10 x bijzonder overnachten in een yurt in Nederland: van basic tot luxe kamperen in de natuur

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x bijzonder overnachten in een yurt in Nederland: van basic tot luxe kamperen in de natuur

25 april 2024 in Nederland0 reacties

Waar uniek overnachten in een Yurt in Nederland? Bijzondere yurts + kaartje

Vergeet voor even de traditionele hotels en kies voor een onvergetelijke overnachting in een yurt! De warmte van de houtkachel zorgt alvast voor de sfeer en gezelligheid, terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht op de sterrenhemel vanuit jouw yurt. Ontwaak 's ochtends met het gezang van vogels en de frisse geur van de natuur om je heen. Heerlijk, niet?

Om je zoektocht naar het juiste bijzondere yurt avontuur te vergemakkelijken, hebben we alvast onze favoriete yurts in Nederland voor je op een rijtje gezet: van basic tot luxe en bohemian stijl.

Kaartje met ligging van de mooiste Yurts in Nederland

Inhoud artikel

  1. Authentieke Yurt in Reutum

Plan je binnenkort een uitstap met het hele gezin of een grote groep vrienden? Dan is deze Authentieke Yurt voor 6 personen misschien een leuke verblijfplaats, althans als je je vakantie in de omgeving van Reutum (30 min. van Enschede) wilt doorbengen. Deze luxe tent biedt comfortabele bedden, een open haard, een continentaal en stelt gratis fietsen ter beschikking. Meer info en boeken.

  1. Winterwoods

Winterwoods is een unieke pop-up campingervaring, midden in de natuur van Drenthe in Noord-Nederland. Ga er overnachten in een authentieke Mongoolse yurt, traditioneel gebruikt door nomaden. Tijdens de dag kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, van yoga en meditatie tot mountainbiken en koudetraining. 's Avonds kun je ontspannen bij een kampvuur, genieten van een Finse sauna of de hot tub.

Op het terrein staan een 20-tal traditionele Mongoolse yurts, verspreid tussen de bomen. Elke yurt heeft een nummer en een eigen naam, sommige blauw, andere oranje gekleurd. Binnen vind je comfortabele bedden, een houtkachel en alle kookgerei voor je verblijf.

In de yurts is geen elektriciteit beschikbaar, breng dus je eigen powerbank mee of ga je smartphone opladen bij de oplaaddockers. Het terrein biedt moderne voorzieningen waaronder een centrale flextent, gezamenlijke vuurplaatsen en een sanitair gebouw met heerlijke douches. Boek hier je verblijf bij Winterwoods.

  1. Yurt in boetiekstijl in Eck en Wiel

Een andere gezellige yurt, geschikt voor twee personen, vind je in het dorpje Eck en Wiel in Gelderland. Deze yurt staat op het platteland en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Hier geniet je van de rust en stilte en kan je even ontsnappen aan de alledaagse drukte. Bij mooi weer geniet je in het zonnetje van een goed boek bij een glaasje wijn, of kan je een mooie wandel- of fietstocht maken in de groene omgeving. Verder is de yurt van alle gemakken voorzien zoals water, elektriciteit en wifi. Meer info en boeken.

  1. Knusse yurt op een klaverveldje in Voorst

De Full Circle Yurt bevindt zich op een rustig klaverveldje en wordt omringd door het groene Nederland. Deze yurt heeft hogere wanden dan een typische Mongoolse yurt wat zorgt voor meer ruimte en waardoor je overal makkelijk kan rechtop staan.

's Avonds kan je gezellig samen rond de vuurschaal kruipen (het gebruik van stookhout wordt na het verblijf berekent). Vlakbij de yurt is er een sanitairgebouw waar je kan afwassen en douchen in een prachtige overdekte buitendouche. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je gebruik maken van de fietsen die je voor een klein bedrag kan huren. Meer info en boeken.

  1. Romantische Yurs

In Baexem kan je overnachten in de gezellig ingerichte Yurs. Deze bijzondere yurt biedt een romantisch interieur, met gezellig meubilair, een houtkachel en een kleine keuken voorzien van een koelkast en een kookplaat. In de luxe tent kan je genieten van een continentaal ontbijt met uitzicht. Na een heerlijk ontbijtje kan je prachtig fietsen in de omgeving.

