Disneyland Parijs: de beste en leukste attracties (die niet overkop gaan)

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Disneyland Parijs: de beste en leukste attracties (die niet overkop gaan)

21 december 2023 in Parijs0 reacties

Disneyland: de beste en leukste attracties (die niet overkop gaan)

Disneyland, the happiest place on earth! Tenzij je uren in de rij moet staan wachten voor een attractie waar je dan uiteindelijk toch niet in gaat omdat hij overkop blijkt te gaan, of misschien uiteindelijk die 90-120 minuten wachttijd niet waard blijkt te zijn (niet dat er veel attracties in Disneyland tegenvallen).

Om frustraties en verspilde tijd te vermijden, dit lijstje met de leukste en beste attracties in Disneyland die niet overkop gaan. Ik beperk me in deze blogpost tot het eigenlijke Disneyland Park. De Walt Disney Studios, het tweede park van Disneyland Paris, houd ik voor een latere post.

Praktische info & tickets om Disneyland Paris te bezoeken

AdresBoulevard de Parc 77700 Serris / Coupvray, Frankrijk

 • Met de auto: Vanuit Amsterdam/Antwerpen volg de E17 richting Gent, en verder richting Lille/Rijsel. Vanaf Lille volg je de A1 richting Parijs en neem de afslag richting Marne La Vallée.
 • Met de trein vanuit Parijs: Vanuit centrum Parijs doe je er ongeveer 45 minuten over om met de RER trein lijn A tot in Disneyland te geraken, eindstation Marne-la-Vallée Chessy.
 • Vrijdag t/m maandag Thalys treinen vanuit Schiphol, Rotterdam, Antwerpen en Brussel-Zuid met aankomst in Marne-la-Vallée/Chessy (boek je treintickets hier)
 • Met de shuttle bus vanuit Parijs: Wie het zich graag comfortabel maakt kan ook mee met een shuttlebus vanuit centrum Parijs richting het park (alle info en tickets hier).
Tickets
 • Dagticket voor Disneyland kost € 56, zo hoef je niet in de wachtrijen te staan (hier reserveren)
 • Een 3-daags ticket voor Disneyland + Walt Disney Studio Park vanaf € 142 (boek je 3-daags ticket online)
 • Tickets voor < 3 jarigen zijn gratis
Openingsuren
 • Disneyland Paris: 9u30 - 19u of 20u (in het weekend tot 21u of 22u)
 • Walt Disney Studios Park: 9u30 - 18u (in het weekend tot 19u)
Bestel hier je dagticket online
Verblijven

Inhoud artikel

 1. Pirates of the Caribbean

Yo ho, yo ho, a pirate’s life for me! Wat misschien niet iedereen weet is dat de populaire filmreeks met Johnny Depp gebaseerd is op de attractie, en niet omgekeerd.

Pirates of the Caribbean is misschien wel de meest sfeervolle attractie van het park. Het begint al in de weg er naar toe, diep weggedoken tussen de palmbomen in Adventureland. Het is best wel een eindje van de ingang tot het uiteindelijke begin van de attractie. Geleidelijk aan wordt het donkerder, er klinkt gestommel voor en achter je op de houten vloer, er is de geur van water en chloor… En dan stap je in een boot die je langs een chique (naar Disneyland-normen) restaurant naar de Caraïben van weleer brengt, waar piraten het naar hun zin en voor het zeggen hebben, maar het uiteindelijk toch moeten bekopen met eeuwige verdoemenis.

Er zijn twee “drops”, maar het hoofddoel van de attractie is kijken, en dat doe je, elke keer opnieuw, want je ziet telkens iets nieuws.

In het algemeen vallen de wachtrijen voor Pirates of the Caribbean vrij goed mee (minder dan 30 minuten). Als je ziet dat het meer dan 60 minuten aanschuiven is, kom dan op een ander moment terug.

 1. Peter Pan’s Flight

In Fantasyland, het drukste gedeelte van het park, ligt Peter Pan’s Flight. In een gondelschipje dat bovenaan vast hangt, vlieg je samen met Peter Pan, Tinkerbell, Wendy, John en Michael naar Neverland en het avontuur.
De attractie is kort maar oh zo mooi. Je kijkt van boven op alles neer en dat geeft een bijzondere ervaring.

