17 x mooiste bezienswaardigheden in Zaragoza: wat zien en doen? + kaartje

Koop de volledige reisgids voor € 10

17 x mooiste bezienswaardigheden in Zaragoza: wat zien en doen? + kaartje

25 november 2022 in Noord-Spanje0 reacties

De mooiste plekjes en bezienswaardigheden in Zaragoza + verblijftips

"Zaragoza, Zaragoza, dat is de stad van m'n dromen!"

Bij een vakantie in Spanje denk je misschien al snel aan de bekende steden zoals Barcelona, Madrid, Valencia, Granada of Malaga. Maar Spanje is een land met enorm veel steden die verschillende mooie plekjes herbergen en elke stad heeft wel zijn eigen culturele stempel.

Een van die steden vinden we in het noorden van het land, Zaragoza. Deze rijke Noorder stad is een opkomende toeristische bestemming die veel te bieden heeft op vlak van zowel cultuur, sport als natuur. Door zijn rijke geschiedenis die terug reikt naar het Romeinse rijk zijn er dan ook heel wat historische bezienswaardigheden te vinden.

Tickets en tours voor je bezoek aan Zaragoza

Zaragoza bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Bekijk de daguitstappen en tours in Zargoza.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Inhoud artikel

 1. Kaartje met bezienswaardigheden Zaragoza

/

 1. Het Historische Hart van de Stad

Basílica de Nuestra Señora del Pilar

In het hart van het historische centrum, gelegen langs de rechteroever van de Ebro rivier ligt de kathedraal van Zaragoza op het Pilarplein. Deze kathedraal is zowat het boegbeeld van de stad en je vindt er dan ook talrijke souvenirs van in de vele giftshops van de stad.

Een kerk ter ere van de Heilige Maagd Maria

Volgens de lokale geschiedenis stond Jakobus de Meerdere in de Ebro rivier na een gefaalde poging tot het bekeren van de Spanjaarden toen opeens de Heilige Maagd Maria aan hem verscheen en de opdracht gaf een kerk te bouwen ter ere van haar. De eerste kapel werd dan ook snel gebouwd, maar even snel terug afgebroken.

Opeenvolging van verschillende bouwstijlen

In de eeuwen daarna zijn meerdere kerken gebouwd op site, tot het de vorm van een basiliek begon aan te nemen tijdens de heerschappij van Keizer Constantijn I. Daarna veranderde de structuur verschillende malen van een romanesque naar een gotische en later mudejár-stijl. De verschillende altaren die terug te vinden zijn in de kathedraal dateren terug naar de Reconquista-tijd in 1118.

De huidige kathedraal in barokke stijl werd afgewerkt in 1686. In 1725 werd het gebouw aangepast tot zijn huidige grootte van 130 m lang en 67 m breed. In de kathedraal vind je onder andere fresco’s van Francisco de Goya. Wat vooral opvalt aan het gebouw zijn de torens die rijkelijk versierd zijn met kleurrijke geelblauwe patronen.

VERBLIJFTIP: Bij Apartamentos El Mirado de Zaragoza ga je een zorgeloze vakantie tegemoet. De appartementen zijn geschikt voor maximaal 6 personen en worden gekenmerkt door veel natuurlijk lichtinval, een stijlvol en fris interieur en een magnifiek uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.

La Seo Kathedraal

De Plaza del Pilar kan gezien worden als het hart van de stad door de aanwezigheid van de vele historische gebouwen errond. Het is dan ook het rijkst gedecoreerde deel van de stad. Op het uiterste einde van het plein vinden we nog een andere kathedraal. De Kathedraal van de Verlosser van Zaragoza, ook wel La Seo genoemd is een Rooms-Katholieke kathedraal.

Nog vóór het bouwen van de Kathedraal in 1140, kon je een moskee vinden op deze exacte locatie. Dit komt doordat de stad zowel Romeinse, Arabische als Christelijke leiders heeft gekend.
 • In 1121 werd de moskee herdoopt tot de San Salvador kerk en werd het aangepast voor christelijk gebruik.
 • In 1140 werd de moskee vernietigd en maakte ze daarmee plaats voor de nieuwe kathedraal.
 • Van de 13de tot 16de eeuw werden de Aragonese koningen gekroond in deze kathedraal.
 • Doorheen de 14de eeuw werden heel wat aanpassingen doorgevoerd in gotische stijl en werd de kathedraal verrijkt met een mudejár-stijl koepel om licht te geven aan het altaar.
 • In de 18de eeuw werden ook nog barrokke elementen toegevoegd aan het gebouw zoals de nieuwe toren en de voorkant van het gebouw.

