10 x mooiste vakantieparken in Tirol: welk park kiezen? Alle info + boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste vakantieparken in Tirol: welk park kiezen? Alle info + boeken

15 maart 2023 in Oostenrijk0 reacties

Op vakantie in Tirol? Ontdek hier de 10 mooiste vakantieparken in Tirol

Vertrek je binnenkort op vakantie naar Tirol in het westen van Oostenrijk? Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor het hele gezin? Er zijn ook heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 10 leukste en mooiste vakantieparken in Tirol.

Inhoud artikel

  1. Brugger ChaletDorf

Het Brugger ChaletDorf wordt omringd door de Zillertaler Alpen en heeft een centrale en rustige ligging in Mayrhofen. Het chaletdorpje beschikt over chalets in alpine stijl met satelliet-tv, een balkon en een terras. 's Ochtends is het heerlijk wakker worden met je kopje koffie en het uitzicht op de prachtige omgeving.

Iedere chalet beschikt ook over een volledige uitgeruste keuken, een zithoek, een wasplaats en een verwarmde skiopslag. In de nabije omgeving van het Brugger ChaletDorf kan je paardrijden en op verzoek fietsen huren om de buurt te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Ferienparadies Natterer See

Ferrienparadies Natterer See is gelegen in een campingresort aan de wondermooie Natterer See. Je hebt er de keuze om te overnachten in een slaapvat, een blokhut, een safaritent, een stacaravan of een appartement. Vooral de overnachtingen in het slaapvat en de safaritent zorgen voor een unieke ervaring!

Aan het resort ligt een zwemmeer waar veel sport- en recreatieactiviteiten worden aangeboden. In het meer ligt ook een waterpark met glijbanen, waterschommels en surfmateriaal. Daarnaast kan je aan het water ook genieten van heerlijke gerechten en drankjes in het Seerestaurant met specialiteiten uit Tirol, de pizzeria of de bistrobar. Meer info en boeken.

  1. Feriendorf Joggler

Feriendorf Joggler Hotter bevindt zich in Zell am Ziller en is een klein vakantieparkje dat bestaat uit 3 chalets (Chalet Emma, Chalet Felix & Chalet Natalie). De riante huizen zijn ruim ingericht en voorzien van een moderne keuken, gezellige woonkamer en comfortabele slaapkamers. Daarnaast beschikken ze ook over een ruim balkonnetje vanwaar je geniet van een mooi uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Kortom, alles wat je maar kan wensen voor een onvergetelijke vakantie.

Wil je graag de wijde omgeving in trekken? De Karspitzbahn, die je naar het centrum van het skigebied Zillertal Arna brengt ligt direct naast de chalets! Na een mooie wandeling in de frisse berglucht, kan je lekker bijkomen in je sfeervolle chalet. Geen zin om te koken? Op wandelafstand vind je een gezellig en authentiek restaurant waar je de lekkerste Tiroolse specialiteiten kan proberen. Meer info en boeken.

  1. LaPosch - Dein Bergaway

LaPosch - Dein Bergaway is een uniek Tirools bergdorpje op een schitterende locatie te midden van een ongerept natuurlandschap tegen het prachtige panorama van de Zugspitze. Het vakantiepark biedt luxe chalets voorzien van een eigen sauna, open haard en panoramisch terras. Na een vermoeiende wandeling nood aan wat ontspanning? Dan kan je eventueel een massage boeken.

Verder beschikt LaPosch - Dein Bergaway ook nog over een beachvolleybalveld, een voetbalveld, een tafeltennistafel, een grote trampoline en een speelplaats. Vervelen zal je hier zeker niet! Meer info en boeken.

  1. Luxury Chalets Wiesenruh

Het Luxury Chalets Wiesenruh ligt op wandelafstand van het centrum van Bichlbach (250 meter) en de skiliften. Het vakantiepark biedt moderne, luxe blokhutten voorzien van volledig uitgeruste keuken met een vaatwasser en een ruime woonkamer met een tegelkachel. Lekker gezellig! Vanaf het terras heb je een panoramisch uitzicht op de bergketen Zugspitzmassiv. 's Ochtends kan je tegen een toeslag, een typisch Tirools ontbijtmand laten leveren.

Verder biedt het vakantiepark ook enkele wellnessfaciliteiten aan. Zo kan je na een dagje skiën of wandelen in de omgeving genieten in de infraroodcabine, een sauna of houtgestookte hot tub in de openlucht. Als gast van het Luxury Chalets Wiesenruh heb je ook gratis toegang tot het zwemmeer van Bichlbach. Meer info en boeken.

  1. Vakantiedorp Seeblick Toni

Of verblijf in een van de gezellige accommodaties van het vakantiedorp Seeblick Toni. Deze ruime familie camping biedt niet alleen staanplaatsen voor kampeerders maar ook modern ingerichte bungalows en chalets en zelfs slaapvaten! De meeste accommodaties liggen of bieden uitzicht op de Reintaler See.

Verder beschikt het vakantiedorpje ook over fietsverhuur om de omgeving te verkennen en een grote speeltuin en speelkamer voor de kinderen. 's Avonds kan je lekker dineren in het eigen restaurant van het Feriendorf Seeblick Toni of geniet van enkele vleesjes op de barbecue! Meer info en boeken.

  1. Bergeralm Chalets by ALPS RESORTS

Bergeralm Chalets by ALPS RESORTS bevindt zich in Steinach am Brenner en biedt gezellige appartementen met een ruime zithoek, een volledig uitgeruste keuken en een eigen badkamer. Vanaf het terras heb je uitzicht op het landschap van de Tiroolse bergen. Verder is er ook gratis privéparkeergelegenheid en mag je als gast ook gratis gebruik maken van de sauna. In de omgeving kan je prachtige wandelingen maken of skiën. Meer info en boeken.

  1. Almdorf Tirol

Almdorf Tirol ligt in het kleine bergdorpje Grän in de Tannheim-vallei, op wandelafstand van de Haldensee. Dit pension biedt bungalows die beschikken over een eigen zonneterras met uitzicht op de omliggende bergen of het meer. Je kan er lekker ontspannen in de spa met sauna, infraroodcabine en stoomdouche.

Op verzoek kunnen er versgebakken broodjes bij het appartement worden bezorgd. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de skiruimte en de skischoendroger in Tirol Almdorf. Op verzoek en tegen een toeslag is er een pendeldienst van/naar de luchthaven beschikbaar. Meer info en boeken.

  1. PURE Resort Ehrwald

PURE Resort Ehrwald ligt in Ehrwald en biedt moderne accommodatie voorzien van een gezellige zithoek, een flatscreen-tv met satellietzenders en een volledige uitgeruste keuken. Sommige kamers hebben ook een eigen patio en andere bieden uitzicht op het zwembad. Iedere ochtend verzorgt het resort een heerlijk ontbijtbuffet, een continentaal of vegetarisch ontbijt.

Na een dagje skiën of wandelen in de omgeving kan je nog enkele baantjes trekken in het buitenzwembad, of wat energie kwijt in het fitnesscentrum. Verder is er ook gratis privéparkeergelegenheid, een gemeenschappelijke lounge en een bar. Meer info en boeken.

Oostenrijk

Gratis reisgids Oostenrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?