Naast de yurt bevindt zich ook een vuurplaats, een buitenkeuken (niet toegankelijk bij extreem slecht weer), een hangmat, speeltoestellen en diverse zitjes met vrij uitzicht. Geniet met het hele gezin van een gezellig diner met prachtig uitzicht op de omgeving. Tevens is er op het terrein een sanitairgebouw aanwezig met toilet, was- en douchegelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Gezellige yurt in Heythuysen

Geniet van de prachtige, natuurrijke omgeving waar deze yurt gelegen is. Bij aankomst, brandt de open haard en wacht je een heerlijk aperitiefje, de badjassen hangen klaar en het bed is volledig opgemaakt zodat jij enkel en alleen nog maar hoeft te genieten! Wandelen, koffie drinken, lunchen of borrelen? Het bevindt zich allemaal op wandelafstand van de accommodatie. 's Ochtends is het heerlijk wakker worden, met een vers kopje koffie, een warm vuurtje en uitzicht op de omgeving. Je kan deze yurt alleen maar boeken in de winterperiode. Meer info en boeken.

  1. Romantische getaway in deze stijlvolle yurt

Deze stijlvolle ingerichte yurt bevindt zich in Toldijk, gelegen in de Gelderse Achterhoek. De yurt is van alle gemakken voorzien; van luxe bedden tot een houtkachel waar je je 's avonds lekker aan kan verwarmen. De buitendouche en toilet ligt naast de yurt. Het is de ideale plek, middenin de natuur, om even te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek. Meer info en boeken.

  1. Basic natuurhuisje in Klein Zundert

Dit basic natuurhuisje in Klein Zundert vlakbij de grens van België en Nederland. Het is een mooie plek om je luchtbed en slaapzak neer te leggen en door het koepelgat naar de sterren te kijken. Je kan tijdens je verblijf gebruik maken van het volledige terrein waar (afhankelijk van het seizoen waarin je boekt) je eigen lunch of diner bij elkaar kan plukken. De yurt zelf is voorzien van stroom, warm en koud (drink)water en een kleine keuken met koelkast en gasfornuis. Er is ook een klein sanitair gebouw met een douchecabine binnen, een buitendouche en een toilet.

Zin in wat ontspanning? Dan kan je tegen een toeslag ook gebruik maken van de houtgestookte hot tub. Meer info en boeken.

  1. Alleenstaande yurt met uitzicht op de bollenvelden

Deze gezellige yurt ligt tegen het bos en duingebied van Egmond en Bergen aan Zee en kijkt uit over de bollenvelden van Nederland en dichtbij strand en de duinen op wandelafstand (5min). De yurt is warm en knus ingericht met keuken en gasfornuis en alles is aanwezig om het verblijf aangenaam te maken. Buiten bevindt zich een luxe open haard, die je ook kan gebruiken als BBQ en een houtgestookte hot tub met een schitterend uitzicht. Er is ook een regendouche voorzien en een toilet bij de yurt. De ideale afsluiter van een leuke dag! Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Ven-Zelderheide

Last but not least, deze gezellig ingerichte yurt in Ven-Zelderheide, aan de grens van Nederland en Duitsland, biedt accommodatie voor twee personen middenin de natuur. De yurt beschikt over comfortabele bedden, een en er is koffie en thee voorzien. 's Ochtends kan je ook genieten van een heerlijk ontbijtje. Douchen kan in de buitenlucht en er is ook een toilet beschikbaar. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen Nederland

Wil jij ook graag Nederland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AmsterdamFrieslandFietsgids ElfstedentochtZuid-HollandGelderlandHolland boven AmsterdamMaastricht-ValkenburgNoord-BrabantNoord-NederlandRotterdamTexelZeeland
Reisgids AmsterdamReisgids FrieslandFietsgids ElfstedentochtReisgids Zuid-HollandReisgids GelderlandReisgids Holland boven AmsterdamReisgids Maastricht-ValkenburgReisgids Noord-BrabantReisgids Noord-NederlandReisgids RotterdamReisgids TexelReisgids Zeeland

Op reis naar Nederland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Nederland.

Noord-Nederland

Gratis reisgids Noord-Nederland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?