Andere religieuze monumenten

Verder op het plein is er ook nog La Lonja, een overheidsgebouw uit de 16de eeuw die nu dienstdoet als een tentoonstellingsruimte.

Volg je bezoek aan La Seo en La Basilica op met een kleine wandeling tot aan de 'Romeinse Muur' gelegen aan de Calle del Coso. Ook de toren van de Santa María Magdalena kerk is een waar zicht om te beschouwen. Deze kerk stamt uit de 14de eeuw en is een perfect voorbeeld van de kleurrijke en kunstige mudejár-stijl.

Om niet verdwaald te raken in de vele kleine straatjes van het centrum kun je altijd opteren om een wandeltour van het historische centrum te nemen. Dagelijks zijn er meerdere van deze wandelingen, hiervoor hoef je vaak zelfs niet te betalen. Op de Plaza del Pilar vind je namelijk meerdere mensen met zowel microfoons als paraplu’s die tours geven van het centrum.

 1. Shoppen in Zaragoza

Calle Alfonso I

 • Calle Alfonso I is de hoofdstraat van het historisch centrum. Hier vind je heel wat typische westerse commerciële winkels zoals de Flying Tiger en Australian Ice Cream, maar ook heel wat kleinere Spaanse boetiekjes en zelfs winkels voor traditionele Spaanse kledij.
 • In deze straat is er ook jaarlijks een parade tijdens de Fiestas del Pilar in oktober. Dan wordt de straat een ware catwalk voor traditionele kledij met zowel jong en oud die door de straten van het historisch centrum trekken.

Calle Don Jaime

 • Calle Don Jaime ligt parallel aan de Calle Alfonso I en strekt dan ook tussen de Plaza del Pilar en het drukke Plaza España.
 • Hier vind je meer traditionele winkels alsook heel wat terrasjes, restaurantjes en vele bruidswinkels.

Calle Independencia

 • De Calle Independencia is een ware boulevard met brede wandelpaden. Deze straat loopt tussen de Plaza de España en de Plaza de Aragón.
 • Hier zijn ook heel wat westerse winkels te vinden zoals de Zara, C&A en Bershka.
 • Hier vind je ook de Corte Inglés, een typisch Spaans voorbeeld van een megastore. Elk verdiep verkoopt dan ook iets anders van supermarkt tot kledij, boekenwinkel en zelfs reiswinkel.

Gran Casa

 • Voor een uitgebreidere keuze kun je terecht in de Gran Casa Mall. Deze winkel bevindt zich aan de linkeroever van de Ebro rivier en is gemakkelijk te bereiken met de tram aan halte Pablo Neruda.
 • Dit winkelcentrum is maar liefst 200.000m² groot waarvan zo’n 80.000 m² winkelruimtes zijn.
 • Het gebouw beschikt over 170 winkels en nog eens heel wat vrijetijdsruimtes en eetgelegenheden.
 • De winkels zijn open van 10u tot 22u en de vrijetijdsruimtes tot 2u, vrijdag en zaterdag tot 4u.

Puerto Venecia

 • Voor de echte Amerikaanse beleving van het shoppen verwijzen we je graag door naar Intu Puerto Venecia.
 • Gelegen aan het absolute uiteinde van de stad biedt dit park zoveel meer dan gewoon een paar uurtjes door winkelstraatjes dwalen.
 • De website noemt het park zelf een ‘shopping resort’, en met winkels van Ikea tot MediaMarkt, alsook indoor pretparken, restaurants en skydiving kun je hen de naam dan ook niet ontkennen.
 1. Snuif wat cultuur op

De Romeinse Musea van Zaragoza

Op de Plaza del Pilar, vlakbij La Seo en La Lonja vind je wellicht een kubusvormig gebouw omringd met fonteinen. Dit is de ingang naar de oude stad van Caesaraugusta, de Romeinse stad die Zaragoza pre-dateert. Hier kun je een ticketje kopen om zo de verschillende Romeinse musea te bezoeken die de stad te bieden heeft. De route van de musea is opgedeeld in 4 gebouwen.

