Overnachten & verblijven in Praag? De 15 x leukste hotels per wijk in Praag (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Overnachten & verblijven in Praag? De 15 x leukste hotels per wijk in Praag (update 2024)

26 januari 2023 in Praag0 reacties

Wat zijn de beste wijken om te overnachten in Praag? Een compleet overzicht

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Praag heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Praag!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Oude stad (Staré Město)

De oude stad (oftewel Staré Město) is dé place to be als je in het hart van de stad wilt verblijven. Dit is ongetwijfeld het meest bezochte deel van de stad en dat is volkomen terecht. In de oude binnenstad vind je heel wat van de belangrijkste bezienswaardigheden zoals de beroemde astronomische klok, de Karelsbrug en het oude stadsplein met historische gebouwen. Daarnaast kan je je hier ook vergapen aan de prachtige architectuur.

  • Het Hotel U Kocku is gevestigd in een monumentaal barokpaleis en is gelegen in het oude centrum van Praag. Alle ruime kamers zijn modern ingericht en voorzien van airconditioning. Begin dag goed met een royaal, warm en koud ontbijtbuffet met heerlijke Tsjechische zoete deegwaren. Meer info en boeken.
  • Het U Prince Hotel is gelegen aan het Oude Stadsplein, tegenover de Astronomische Klok van Praag. Het luxehotel is uniek ingericht en zit gevestigd in een volledig gerenoveerd pand uit de 12e eeuw. Je wordt verwelkomd met een heerlijke glaasje mousserende wijn en je verblijft in weelderige kamers met antiek meubilair en een prachtig uitzicht op de Gouden Stad vanaf het dakterras. Meer info en boeken.
  • Het 4* Hotel U Zlateho Jelena is gevestigd in een historisch pand en is prachtig ingericht. Het hotel beschikt over ruime kamers en een gezellig binnenplein waar je kunt uitrusten na een dagje stappen in de stad. Meer info en boeken.
  1. Nieuwe stad (Nové Město)

De nieuwe stad (oftwel Nové Město in het Tsjechisch) ligt naast de oude wijk van Praag en is, zoals de naam doet vermoeden, het een moderner gebied met verschillende winkels en eetgelegenheden. De nieuwe stad wordt ook wel gezien als dé bruisende hub van de stad waar van alles te zien en beleven valt. Nové Město is een geweldige plek om te verblijven dichtbij de bekende bezienswaardigheden als het Dansende Huis, de gotische kruittoren, het Wenceslasplein en het Nationaal Museum en de Staatsopera.

  • Mosaic House Design Hotel biedt stijlvolle accommodatie voorzien van alle luxe en comfort. Verder biedt het hotel een heerlijk ontbijtbuffet en beschikt het over een gezellige bar, restaurant en gratis fietsen! Meer info en boeken.
  • Dancing House - Tančící dům Hotel bevindt zich in het beroemde Dansende Huis, vlakbij de Moldau. Je verblijft in ruime, modern ingerichte kamers en biedt iedere ochtend een heerlijk ontbijtje. Een unieke ervaring om te overnachten in één van de bekendste bezienswaardigheden in Praag! Meer info en boeken.
  • Eerder op zoek naar een low-budget verblijf in deze wijk? Dan is The MadHouse Prague met zijn verbazingwekkende graffiti-kunstwerken misschien iets voor jou. Dit hostel biedt gemeenschappelijke slaapruimtes en een gedeelde keuken. Verder is er avondentertainment en worden er ook bierpongsessies en andere activiteiten georganiseerd. Meer info en boeken.
  1. Malá Strana

Malá Strana, ook wel bekend als de Kleine Stad, is een historische wijk aan de overkant van de Karelsbrug. Deze historische wijk staat bekend om zijn charmante straatjes, pittoreske pleinen en barokke architectuur. Enkele van de topbezienswaardigheden hier is de barokke St. Nicolaaskerk, de Petřín-heuvel met prachtig uitzicht en de kleurrijke Lennon Wall die beschilderd is met talloze graffiti.

  • Het Red Lion Hotel is gevestigd in een gerenoveerd gebouw uit de 15e eeuw en ligt in de buurt van heel wat restaurants en bars. Naast de tweepersoonskamers zijn er ook enkele familiekamers tot 4 personen. Meer info en boeken.
  • Aparthotel Malostranská Residence is een aangename accommodatie aan het prestigieuze plein Malostranské náměstí, op wandelafstand van de Karelsbrug. De appartementen hebben een unieke inrichting met antiek meubilair en sommigen bieden uitzicht op de bezienswaardigheden, zoals de Praagse Burcht. Wil je graag een daguitstap maken? Dan kan je eventueel een auto huren bij de accommodatie. Meer info en boeken.
  • Hotel Golden Key Prague Castle is een centraal gelegen boetiekhotel aan de Nerudova-straat, nabij de Praagse Burcht. De ruime kamers en suites zijn uitgerust met historische meubilair en bieden uitzicht op de Praagse huizen of de uitkijktoren Petřín. Sommige kamers hebben gerestaureerde houten plafonds uit de 16e eeuw. 's Ochtends kan je genieten van een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.
  1. Hradčany, nabij de Praagse burcht

