Dé 10 mooiste vakantieparken in Flevoland: Welk park kiezen? Alle info + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 10 mooiste vakantieparken in Flevoland: Welk park kiezen? Alle info + foto's

23 januari 2024 in Nederland0 reacties

Weekendje weg met vakantie of vrienden in een leuk vakantiehuis? Ontdek hier de 10 mooiste vakantieparken in Flevoland

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek. Ook Flevoland is een prima bestemming voor een weekendje uit te blazen. Er zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 10 leukste en mooiste vakantieparken in Flevoland.

  1. Center Parcs De Eemhof

Verblijven in het verrassende bosrijke Flevoland? Center Parcs De Eemhof ligt aan de oever van het uitgestrekte Eemmeer. Een ideale locatie dus voor watersportliefhebbers! Van windsurfen tot flyboarden en boottochtjes. Genoeg keuze voor actie en ontspanning! Of dompel jezelf onder in het subtropische zwemparadijs met spectaculaire trechterglijbaan.

Genoeg water gezien? Geen probleem! Er zijn nog tal van andere mogelijkheden in de omgeving zoals muurklimmen, paintballen en lasergamen. Na alle leuke activiteiten kan je even uitrusten in het restaurant waar je kan genieten van een all you can eat buffet! De avond kan je dan afsluiten met live entertainment, muziek of een swingende 60’s-70’s-80’s party! Meer info en boeken.

  1. Recreatiepark de Voorst

Liever overnachten op een camping? Dat kan in Kraggenburg! Recreatiepark De Voorst is een veelzijdig recreatiepark met een camping, huurchalets en een luxe lodgepark. Dit park is gelegen in een schitterend natuurgebied. Met het Voorsterbos als voor- en achtertuin is het optimaal onthaasten door te genieten van de rust en ruimte. Hier heb je dan ook tal van watersportactiviteiten. Een top accommodatie én locatie voor het hele gezin! Meer info en boeken.

  1. Landal Waterparc Veluwemeer

Landal Waterparc Veluwemeer is een gezellig vakantiepark aan het Veluwemeer met prachtige appartementen en sfeervolle villa’s. Door deze ideale ligging aan het Veluwemeer, verbaast het je waarschijnlijk niet dat je heel wat waterpret kan beleven bij Landal Veluwemeer. Er is voor ieder wat wils. Sla een balletje op de minigolfbaan, neem een duik in het overdekte zwembad, laat je kinderen los in de grote indoorspeeltuin en sluit je dag af met een lekker dinertje in één van de restaurants aan het Veluwemeer.

De dag nadien kan je genieten van de vele watersportmogelijkheden (surfen, zeilen, kanoën, vissen, ...) of de omgeving verkennen met de fiets of per boot. Zo vaar je vanaf het Veluwemeer zo door naar het Markermeer en het IJsselmeer. Of maak een daguitstap met het hele gezin naar Dolfinarium of Walibi Holland. Meer info en boeken.

  1. Marinaparcs Almere

In Almere kan je verblijven in Marinaparcs Almere. De verschillende accommodaties van het park bestaan uit waterbubbels, duinlodges, chalets, tiny wagons en safaritenten waarvan sommigen aan of zelfs op het water liggen. Geniet van de ongerepte natuur, het kabbelende water en het mooie uitzicht vanuit je accommodatie.

Dankzij de talloze voorzieningen en faciliteiten zal je hier ook geen moment vervelen. Geniet van een dagje op het strand, huur een fiets en verken de nabije omgeving of maak een leuke daguitstap naar themapark Aviodrome of het Dolfinarium in Harderwijk. Meer info en boeken.

  1. Europarcs Zuiderzee

Een ander leuk vakantiepark aan het Veluwemeer, ingesloten door de groene vlaktes van Flevoland, is het vakantiepark EuroParcs Zuiderzee. Het vakantiepark biedt een onvergetelijke vakantie voor zowel jong als oud. Je hebt de keuze uit verschillende accommodaties. Zo kan je overnachten in ruime chalets, glampingtenten en tiny houses. Verder zijn er ook nog kampeerplaatsen voorzien.

In de eigen jachthaven van het vakantiepark, kan je een bootje huren, een verfrissende duik nemen in het water of een dagje zeilen of surfen. Daarnaast is de prachtige natuurrijke omgeving ook een waar paradijs voor de wandel- en fietsliefhebbers. 's Avonds kan je bij Beachclub Zuiderzee genieten van een lekker hapje en drankje aan het water. Meer info en boeken.