Museo del Foro de Caesarugusta

Museo del Foro de Caesarugusta is te vinden op de Plaza del Pilar/La Seo en neemt je mee naar de ondergrondse archeologische vondsten van de oude waternetwerken alsook reconstructies van de oude Romeinse stad. Hier leer je meer over het dagelijkse leven in Caesaraugusta en hoe de stad eruit zag.

Museo del Puerto Fluvial

Museo del Puerto Fluvial is de volgende stop op de route en introduceert je aan de architectuur van de haven van Caesaraugusta alsook de commerciële geschiedenis van de stad. De ingang tot het museum is gelegen op het San Bruno Plein.

Museum van de thermen

De volgende stop is het museum van de thermen waarvan de eerste restanten gevonden zijn in 1982. Leer hier meer over de typische Romeinse badhuizen van de Romeinse beschaving. Dit museum is te vinden in de Calle San Juan y San Pedro.

Het theatermuseum

Als laatste is er het theatermuseum te vinden in de Calle San Jorge. Hier is een spectaculaire vondst gedaan in 1972 van overblijfselen een volledig Romeins theater dat enorm goed bewaard is gebleven. Hier kom je meer te weten over zowel het Romeinse theater alsook de inwoners van de Romeinse stad. De geschiedenis van de Moorse heersers en later de Christelijke Reconquista.

 • Voor de route van Caesaraugusta betaal je maar €7 euro.
 • Indien je student of jongere bent, of een grote familie hebt geniet je van €2 korting.
 • 65+ mogen gratis binnen.
 • Voor €3 extra verkrijg je een audiogids.

Andere voorbeelden van Romeinse restanten in de stad zijn bijvoorbeeld de Romeinse Muur, Puerta del Carmen en de restanten van een oud gebouw te vinden aan de tramhalte Caesaraugusta.

Caixaforum

Hoewel het Caixaforum geen museum is, is het gebouw toch een bezoekje waard door zijn unieke exterieur. Het grote unieke gebouw kostte maar liefst 20 miljoen om te bouwen en heeft een oppervlakte van 7062m2 verspreid over 6 verdiepen. Het exterieur is bedekt met een ‘huid’ van 1600 geperforeerde aluminiumvellen die verschillende motieven vertonen. ’s Nachts wordt het gebouw verlicht met ledverlichting in de aluminiumvellen en verandert zo het gebouw in een waar lichtkunstwerk.

Museo Alma Mater

Het Alma Mater museum is te vinden op de Plaza de La Seo en biedt een geschiedenis over de kerk van Zaragoza en de belangrijkste plaatsen van de geschiedenis van Aragón. Dit gebeurt via het gebruik van video-mapping geprojecteerd op de muren van het oude gebouw. Daardoor is het ook een unieke ervaring.

 • Voor een begeleid bezoek betaal je €5 en voor een gewoon bezoek €3.
 • Een begeleid bezoek is wel aan te raden aangezien heel wat van de uitleg over de verschillende bezienswaardigheden in het Spaans is.

Museo de Goya

Het Goya Museum is te vinden in de Calle de Espoz y Mina en huist maar liefst meer dan 1000 werken verzameld door professor en kunstcriticus José Camón Aznar. Het gebouw zelf is een oud renaissancepaleis gebouwd in 1535 en werd het hoofdkwartier van meerdere generalen tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1808.

De collectie van het museum is opgedeeld in 26 verschillende tentoonstellingsruimtes en bevat zowel schilderijen, prints, tekeningen en ceramische beelden waarvan de oudste dateren uit de 15de eeuw. Het museum is wel vooral bekend voor zijn extensieve collectie van werken van de Aragonese schilder Francisco de Goya, maar heeft werken die strekken van de 15de tot de 20ste eeuw.

