

Over blaren gesproken, ook met schoenen die je al langer hebt kun je helaas blaren krijgen. Niets is zo vervelend als een blaar op je hiel, waardoor je bij elke stap pijn voelt en eigenlijk niet meer verder wilt wandelen. Neem daarom een goed EHBO setje mee met daarin blarenpleisters, gewone pleisters, ontsmettingsmiddel, gaasjes en een schaartje. Mocht er iets gebeuren, dan ben jij goed voorbereid. Bekijk onze volledige checklist reisapotheek.

6. Zonnebril

Kijk je net omhoog om de toren van een imposante kerk te bekijken, kijk je recht in de volle zon. Dat is niet fijn. Maar ook op een terrasje is het fijn om je zonnebril op te kunnen doen, als de zon zo fel schijnt. Dus wat ons betreft is een zonnebril ook een must tijdens een citytrip. Een natuurlijk mag je ook niet vergeten zonnecrème te smeren als je een gevoelige huid hebt.

7. Waterfles

Het struinen door alle toffe straatjes, hofjes en langs stadsparken maakt dorstig. Neem daarom altijd een flesje water mee tijdens je tour door de stad. Je kunt natuurlijk een waterflesje in de stad zelf kopen, maar milieuvriendelijker is het als je een herbruikbare drinkfles meeneemt. Deze kun je dan tussendoor ook vullen bij een fonteintje in de stad.

8. Regenjas of paraplu

Je wilt het liever niet, maar er kan natuurlijk een buitje vallen tijdens je citytrip. Je kunt proberen te schuilen bij een goed restaurant, wat gelijk erg lekker kan zijn. Maar als je net al hebt gegeten dan is dat natuurlijk niet nodig en wil je het liefst weer de stad verder ontdekken. Hup, trek je regenjas aan of zet je paraplu op. Ook in de regen kan een stad erg leuk zijn om doorheen te wandelen. Stamp als een kind door de plassen en kijk eens of je daar niet vrolijk van kan worden. Onmogelijk toch?

9. Ontsmettingsdoekjes

Ook wel handig zijn ontsmettingsdoekjes tijdens je citytrip. Want al moet je er niet aan denken, je komt met miljoenen bacteriën in aanraking tijdens je tripje. Doordat je je moet vasthouden in de tram of de bus bijvoorbeeld. En je wilt liever niet ziek worden tijdens je weekendje weg. Dus dan zijn ontsmettingsdoekjes een uitkomst. Poets zo af en toe je handen schoon en je kunt er weer tegenaan. Ook ideaal wanneer je op straat iets lekkers haalt zoals een donut en je daarna je handen wilt schoonmaken.

10. Zonnebrand

And last but not least: zonnebrand. Vooral in de lente en de zomer kan je ongemerkt flink verbranden tijdens een citytrip. En door de stad moeten lopen met brandblaren op je schouders en armen is geen pretje. Smeer je dus goed in, ook op dagen dat het bewolkt lijkt is het geen overbodige luxe om je in te smeren.

11. Gratis stadswandeling of reisgids

Ga je op stedentrip of citytrip dan wil je zo snel mogelijk inpakken en wegwezen. Maar vergeet zeker niet een kijkje te nemen in ons aanbod aan gratis stadswandelingen of reisgidsen zo ontdek je de stad op een andere manier en mis je geen enkele bezienswaardigheid.

Ben je nog op zoek naar een leuke citytrip bestemming en hotel? Neem dan een kijkje tussen het citytrip aanbod van HotelSpecials.be.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HotelSpecials

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis checklist downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 8 maart 2020 - Lieve Moons

Fototoestel met voldoende batterij , middel tegen blaren aan je voeten, meer dan 1 paar schoenen, kledij voor als het weer verandert, reisgids, lijst met plaatsen die je zeker wil zien, kopie van belangrijke documenten zoals paspoort . Nummer van cardstop. Laders voor oa gsm, laptop, … zak om vuile was op te bergen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?