Ook Peter Pan’s Flight is bijzonder populair. Probeer net als bij Big Thunder Mountain te profiteren van de kalmere momenten (’s ochtends vroeg en tijdens de parades). Ook de FastPass is hier mogelijk. Houd er wel rekening mee dat Fantasyland sneller sluit dan de andere delen van het park, ter voorbereiding van het vuurwerk voor de dagelijkse Disney Illuminations-show.

Onze tip: Boek je tickets online, zo kan je wachtrijen overslaan en direct binnen + je hebt de mogelijkheid om je ticket steeds te annuleren.
 1. Big Thunder Mountain

Centraal in Frontierland, de Disney versie van het Amerikaanse Wilde Westen, ligt Big Thunder Mountain, een houten rollercoaster waar een losgeslagen mijntreintje over een kale berg en doorheen verraderlijke mijngangen raast. Zoals veel in Disneyland zit er een volledig verhaal achter (iets over “te veel en te diep” en een vervloekt stuk goud), maar het is vooral een superfijne, snelle achtbaan die net niet te veel ratelt of naar beneden valt om te traumatiseren.
De attractie is erg populair. Probeer zo vroeg mogelijk of tijdens een parade te gaan. Of maak gebruik van het gratis FastPass-systeem, waardoor je op een specifiek tijdstip de attractie kan doen, zonder ellenlange wachtrij.

Speciale tip van uw nederige reisblogger: doe de attractie ook eens wanneer het donker is. De sfeer is bijna magisch, zeker wanneer op dat moment net het spektakel Disney Illuminations bezig is. Je hebt een geweldig zicht op het vuurwerk, voor zover je het met de snelheid kan zien..
 1. Star Tours: the Adventure Continues

Star Wars is eigendom van Disney (en dat zullen we geweten hebben), dus kan ook een attractie rond dit ruimte-epos niet ontbreken.

Star Tours is een 3D-simulator-vlucht, waarvan de missie uiteraard volledig fout gaat en je langs alle kanten door de ruimte vliegt, met enkele droids en de iconische muziek van John Williams als compagnons.

De attractie ligt wat in een uithoek van het park en wordt meestal niet meteen gevonden door de grote massa. Wachtrijen vallen hierdoor meestal goed mee, al kan dit nu met de zeer recente update misschien wel tegenvallen. C-3PO en andere robots uit de franchise maken het wachten aangenamer.

Het is aan te raden om voor je bezoek je tickets online aan te schaffen, zodat je bij de toegang van Disneyland in de speciale rij voor gereserveerde tickets aan kan schuiven.

 1. Buzz Lightyear Laser Blast

In Buzz Lightyear Laser Blast moet je met een laser pistool zoveel mogelijk doelen raken terwijl je met een karretje doorheen de absurde fluowereld van Buzz Lightyear en aartsvijand Zorg gaat. Kinderen vinden het geweldig, vandaar ook de lange wachtrijen (denk aan de tips bij Big Thunder Mountain, ook hier kan je een fast pass nemen).
Ik ben een nul in het schieten met die laser, maar het is wel eens leuk om te doen.

Ben jij al in Disneyland geweest? Wat zijn jouw aanraders? Laat het hieronder weten :-)!

 1. Filmpje: betoverende beelden van Disneyland Parijs

Zie je je bezoek aan Disneyland Parijs al helemaal zitten? Dan raad ik je aan om dit filmpje nog even te bekijken, waardoor je alleen nog meer goesting zal krijgen om je tripje naar het magische Disney vast te leggen!

 1. Download je gratis stadswandeling Parijs

Maak je een citytrip naar Parijs? Ontdek dan zeker de stad met onze gratis stadswandeling Parijs. Ideaal om Parijs volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Parijs kan je ook 1 stadswandeling vinden. Nog meer goesting in Parijs? Koop onze volledige reisgids Parijs en ontdek alles over deze prachtige stad!

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?