 • Het museum heeft 5 verdiepen met tentoonstellingen waarvan op het eerste verdiep telkens een tijdelijke tentoonstelling te vinden is alsook de giftshop en ticketshop.
 • Ook zijn er op het -1de restanten te vinden het de oude Romeinse stad.
 • Een ticket voor het museum kost €6 voor volwassenen
 • €3 voor jongeren, studenten en 65plussers.
 • Elke 2de zondag van de maand is het museum gratis te bezoeken.

Origami-museum

Op Plaza San Augustín, in de Centro de Historias op het bovenste verdiep, ligt Het Origamimuseum. Het gebouw zelf is al een mooi stukje architectuur om te aanschouwen door zijn barokke façade en de mooie klokkentoren van de vroege 18de eeuw.

Al sinds 1944 is Zaragoza een stad waar de kunst van origami wordt beoefend en in de jaren 80 werden er zelfs wedstrijden gehouden in het maken van papieren vliegtuigjes. De collectie van Het Schoolmuseum heeft naast de tentoonstelling van heel wat origamikunst ook workshops en activiteiten rond origami. Je leert er onder meer over de geschiedenis van origami, maar ook hoe je zelf origami kunt beoefenen.

 • Het museum is open van dinsdag tot zaterdag van 10u tot 14u en 17u tot 20u.
 • Op zondag en feestdagen is het museum geopend tussen 10u en 14u30.
 • Een ticketje kost je €3 of €2 voor studenten, jongeren en 65+.
 • Meer info op de website.

Nog meer musea om te bezoeken

 • Zo vind je er ook nog een Natuurwetenschappelijk Museum aan de Plaza de Aragón, Het IACC Pablo GargallO wat een tentoonstellingsruimte is maar ook een Museum Pablo Gargallo waar je de meest prominente werken van de kunstenaar kan beschouwen.
 • Het Zaragozamuseum die je meer vertelt over de geschiedenis van de stad.
 • Ook is er een Tapijtenmuseum die ingaat op de geschiedenis van het weven van tapijten en het gebruik van wandtapijten.
 • Verder is er ook nog de Museo del Fuego y de los Bomberos, een museum over alles gerelateerd aan brandweermannen.
 • Heel wat musea zijn gratis te bezoeken op zondagen als een algemene regel doorheen heel wat steden in Spanje.
 1. Nóg meer cultuur!

Palacio de Aljafería

Als je nog niet genoeg zou hebben van alle cultuur die de stad je te bieden heeft is een bezoekje aan De Palacio de Aljafería zeker een must! Gelegen tussen het centrale treinstation en het historische centrum ligt het oude Moorse paleis in al zijn glorie. Dit gebouw is door de jaren heen heel wat veranderd geweest, maar is in de laatste 50 jaar gerestaureerd geweest om zoveel mogelijk de originele structuur en architectuur van het gebouw te weerspiegelen.

Het Paleis werd gebouwd in de 16de eeuw door de al-Muqtadir, de Taifa destijds, als residentie van de heersers van Saraqusta (Zaragoza). Dit paleis, toen genaamd Qasr al-Surur weerspiegelt de glorie van het Taifarijk in de hoogtij van de Moorse heerschappij. Het gebouw is belangrijk omdat het een van de weinige grote gebouwen is die nog steeds bestaat uit deze periode die getuigt over de Hispaanse-Islamitische architectuur van het Taifa tijdperk, net zoals de Alhambra in Granada.

De oudste toren van dit gebouw is de troubadour toren en stamt uit de 9de eeuw met dikke alabasteren muren in het lagere gedeelte van de toren. Het interieur van het eerste verdiep heeft de originele structuur van de 9de eeuw kunnen behouden met gewelven in de vorm van een hoefijzer en geometrische motieven in mudejárstijl.

Het Taifapaleis werd gebouwd ergens tussen 1065 en 1081 en het interieur vertoont heel wat artistieke decoraties van die tijd. Heel mooi om te aanschouwen in de Aljafería zijn de verschillende bogen in de troonzaal, de binnentuin die zo uit Dorne van Game of Thrones zou kunnen komen en de portieken en ingangen van verschillende ruimtes die uitgebreid versierd zijn.