Hradčany is een knusse wijk waar de Praagse burcht gelegen is. De burcht is een van de grootste kasteelcomplexen ter wereld en is een absolute must-see tijdens jouw stedentrip Praag. Hradčany biedt een geweldig uitzicht over de stad en de rivier de Moldau. Het is ook een iets meer relaxte buurt dan de oude en nieuwe stad, ideaal dus als je een beetje van de stadsdrukte wilt ontsnappen. Behalve de Praagse Burcht vind je hier ook de National Gallery of Prague, het Waldstein Palace en de Old Castle Stairs.

  • The King Charles is gevestigd in een barok gebouw uit 1639 en biedt kamers met antiek meubilair en moderne voorzieningen zoals een flatscreen-tv. Meer info en boeken.
  • Residence Thunovska is gevestigd in een 16e-eeuws renaissancistisch en ligt op 3 minuutjes wandelen van de Praagse Burcht en de Karelsbrug. De accommodatie beschikt over lichte, comfortabel ingerichte appartementen met houten vloeren en een kitchenette met keukengerei. Meer info en boeken.
  • B&B Spa Beerland Chateaux – U Zlaté Hrušky is een charmante B&B, gevestigd in nationaal cultureel monument U Zlaté Hrušky. De B&B beschikt over ruime, antieke kamers voorzien van alle nodige luxe en comfort. 's Ochtends geniet je hier van een ontbijtbuffet of een à-la-carteontbijt. Na je bezoek aan de stad kan je tot rust komen in de spa van het verblijf en genieten in de zogenaamde biertanken. Meer info en boeken.
  1. Žižkov

Žižkov is een wijk in het oostelijke deel van Praag, net ten zuiden van de nieuwe stad. Deze wijk staat voornamelijk bekend om zijn Boheemse sfeer en alternatieve cultuur. Wil je graag de lokale sfeer opsnuiven en genieten van het nachtleven? Dan is Žižkov een geweldige plek om te verblijven tijdens je stedentrip Praag. Bovendien kan je hier ook heel wat betaalbare accommodaties vinden! Enkele van de belangrijkste attracties in Žižkov zijn het Jiřího z Poděbrad-plein, de beroemde Žižkov-televisietoren, Reigrovy sady en het Vitkov Nationaal Monument.

  • Three Crowns Hotel is een elegant hotel gevestigd in een jugendstilgebouw en beschikt over moderne kamers. 's Ochtends kan je genieten van een rijkelijk ontbijtje, verzorgd met lokale producten. Meer info en boeken.
  • Of verblijf in het Hostel Elf. Dit gezellige hostel biedt. Het biedt uniek ingerichte kamers, een volledig uitgeruste keuken, een terras met barbecuefaciliteiten en gratis WiFi. Koffie en thee zijn elke dag gratis beschikbaar. Verder kan je diverse restaurants en winkels vinden rondom de accommodatie. Het hostel ligt op 5 minuten wandelen van het bus- en metrostation Florenc. Meer info en boeken.
  1. Holešovice

Holešovice is een opkomende wijk in het noordelijke deel van Praag, aan de overkant van de Moldau. Deze wijk staat vooral bekend om zijn industriële erfgoed. De dag van vandaag vind je hier enkele moderne musea en voormalige fabrieken die worden omgebouwd tot een leuke hotspot. Deze wijk ligt net buiten de toeristische gebieden maar je kan de bekende bezienswaardigheden van Praag makkelijk bereiken met het openbaar vervoer.

  • Mama Shelter Praag is een hip hotel met comfortabele kamers voorzien van een moderne inrichting. Het hotel beschikt ook over een gezellig terras en iedere ochtend kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Tegen een toeslag kan je bij de accommodatie gebruikmaken van openbare parkeergelegenheid. Meer info en boeken.
  • Het 4* Plaza Prague Hotel ruime, eenvoudig ingerichte kamers voorzien van gratis wifi, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten. In de bistro kan je 's ochtends terecht voor een uitgebreid ontbijt en genieten van de traditionele Italiaanse keuken. Meer info en boeken.
  1. Download je gratis stadswandeling Praag

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Praag. Ideaal om Praag volledig te verkennen op eigen tempo. Wandel zo door de 3 belangrijkste stadsdelen en mis geen enkele highlight van deze bijzonder mooie stad.

Tsjechië & Slowakije

Gratis wandeling Praag downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?