  1. Molecaten Park Flevostrand

Molecaten Park Flevostrand is prachtig gelegen aan het Veluwemeer, tegenover Harderwijk. Het vakantiepark biedt accommodatie voor max 6 personen in een ruime chalet/stacaravan of safaritenten. Heb je geen zin om te koken tijdens je vakantie? Gelijk heb je. Je kan terecht bij het parkrestaurant met terras voor een lekkere snack.

Vervelen zal je hier zeker niet. Het park beschikt over een overdekt zwembad met peuterbad, een tennisbaan, whirpool, speeltuinen en een gevarieerd programma voor kinderen in de schoolvakanties. Daarnaast is er ook een eigen zandstrand waar je lekker kan zonnebaden. Liefhebbers van watersport kunnen hier volop genieten met zeilen, kanoën of zwemmen. Wandel- en fietsliefhebbers kunnen dan weer de prachtige omgeving in trekken. Meer info en boeken.

Neem alvast een kijkje bij Molecaten Park Flevostrand

  1. Vakantiepark Landal Marker Wadden

Altijd al willen overnachten in een uniek natuurgebied? Dan is dit de ideale kans. Vakantiepark Landal Marker Wadden is gelegen midden in de Marker Wadden en biedt duurzame huisjes aan voorzien van alle luxe en comfort. De volledige opbrengst van de verhuur van deze huisjes wordt tevens teruggegeven aan Natuurmonumenten zodat de natuur en het onderzoek in dit gebied verder ontwikkeld kan worden. Mooi, niet? Boek je verblijf bij dit vakantiepark en ervaar het eilandleven, ver weg van de dagelijkse drukte. Meer info en boeken.

  1. Resort de Parel

Midden in het prachtige bos Horsterwold, gelegen aan het water, ligt Resort de Parel. Dit resort biedt een onvergetelijk verblijf in een van de bijzondere glamping tenten of luxe lodges. Ontwaak 's ochtends met het gezang van de vogels en geniet van het uitzicht op het omliggende bos. Nadien geniet je van een lekker ontbijtje op je terras alvorens je naar het eigen zandstrand trekt of de prachtige omgeving gaat verkennen.

Verder kan je gebruikmaken van de houtgestookte hot tub, de spelletjes, de barbecue, supboard- en fietsverhuur, Heb je behoefte aan gezelligheid? Dan kan je altijd genieten van een lekker drankje in de beach lounge. Kruip na deze leuke dag gezellig samen rond het kampvuur en geniet van elkaar. Meer info en boeken.

  1. Walibi Village

Ben je op vakantie met kinderen? Dan is een verblijf in Walibi Village misschien wel ideaal. Walibi Village bevindt zich pal naast Walibi Holland in Biddinghuizen en biedt comfortabele bungalows voor 2 tot en met 8 personen. Verder beschikt het vakantiepark over een zwembad, een gezellige bar en een restaurant waar je terecht kan voor ontbijt en diner. Na een spectaculaire dag vol adrenaline kan je lekker ontspannen in je eigen bungalow en je hoeft 's avonds niet meer helemaal naar huis of je volgende bestemming te rijden. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Eigen Wijze

Vakantiepark Eigen Wijze bevindt zich in het dorpje Bant op de grens van Flevoland, Overijssel en Friesland. Dit vakantiepark is een aanrader als je op zoek bent naar rust en een ontspannen verblijf. Het park wordt omgeven door prachtige natuur en je verblijft in gezellig ingerichte vakantiehuisjes. Daag elkaar uit voor een potje tennis of ga een dagje vissen of kanoën en verken de omliggende wateren. Je kan ook de nabijgelegen steden bezoeken zoals het pittoreske Giethoorn.

Heb je eerder zin in een leuke wandeling in een van de mooie natuurgebieden? Bezoek dan zeker het Kuinderbos, De Weerribben of het Gaasterland. Na een heerlijke dag kan je lekker ontspannen in een authentiek stoombad. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Noord-Nederland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Noord-Nederland? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Noord-Nederland met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Noord-Nederland.

Noord-Nederland

Gratis reisgids Noord-Nederland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?