Monasterio de Piedra

Op een tweetal uren rijden van Zaragoza, in Nuévalos, liggen de ruïnes van een 12de-eeuws klooster omringd door een spectaculair natuurpark. Door de adembenemende natuurlijke schoonheid van deze plaats komen er dan ook heel wat toeristen op af, en wordt het ook wel gebruikt als een perfecte plaats voor een bruiloft. Doordat het een populair monument is, kun je dan ook gemakkelijk een toeristenbus nemen vanuit het station die je van Zaragoza tot Nuévalos brengt in de ochtend en rond 17u in de avond terugbrengt.

Laat je verwonderen door de prachtige watervallen

Hoewel het klooster en de ruïnes van het oude klooster zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, is de echte trekpleister van deze locatie wel het natuurpark. Hier vind je meerdere watervallen en mos-achtige grotten met bewonderenswaardige blauwe muren. De hoogste waterval hier is de Cola del Caballo en is meer dan 50m hoog.

 • Het is sterk aan te raden het klooster in de ochtend te bezoeken, daarna kun je lunchen in de bistro of het meer culinaire restaurant met typische Aragonese gerechten.
 • Na de lunch kun je het natuurpark ontdekken via een wandeling.
 • Af en toe, afhankelijk van het seizoen, zijn er ook roofvogelshows waarbij je zelf een vogel op je arm kunt nemen.
 • Naast het klooster en het natuurpark beschikt de site ook over een luxueus hotel alsook een wellnesscentrum. Hier vind je een verwarmd zwembad, bubbelbaden, koude zwembaden, mistdouches, een Finse sauna en verschillende massage-opties.

Let op! De Monasterio de Piedra is enkel bereikbaar ofwel met de toeristische coach-bus ofwel moet je zelf een auto huren om erheen te rijden. Er is geen openbaar vervoer tussen Nuévalos en het klooster zelf.

Cabaret Ibérico

Voor de durvers onder ons ligt er een mysterieuze plaats in het historisch centrum. Dit is ‘El Plata Cabaret’. De shows die hier in het weekend (donderdag – zaterdag) tot 3x plaatsvinden voor een beperkt publiek kunnen omschreven worden als een mengeling van de Moulin Rouge en de Spaanse Cabaret, met zowel leuke en grappige sketches alsook spicy performances. Hoewel de dialogen gebeuren in het Spaans, is het zeker een aanrader.

 • De prijzen liggen tussen €15 en €20 (drankje inclusief) voor enkel het cabaret die ongeveer anderhalf uur duurt.
 • Het is ook mogelijk om te dineren of tapas te nemen bij de voorstelling, dit varieert van €30 tot €45 per persoon afhankelijk van de dag.
 • Reserveren op voorhand is sterk aangeraden!
 • Let op, jongeren onder 18 jaar zijn niet toegelaten, een identiteitskaart wordt gevraagd om dit te controleren bij het binnengaan.
 1. Proef Zaragoza

Natuurlijk is een bezoek aan een Spaanse stad niet compleet zonder van de lokale gastronomie te genieten. In Zaragoza kun je daarvoor terecht in de lokale tapasbuurt, namelijk El Tubo.

El Tubo

El Tubo is gelegen in het historisch centrum en is een straat met verschillende bars, restaurants en terrasjes waar je kunt genieten van allerlei soorten tapas. Ga zelf op verkenning door de nauwe straatjes en proef de verschillende lokale varianten van croquetas, of doe mee met een gastronomische tour van El Tubo. Meer info over El Tubo hier.

Vergeet ook zeker niet een Ambar te bestellen, het lokale bier dat zeker goed smaakt!

Mercado Gastronómico

Aan de Plaza España, vlak naast de ‘ingang’ van El Tubo, ligt de Mercado Gastronómico. Hier beleef je het plezier van verschillende tapas op een hoger niveau. Dit is een soort van winkelcentrum met enkel maar etensstandjes. Hier vind je tapas van alle soorten en kleuren, van Mexicaanse nachos tot verschillende soorten vis, alsook ijsjes en gebakjes. Ook kun je er genieten van een lekker wijntje of een cocktail. Af en toe vinden er ook workshops en kookshows plaats.

"Neem plaats aan een van de vele tafeltjes rondom het enorme beeld van Caesar Augustus en geniet samen van een lekker bordje tapas"

Juepinchos

Naast de vaste plaatsen die dagelijks te bezoeken zijn voor een hapje, kent deze stad ook een wekelijkse traditie. Dit heet Juepinchos en vindt elke donderdag plaats in de westerwijk van het historisch centrum rondom de straten Calle Refugio, Calle Mayor en Calle del Heroísmo.

Het concept is dat je elke donderdagavond in alle bars van deze straten terecht kunt voor een 'pincho' (een kleine tapa) en een drankje, zowel alcoholisch als non-alcoholisch, voor maar €2. Dit fenomeen is voor iedereen, maar wordt gefrequenteerd door jongeren als een prédrink voor ze uitgaan. Het is een leuke manier om verschillende restaurants en bars te gaan verkennen, alsook verschillende lokale specialiteiten te proeven voor een klein prijsje.

 1. Genieten van een stukje natuur

Parque del Agua Luis Buñuel en het Expo Park

Gelegen aan de linkeroever van de Ebro vinden we het Luis Buñuel Park, het grootste park van Zaragoza met maar liefst 120 hectares. Dit park werd gebouwd in 2008 voor de Expo Zaragoza. In het park kun je onder meer wandelen op de verschillende rivierstranden, er is een toeristentreintje, een avonturenpark, je kunt er ook een fiets of bootje huren.

Verder is er ook een zwembad, een minigolf, moestuinen, een botanische tuin, tafeltennis alsook verschillende restaurants en cafe’s.


Op deze site ligt ook het Expopark met verschillende openbare kunstwerken zoals 'El Alma del Ebro', een kunstwerk van Jaume Plensa bestaand uit een zittende man van zo’n 12m hoog, volledig gevormd door woorden. Het park wordt ook getekend door de architectonisch imposante en kleurrijke gebouwen. Verder is er ook het Acuario Fluvial die één van de grootste aquaria is van het land.

Parque Grande José Antonio Labordeta en Parque Pinares de Venecia

Het andere grote park in Zaragoza zijn twee aaneensluitende parken te vinden nabij de universiteitswijk van de stad. Het eerste park is zo’n 27 hectare groot en beschikt over de enigste botanische tuin in de stad. Het park is rijkelijk versierd met fonteinen die in de avond oplichten door een lichtshow.

Eens je het uiterste einde van dit park bereikt kun je de brug oversteken en kom je terecht in het Pinares de Venecia park. Dit park is meer natuurlijk, minder aangelegd en beschikt over heel wat mooie uitkijkpunten met zichten die strekken over de stad. Aan het uiterste einde van dit park ligt ook het pretpark voor Zaragoza.

 1. Waar overnachten in Zaragoza?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats? Wij hebben alvast onze favoriete verblijven voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels en vakantiehuizen in Zaragoza.

 • Op wandelafstand van het indrukwekkende Basílica del Pilar vind je Hotel Avenida. Het hotel heeft een zeer warm en stijlvol interieur met houten vloeren, stenen muren en moderne faciliteiten. Sommige kamers beschikken over een terras dat een uniek uitzicht geeft op de basiliek en iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijt. Meer info en boeken.
 • Bij Apartamentos El Mirado de Zaragoza ga je een zorgeloze vakantie tegemoet. De appartementen zijn geschikt voor maximaal 6 personen en worden gekenmerkt door veel natuurlijk lichtinval, een stijlvol en fris interieur en een magnifiek uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.
 • Eerder op zoek naar een low-budget-overnachting in het centrum van de stad? In AZ the Botanic Hostel overnacht je tegen een betaalbare prijs in slaapzalen of tweepersoonskamers vlakbij de El Ebro rivier. Meer info en boeken.
 1. Filmpje: ontdek de stad Zaragoza

Benieuwd naar de bijzondere stad Zaragoza? In dit filmpje kan je alvast een eerste indruk opdoen, maar als je zelf de ervaring van deze plek wilt meemaken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Spanje!

 1. Wil je niets missen tijdens je vakantie in Noord-Spanje?

Herkenbaar: Bij je bezoek aan dit prachtige stukje Spanje wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Noord-Spanje met een uitgewerkte autoroute, 2 stadswandelingen, tips + verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Noord-Spanje om in de stemming te komen en ga op pad!

Noord-Spanje

Gratis reisgids Noord-Spanje downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?